youtuberji_marec19

Besedilo: Nika Osredkar

Anja Susič, ki jo verjetno bolj poznaš pod vzdevkom Suska, je tisto dekle, ki te na YouTubu že leta in leta motivira, da migaš, zdravo ješ in na življenje gledaš s pozitivne plati! Je vedno nasmejana, preprosta in iskrena. Anja je obiskovala dramsko-gledališko gimnazijo, študirala sociologijo, nato pa pristala v svetu športa, zdrave prehrane in dobrega počutja. Tu je našla svoje življenjsko poslanstvo in si iz hobija zgradila poklic, v katerem zares uživa. Spoznaj Susko! Ampak pazi, njena dobra volja je nalezljiva! 😊

 

Rojstni dan: 3. julij 1988

Zvezdno znamenje: rak

Sledilcev na YouTubu: 13 000

Pridružila YouTubu: september 2012

 

Opiši se z nekaj besedami!

Sem nasmejana in zelo aktivna oseba, ki svoj prosti čas preživlja na kavici ali v družbi kužka Gigija.

Kako si se odločila, da začneš snemati videe za YouTube?

Za snemanje sem se odločila pred šestimi leti. Obiskovala sem gledališko gimnazijo, med študijem pa sem pogrešala ustvarjanje. V tistem času sem spremljala precej tujih vlogerk, kar me je spodbudilo k temu, da sem se za kamero preizkusila tudi sama.

Je bil začetek težek? Kako si se naučila snemati in montirati videe?

Na začetku me je snemala moja prijateljica Eva, ki obvlada kamero in montažo. Z njeno pomočjo sem dobila veliko znanja in predvsem spodbude! Z vsakim videom je šlo lažje.

Kakšna si bila kot najstnica?

Bila sem precej sramežljiva, nisem se rada izpostavljala. Zelo rada pa sem nastopala, vendar predvsem v gledališču.

Si od nekdaj živela aktivno in športno življenje?

Že od mladih nog sem rada plesala, sicer pa pri športni vzgoji nisem najbolj blestela. V najstniških letih sem se prvič pridružila vodeni skupinski vadbi, po kateri sem se zaljubila v gibanje in se začela izobraževati na tem področju.

Kdaj si se odločila, da bo to tvoja poklicna pot?

Nisem planirala, da bom kdaj trenerka. To je prišlo kar samo. J Od hobija sem prišla do prve zaposlitve, zdaj pa imam svoj vadbeni studio in se preizkušam tudi v podjetniških vodah.

Kaj te navdihuje, da si vedno pozitivna in nasmejana?

Srečo in veselje si moramo sami pričarati. Vedno sem mnenja, da sami oblikujemo svojo usodo. Že tako je zunaj preveč negative, zato sem se odločila, da bom sama delila le pozitivne novice in spodbujala svoje sledilce k temu, da sledijo svojim sanjam.

Kako bi motivirala naše bralce, ki si želijo začeti živeti bolj aktivno in zdravo?

Poišči si nekaj, kar te veseli, in s seboj vzemi prijateljico ali prijatelja. V družbi gre vedno lažje!

Se tudi tebi kdaj ne da na trening? Kako se spopadeš s tem?

Seveda se mi ne da! Ljudje smo po naravi leni. J Takrat pomislim, da se bom po treningu boljše počutila in da bo to zame dobro. Ko enkrat začneš, steče kot po maslu. Včasih, ko res ne gre, pa si je boljše vzeti dan ali dva za odmor in počitek.

Kaj ti je pri ustvarjanju videov na YouTubu najbolj všeč?

Najbolj mi je všeč stik z gledalci in sam proces snemanja, malo manj všeč pa mi je montaža.

Kaj misliš, da je za uspeh na YouTubu najbolj pomembno?

Gotovo to, da v tem, kar počneš, uživaš in si to, kar si. Ne pustiš, da se tvoja načela spremenijo zaradi tistih, ki ne razumejo tvojega ustvarjanja ali preprosto znašajo svojo slabo voljo nad tvojim delom.

Katere so zate največje prednosti in slabosti, ki ti jih je prinesel YouTube?

Prednost je vsekakor ta, da znam biti precej sproščena pred kamero. V zadnjem času pa mi snemanje ni več tako preprosto kot takrat, ko sem bila mlajša. Vedno več mi pomenita zasebnost in za dobre videe mi zmanjkuje časa. Danes me prej najdeš na Instagramu kot na YouTubu.

Katere youtuberje spremljaš sama?

Zadnje čase precej resne kanale na YouTubu, ki se ukvarjajo z jogo, zdravim življenjem in osebno rastjo. Vedno pa rada pogledam Zoello in našo Niko Erčulj.

Slovenska YouTube scena je v zadnjem letu močno razrasla. Kaj misliš, zakaj?

Lepo je videti, da se vse skupaj odpira in da tudi sama podjetja spoznavajo prednosti sodelovanja z ustvarjalci vsebin.

Objavljeno v Pilu, marec 2019