youtuberji_december18

Besedilo: Nika Osredkar

V veliko veselje nam je, da vam lahko predstavimo youtuberko, za katero ste že dolgo pisali, da si jo želite spoznati v tejle rubriki. 17-letna gimnazijka Rebeka je ena izmed najbolj priljubljenih, zabavnih in pozitivnih youtuberk pri nas. Od nekdaj si je želela s svojimi videi zabavati druge in zdaj je v tem že prava mojstrica. Dovolj dolgovezenja, raje čim prej preberite, kaj nam je zaupala.

 

Rojstni dan: 7. oktober 2001

Kraj rojstva: Ljubljana

Starost: 17

Zvezdno znamenje: tehtnica

Sledilcev na YouTubu: okoli 25 000

Pridružila YouTubu: september 2012

 

Kako in zakaj si začela z YouTubom?

Že od nekdaj me je zanimalo ozadje nastanka filma, zato sem začela spremljati »behind the scenes«. Najbolj sem bila presenečena nad številom ljudi, ki so potrebni, da neki film pride na naše ekrane ali v kino. Res osupljive številke. Ravno ta radovednost me je pripeljala, da sem tudi sama poskusila posneti kratek filmček s prijatelji. Bilo je zabavno, zato sem snemanje nadaljevala in posnetke začela objavljati na YouTube kanalu. Vsak dan sem imela več gledalcev in naročnikov. Dobri komentarji so mi dali motivacijo, da nadaljujem.

Kaj ti je pri YouTubu najbolj všeč?

Veliko je stvari, ki bi jih lahko izpostavila. Najboljše pa je, da sem preko YouTuba spoznala veliko novih ljudi in dobrih prijateljev. Lahko bi rekla, da sem si ustvarila »YouTube družino«.

Kaj meniš, po čem v svojih videih najbolj izstopaš?

Hhm, mislim, da po preprostosti in pozitivni naravnanosti.

Kakšen je občutek, preden objaviš nov video?

Preden objavim nov video, sem malce živčna. Prisoten je tudi strah (jaz pravim dober strah), ki je odvisen od videa. Če sem v video vložila veliko dela, pričakujem, da bo dobro sprejet in bo imel veliko ogledov. Včasih se ne izide vse po načrtu, zato moram biti ves čas odprta za spremembe.

Opiši en hecen dogodek, ki se ti je pripetil v povezavi z YouTubom!

Spomnim se, kako sem snemala video z Nuttelo. Zadala sem si izziv, da na svoj obraz namažem sto plasti Nuttele (noro, vem). Pod vsako plastjo mi je postajalo bolj vroče, vse se je topilo, popackana sem bila od glave do peta. Soba je bila podobna tovarni čokolade. Za povrhu vsega pa sem naslednji dan dobila še izpuščaje po obrazu. Le zakaj? Verjetno puberteta, hahaha …

Katere youtuberje najraje spremljaš?

Zelo rada gledam slovenske youtuberje, ker menim, da se moramo med seboj podpirati in si ne konkurirati. Sicer rada spremljam tudi tuje youtuberje, kot so Shane Dawson, Superwomen in PointlessBlog.

Kakšen je občutek, ko te drugi prepoznajo na ulici?

Krasen občutek, polepšajo mi dan. Napolnijo mi baterije, da grem potem samo naprej.

Kako sprejemaš negativne komentarje?

Preprosto, v večini jih ignoriram. »Dobre« negativne komentarje pa sprejmem kot kritiko in se poskušam iz njih kaj naučiti.

Kaj pa, ko na Instagramu vidiš meme o sebi?

Jih obožujem, zato ker mi slabe dneve polepšajo in se ob njih pošteno nasmejim. Pa ne samo jaz, tudi moja družina. Hvala vsem fanpagem za trud in čas!

Kaj najraje počneš v prostem času?

Hahaha, ukvarjam z YouTubom. Zelo rada imam šport, predvsem kolesarjenje. Obožujem tudi čas, ki ga preživim s prijatelji in družino.

Katere tri besede te najbolje opišejo?

Nasmejana, komunikativna, ustrežljiva.

Katere so tri stvari, ki bi jih v življenju še rada doživela ali preizkusila?

Obiskala Ameriko ali Avstralijo, odšla na koncert Shawna Mendesa in si ustvarila uspešno kariero.

Kaj je zate v življenju najbolj pomembno?

Da vem, kdo sem in kam hočem priti.

Katero supermoč bi si želela imeti?

Da bi letela kot ptica.

Kaj počneš, kadar imaš slab dan?

Nenavadno, ampak najbolj mi v teh trenutkih prija poslušanje žalostne glasbe. Sicer je zame zelo dobro zdravilo pogovor s starši ali prijatelji.

Kaj je tvoj življenjski moto?

Sledi svojim sanjam.

Kaj bi svetovala pilovcem, ki se drugo leto odpravljajo na srednjo šolo?

Naj jih ne bo strah novega okolja in ljudi, naj ostanejo to, kar so, ker bodo le tako dobili takšne prijatelje, kot jih potrebujejo, ter naj se odprejo za nove dogodivščine.

Kakšne so tvoje želje za leto 2019? 

Sebi želim uspešen konec šolskega leta, širjenje YouTube kanala in uspešen zaključek novega projekta – Ship projekt. Pilovcem pa želim vse dobro v novem letu, veliko dobrih prijateljev in energije. In najpomembnejše: »Sledite svojim sanjam.«

Objavljeno v Pilu, december 2018