youtuberji_junij19

Besedilo: Nika Osredkar

To, da je mnogo youtuberjev vsestransko nadarjenih, ni skrivnost. V tokratni številki predstavljamo kar pet deklet, ki poleg snemanja zabavnih videov obvladajo še petje in ples, skupaj pa imajo že več kot 20 milijonov sledilcev. Navdušujejo s svojo pozitivno energijo in prikupnostjo! Spoznaj sestre Haschak in Wengie!

 

HASCHAK SISTERS

Kdo so: Olivia (1. september 2005, 13 let, tehtnica), Sierra (14. november 2003, 15 let, škorpijon), Gracie (7. april 2002, 17 let, oven), Madison (27. junij 2000, 18 let, rak)

Kraj rojstva: Kalifornija, ZDA

Sledilcev na YouTubu: 6,5 milijona

Pridružile YouTubu: februarja 2008, objavljati pa so začele aprila 2015

 

Le kaj je lahko bolj zabavnega kot štiri sestre, ki skupaj ustvarjajo YouTube kanal? Prikupne so že vsaka posebej, ko pa se znajdejo skupaj, od njihove navihanosti kar prekipeva. Zaslovele so s coverjema pesmi Sorry Justina Bieberja in Gold Digger Kanya Westa, ki sta bila prva njihova videa, ki sta presegla 100 milijonov ogledov. Sestre pa izdajajo tudi svoje lastne pesmi in videospote, ki jim običajno sledijo tudi tutoriali plesnih korakov, da lahko vsakdo zapleše tako kot one! S plesom so se začele ukvarjati že zelo zgodaj, saj so jih k temu spodbudili starši, ki so prav tako plesalci.

Najstarejša od sester je Madison. Plesati je začela že pri dveh letih in prejela več plesnih nagrad. Druga je Gracie. Tudi ona je začela plesati pri dveh letih in se učila več plesnih zvrsti: step, jazz, balet in hip hop. Podobno velja za Sierro in Olivio – vse so plesale skoraj prej, preden so shodile! Za svoje plesne korake prejmejo ogromno pohval, saj je ples nekaj, v čemer zares uživajo. Veliko sodelujejo tudi s pevcem in raperjem, ki na YouTubu objavlja pod imenom MattyBRaps.

Poleg pevskih in plesnih videov sestre ustvarjajo videe z raznovrstnimi zabavnimi vsebinami: izzive, rutine, tutoriale in druge videe, ki ponujajo vpogled v njihovo vsakdanje življenje. Na njihovem kanalu predstavljajo svoje sobe, jutranje in večerne rutine in neskončno število zabavnih izzivov, ki jih moraš poskusiti tudi ti! Nove videe objavljajo vsak teden in sklepamo lahko, da jim še dolgo ne bo zmanjkalo materiala za objavo!

 

WENGIE

Rojstni dan: 9. januar 1986

Kraj rojstva: Guangzhou, Kitajska

Starost: 33 let

Zvezdno znamenje: kozorog

Sledilcev na YouTubu: 13,6 milijona

Pridružila YouTubu: septembra 2010, objavljati je začela julija 2013

 

Wengie je lastnica enega najbolj pisanih kanalov na YouTubu, ki ga je poimenovala The Wonderful World of Wengie. Rodila se je na Kitajskem in se že v otroštvu preselila v Avstralijo, zato je danes njen kanal tam eden najbolj priljubljenih. Navdih za ime njenega kanala je bilo njeno kitajsko ime Wén Jié, v Avstraliji pa jo kličejo Wendy. Dobri dve leti po tem, ko je začela objavljati videe, je njen kanal postal eden najhitreje rastočih kanalov na YouTubu. V svoji karieri je zbrala že več kot milijardo ogledov, v Avstraliji pa je zanj prejela tudi nekaj nagrad.

Na njenem kanalu lahko najdemo kup preprostih trikov (life hacks), DIY-napotkov, zabavnih eksperimentov in potegavščin. Med najbolj priljubljenimi so njeni nasveti, kako v šolskih potrebščinah k pouku pretihotapiti sladkarije, s čimer bo gotovo razveselila tudi kakšnega pilovca. Svojo popularnost je izkoristila tudi v dobrodelne namene, saj sodeluje z organizacijo, ki učencem, ki si tega ne morejo privoščiti, priskrbi šolske potrebščine.

Ima tudi kanal za vloge Wendie Ft. Wengie in kanal, na katerem objavlja svojo glasbo, Wengie Music. Glasbo je začela izdajati julija 2017 in popularna je postala predvsem na Kitajskem. Za svoje pesmi posname tudi barvite videospote, ogledate pa si lahko tudi behind the scenes videe in videe s plesnih vaj.

Njen cilj je, da gledalce motivira in navdihne, da bi živeli boljše, enostavnejše in bolj zabavno življenje ter pri tem ostali zvesti sami sebi. Nove videe objavlja vsak teden, na začetku vsakega videa pa svojim gledalcem nameni virtualni objem!

Objavljeno v Pilu, junij 2019