youtuberji_oktober18

Besedilo: Nika Osredkar

Gotovo je med vami kdo, ki obožuje videoigrice. Če ja, potem gotovo že poznate youtuberja, ki ju predstavljamo danes. PewDiePie in LazarBeam sta svojo kariero na YouTubu začela s komentiranjem igranja videoigric. Si predstavljaš, da bi s tem služil denar? Za tokratna youtuberja je to služba in hobi v enem. Gotovo so to sanje vsakega gamerja.

FELIX KJELLBERG (PewDiePie)

Felixa Kjellberga, bolj znanega pod svojim YouTube imenom PewDiePie, ni treba posebej predstavljati. Felix kraljuje YouTubu – zadnjih pet let je oseba z največ sledilci, ki si rečejo kar Bro Army.

Rojstni dan: 24. 10. 1989

Kraj rojstva: Gothenburg, Švedska

Zvezdno znamenje: škorpijon

Sledilcev na YouTubu: 65 milijonov

Pridružil YouTubu: april 2010

Felix je na svojem kanalu sprva objavljal videe, v katerih igra videoigrice in reagira na dogajanje v njih. Gledalcem so bile še posebej zabavne bolj strašne igrice, kjer se je pretvarjal, da se vsega zelo boji. Na smešen način je odigral svoj strah in oboževalci so pokali od smeha. Danes objavlja več komičnih videov, ki niso povezani le z igricami. Navdušuje s svojo sproščenostjo in zmožnostjo, da se ponorčuje iz samega sebe. Svoje videe si zamisli in ustvari sam. Mnogi si predstavljajo, da je za svoj uspeh samo sedel in igral igrice, v resnici pa je v svoj kanal vložil ogromno truda.

Igrice je začel igrati kot otrok. Vsakič, ko je zbolel, mu je mama dovolila, da igra igrice. To je pomenilo, da je bil rad bolan. 😊 V šoli ni bil med priljubljenimi in pravi, da si ni nikoli predstavljal, da bo priljubljenost njegovega kanala tako zrasla, in da bi isto počel tudi, če ne bi bil slaven. Zelo skromne besede za nekoga, ki je po številnih kriterijih največja zvezda na internetu.

Felix je izdal tudi knjigo This Book Loves You, ki je postala prava uspešnica. V njej se na svoj zabaven način ponorčuje iz motivacijskih citatov, tako da jih prilagodi in jim doda smešen prizvok. Tako je na primer nastal citat: »Don’t be yourself. Be a pizza. Everyone loves pizza.« (»Ne bodi ti sam. Bodi pica. Vsi obožujejo pico.«)

Trenutno obstaja možnost, da bo Felixa po številu sledilcev kmalu prehitel kanal T-Series, ampak Felix pravi, da ga to ne gane, saj nikoli niti ni želel biti najuspešnejši youtuber. Felix je srečen, da počne, kar počne. Živi s punco Marzio, ki je tudi uspešna youtuberka, in dvema kužkoma, Edgarjem in Mayo.

 

LANNAN EACOTT (LazarBeam)

Lannan Eacott je avstralski youtuber, ki je zaslovel predvsem z igranjem igrice Madden NFL. Še posebej so izstopali njegovi videi, v katerih je igral z zelo majhnimi igralci. V prihodnosti si želi na svojem kanalu prikazati še več edinstvenih in raznolikih stvari. Gotovo nas ne bo razočaral!

Rojstni dan: 14. 12. 1994

Kraj rojstva: Avstralija

Zvezdno znamenje: strelec

Sledilcev na YouTubu: 4,6 milijona

Pridružil YouTubu: januar 2015

Kako je Lannanu uspelo, da je med poplavo gamerskih YouTube kanalov izstopal? V vse igrice, ki jih je igral, je dodal nekaj nevsakdanjega (na primer majhnost igralcev) in pustil, da so gledalci začutili tudi njegovo zabavno osebnost. Pravi, da sam sebe ne cenzurira in da se kaže takega, kot je v resnici. Meni, da je prav to tisto, kar ga najbolj poveže z gledalci.

Pravi, da je bil najtežji začetek, ko je dobil prve sledilce, pa je šlo lažje. Ker je začel z igranjem popularne igrice, je bilo ljudi, ki so jih njegovi videi zanimali, kar veliko. Ko je dosegel milijon sledilcev, je povedal, da se mu to zdi povsem nerealno. Kot majhen je občudoval ljudi, ki so ustvarjali video vsebine, in sanjal je o tem, da bi to nekega dne počel tudi sam. Danes je hvaležen in srečen, da mu to uspeva. Zaveda se, da mu ne bi uspelo brez zvestih oboževalcev in podpore prijateljev ter družine.

Za svoje videe največkrat nima vnaprej pripravljenega scenarija, saj meni, da bi tako deloval nenaravno. Pove pač, kar mu pride na misel. Nekatere igrice ga tako prevzamejo, da bi jih najraje igral 25 ur na dan. Tudi on danes ne objavlja več samo gamerskih videov, ampak še komične vloge. V svojih videih počne vse tiste bedarije, ki si jih je predstavljal, da jih počne z igračkami v peskovniku, ko je bil otrok. Zveni kot recept za zabavne videe? Gotovo. 😊

Objavljeno v Pilu, oktober 2018