glasba2_november18

Besedilo: Matevž Sušnik

Pojoča ameriška peterica, ki se je v pop skupino z imenom Why Don’t We združila pred dvema letoma, je iz meseca v mesec bolj priljubljena. Ima več milijonov oboževalcev,  konec avgusta pa je izdala prvi studijski album z naslovom 8 Letters, ki so ga poslušalci dobro sprejeli. Fantje sicer še niso tako uspešni kot zasedba One Direction, s katero jih primerjajo, a ker so še zelo mladi – vsi razen Johana so mlajši od 20 let – zagotovo še niso rekli oziroma zapeli zadnje besede. Samo vztrajati morajo.

Nastopanje

Skupina je pred kratkim končala evropsko glasbeno turnejo in do marca, ko se bo podala na turnejo po ZDA, ne bo imela večjih nastopov. In kako so strnili vtise z nastopov?

Johan: »S turnejo smo zelo zadovoljni.«

Daniel: »Med nastopi nismo spali veliko – največkrat smo zaspali kar na avtobusu.«

Jack: »Ja, spali smo čez dan in delali ponoči.«

Daniel: »Najbolj smo uživali na londonskem koncertu. Energija je bila nora! Nismo si mislili, da imamo čez lužo toliko oboževalcev, ki znajo besedila naših pesmi na pamet.«

Osebni cilji

Fantje so precej skromni, kar zadeva njihove osebne cilje za naslednje leto. Daniel želi zrasti, Corbyn želi postati bolj mišičast, Zach je mogoče najbolj zahteven – želi si zrasti in postati bolj mišičast – Jonah pa si želi, da bi bilo v njegovem življenju več rutine in reda, kar je med koncertno turnejo skoraj nemogoče.

Starševski nasveti

Fantje zelo upoštevajo svoje starše in so jim hvaležni za vse nasvete, ki so jih dobili od njih. O tem so se razgovorili v nedavnem intervjuju.

Jack: »Mama me je naučila, da ostanem skromen – da mi slava ne stopi v glavo – in da poskušam deliti ljubezen.«

Corbyn: »Mama in oče sta mi namenila dve besedi, ki jih vedno vključim, ko se moram opisati: bodi samosvoj. Menim, da je zelo pomembno, da se ne obremenjuješ s tem, kar o tebi mislijo drugi.«

Daniel: »Moji starši so dober primer, kako ostati skromen in ljubiti druge, kot ljubiš sebe.«

Jonah: »Moji starši pa so mi večkrat svetovali, naj sledim svojim sanjam in verjamem vase.«

Zanimivosti:

  • Najbolj nenavadni mesti, kamor so fantje dali avtogram, sta bila čelo in čevelj.
  • Če bi bili superjunaki, bi imeli naslednje nadnaravne moči: Corbyn bi rad spreminjal podobo, Jonah bi bil neviden, Daniel bi rad letel, Jack bi rad letel in spreminjal podobo, Zach pa bi bil neviden.
  • Izdali so že avtobiografijo z naslovom Why Don’t We: In the Limelight.

Objavljeno v Pilu, november 2018