glasba1_marec19

Besedilo: Matevž Sušnik

Če je Cardi B trenutno najbolj priljubljena raperka, je najbolj priljubljena pop pevka Ariana Grande. V zadnje pol leta je izdala kar dva mega uspešna albuma, in sicer: Sweetener, s katerega prihajata hita No Tears Left to Cry in God is a Woman, in Thank You, Next s hitoma Thank You, Next in 7 Rings. Osemnajstega marca se bo podala na svetovno glasbeno turnejo Sweetener World Tour, na kateri bo predstavljala zadnja albuma. Do julija bo koncertirala po Ameriki, avgusta pa bo obiskala Evropo.

Uspeh pesmi 7 Rings

S to pesmijo se je Ariana zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov. V le 24 urah si jo je preneslo skoraj 15 milijonov ljudi. Čez teden se je številka povzpela na 85 milijonov. S prvega mesta je tako izrinila Mariah Carey, ki je bila daljnega leta 1994 na prvem mestu s pesmijo All I Want for Christmas is You. Ariana je postala tretja glasbenica, ki ji je uspelo, da sta se prva dva singla z novega albuma uvrstila na prvo mesto glasbenih lestvic.

Pomen pesmi

Komad je navdihnil resničen dogodek.

Bil je naporen in težek dan v New Yorku. Da bi se Ariana razvedrila, so jo prijateljice peljale k zlatarju, kjer je kupila šest zaročnih prstanov za prijateljice in enega zase. »Ko smo se vračale v studio, je prijateljica rekla, da moramo o tem posneti pesem, in smo jo – še isto popoldne,« je povedala pevka. A naj vas zaročni prstani ne zavedejo. Konec lanskega leta je namreč Ariana razdrla zaroko z igralcem Petom Davidsonom. Poleg tega je povedala, da letos ne namerava začeti nobenega ljubezenskega razmerja. O pesmi pa je dodala: »7 Rings je himna prijateljstva. Govori o tem, kako pomembni so prijatelji. Seveda sem izredno hvaležna, da mi ni treba skrbeti glede denarja in da si lahko privoščim draga darila za prijatelje in zase, a vseeno menim, da je denar pri ljudeh, ki te imajo iskreno radi, postranskega pomena.« In še: »Sicer pa gre za nadaljevanje komada Thank U, Next. Medtem ko je prvi bolj nežen, 7 Rings preveva klubska, seksi energija.«

Zanimivost:

  • Refren pesmi je vzet iz zimzelene pesmi My Favourite Things iz kultnega muzikala iz leta 1965 – Moje pesmi, moje sanje.

Objavljeno v Pilu, marec 2019