youtuberji_november18

Besedilo: Nika Osredkar

V tej rubriki smo doslej že predstavljali zaljubljene YouTube pare, brate, dvojčke in prijatelje, ki ustvarjajo skupaj, tokrat pa predstavljamo sestri Alisho Marie in Ashley Nicole. Simpatični in zgovorni dekleti imata vsaka svoj kanal, velikokrat pa si pri snemanjih pomagata in se v videih pogosto pojavljata skupaj. Obe sta zelo ustvarjalni in zabavni, njuna kanala pa sta razgibana in pisana. 

ALISHA MARIE

Rojstni dan: 5. 4. 1993

Kraj rojstva: Kalifornija, ZDA

Zvezdno znamenje: oven

Sledilcev na YouTubu: 7,8 milijona

Pridružila YouTubu: april 2008

Alisha Marie je mlajša od sester, ki se je prva opogumila in svoj kanal ustvarila že pred desetimi leti, videe pa je začela objavljati pred sedmimi. Od takrat naprej objavlja modne nasvete, make up tutoriale, smešne videe, DIY-projekte in raznovrstne nasvete, ki najstnikom pridejo zelo prav. Zelo dobre so tudi njene ideje, kako popestriti in polepšati svojo sobo. V videih je vedno nasmejana in pusti, da v njih pride do izraza njena živahna narava.

Med najbolj priljubljenimi so njeni prank videi, v katerih navaja ideje, kako ponagajati drugim. Rada se tudi norčuje iz neprijetnih situacij, ki jih sama tudi odigra. Nekoč je svoje sledilce prosila, naj ji opišejo svoje najbolj neprijetne izkušnje, nato pa je eno izbrala in jo uprizorila (obvezen ogled videa: I Kissed Another Girl’s BOYFRIEND!?). Veliko videov je tudi na temo šole – Alisha dobro razume vse, ki še vedno drgnete šolske klopi, zato se boste v teh videih gotovo našli. Prav vam bodo prišli tudi njeni School Life Hacks videi, kjer boste našli kup nasvetov, kako premagati drobne ovire, povezane s šolo. Pri tem se boste seveda dodobra nasmejali. Ali veste, da je Alisha nekoč testirala pripomočke za v šolo, ki jih lahko pojeste (Edible School Supplies Tested)?

Ker videe ustvarja že več kot sedem let in se je v tem času veliko naučila, so videi posneti na precej visoki kakovostni ravni. Čeprav ima skoraj osem milijonov sledilcev, pa o njenem zasebnem življenju ne vemo veliko. Rada ima predvsem modo, ličenje, potovanja, kavo in to, da lahko druge spravlja v smeh.

ASHLEY NICOLE

Rojstni dan: 25. 12. 1989

Kraj rojstva: Kalifornija, ZDA

Zvezdno znamenje: kozorog

Sledilcev na YouTubu: 1,1 milijona

Pridružila YouTubu: julij 2012

Ashley je videe začela objavljati leta 2014. Čeprav je takrat v prvem letu objavila samo enajst videov, je hitro presegla 100 000 naročnikov. Se vidi, da ji je Alisha zaupala kup skrivnosti, kako narediti uspešen YouTube kanal, tako kot njena sestra pa je uspešna tudi na Instagramu. Obe imata tudi kanal za vloge, kjer objavljata izseke iz svojega življenja. Na kanalu AshleyNicole Vlogs lahko izveste več o Ashleyjinih potovanjih in posebnih doživetjih.

Vsebina Ashleyjinih videov je podobna kot pri Alishi. Njen kanal je poln filmčkov, ki navdihujejo dekleta – ličila, moda in life hacks. Njen najbolj gledani video je testiranje čudnih lepotnih izdelkov (Testing Weird Beauty Products With Alisha Marie), zelo priljubljen pa je tudi video, v katerem svojo sestro preobrazi v sebe! Ker Ashley veliko potuje, je mojstrica pakiranja – če boste potrebovali nasvet, kako v majhno torbo spraviti vse, kar potrebujete za potovanje, je Ashley Nicol pravi naslov za to.

Za to, da je ustvarila svoj kanal, jo je navdušila sestra, saj ji je Ashley veliko pomagala pri snemanjih. Ustvarjanje videov jo je tako prevzelo, da je z vloganjem želela poskusiti še sama. Pravi, da ni nikoli načrtovala, da bo to njena služba, a jo je presenetilo, kako hitro je njen kanal zrasel. Pri idejah za videe si z Alisho še vedno pomagata. Velikokrat se dobita in razmišljata, o čem bi še lahko posneli video.

Ashley pravi, da je najbolj pomembno, da počneš nekaj, kar te zares veseli. Le tako lahko svoje delo opravljaš najbolje, kot je mogoče, in v tem uspeš.

Objavljeno v Pilu, november 2018