youtuberji_julij19

Besedilo: Nika Osredkar

Ker je poletje, se spodobi, da predstavimo kanal, ki zares poskrbi, da se odklopimo od vseh skrbi, se prepustimo in uživamo v ogromnih dozah zabave in izvirnosti, ki nam jo v svojih videih na kanalu NekiNeki prinašata simpatična Maja in Lovro. Toplo priporočamo, da odprete njun kanal, vklopite samodejno predvajanje videov in pogledate vse od A do Ž. Resno!

 

MAJA

Rojstni dan: 16. 11. 1996

Kraj rojstva: Brežice

Zvezdno znamenje: škorpijon

 

LOVRO

Rojstni dan: 9. 12. 1997

Kraj rojstva: Trbovlje

Zvezdno znamenje: strelec

 

Maja, katere tri besede najbolje opišejo Lovra? Lovro, katere tri besede najbolje opišejo Majo?

Maja: Lovro je samosvoj, zabaven in pozoren. <3

Lovro: Maja je odgovorna, lepa, in kar je najbolj pomembno – smešna.

Kako sta se ujela prvič, ko sta se spoznala?

Takoj sva poštekala, da sva nekje na isti valovni dolžini, sploh kar se humorja tiče. Sploh zato, ker sva drug drugega že takoj za tem, ko sva se spoznala, začela vabiti na »hišne žurkice«.

Kaj je najboljša stvar pri tem, da ustvarjata Neki Neki kanal?

Maja: Predvsem to, da lahko s širšo javnostjo, sploh mladimi, deliva svojo kreativnost. Sploh pa naju vedno znova presenetijo pozitivni odzivi – všeč nama je, da ljudje razumejo sporočila, ki jih zapakirava v video.

Lovro: Odličen del ustvarjanja je predvsem pot do končnega posnetka, torej snemanja, kjer se zgodi dosti več, kot se pokaže na končnih posnetkih.

Kaj je najboljši del vajinih snemanj …?

Lovro: Druženje. Že samo iskanje ideje je vedno noro zabavno, med samim snemanjem pa se še toliko bolj nasmejiva, ko vse zamišljene fore tudi zares izvedeva. Celoten proces ustvarjanja je zmeraj skoraj boljši kot zgolj končni video.

… in kateri del snemanja vama je najmanj všeč?

Maja: Slabo vreme. Sploh letos, ko je spomladi ogromno deževalo in sva težko karkoli posnela zunaj. Ali pa sva to vseeno naredila in bila potem vsa mokra. 😀

Lovro: Saj ne, da nisva rada mokra, ampak malo je problem s kamerami takrat … J

Vajina odštekanost nima mej. Kje dobita ideje za videe?

Maja: Povsod. Verjetno kar ves čas razmišljava o aktualnih zadevah, ki se dogajajo, in jih poskušava zapakirati na malo drugačen način. Ko enkrat začneva razmišljati o idejah, se te kar pojavljajo v najinih glavah. Najboljše pa pridejo takrat, ko se o njih sploh ne pogovarjava, ampak se nama nenadoma pojavijo v mislih. To se največkrat zgodi, ko se ob večerih druživa, poslušava glasbo in podobno.

Lovro: In to druženje hitro postane dvodnevno, sploh če je treba spisati več idej.

Kakšen video bi posnela, če pri tem ne bi imela nobenih omejitev in bi ga lahko posnela kjerkoli na svetu in počela, karkoli bi želela?

Top 13 prostorov za ležanje na plaži. S poudarkom na plažah.

Katera je bila najbolj nora stvar, ki sta jo naredila za YouTube video?

Zagotovo so to challengi. Sploh zimski, ko sva na smučišču prodajala kepe in z njimi tudi uspešno zaslužila, smučala rikverc in prismučala v dolino oblečena zgolj v kopalkah. Pa naju niti zeblo ni, ker je adrenalin naredil svoje. Sva se pa oba za video vrgla oblečena tudi v mestni vodnjak z ekstremno hladno vodo.

Je sploh kaj, česar si ne upata?

Če sklepamo po prejšnjem odgovoru, verjetno res ne obstaja nič, česar si ne bi upala. Aja, saj res. Nisva se upala poljubiti. 😛

Kateri vajin video vama je najljubši?

Med ljubšimi so nama Kako bit brez dlake na jeziku, Segedin, Ljubezen na kmetiji ter poletni in zimski challenge.

V manj kot enem letu sta zbrala več kot 20 000 naročnikov. Sta si predstavljala, da bo vajin kanal postal tako priljubljen?

Iskreno – ja. Haha. Ne, zagotovo si nisva predstavljala, da bova v zgolj enem letu dosegla tako število naročnikov. Verjetno tega niti ne dojameva dovolj dobro. Sva pa res hvaležna za tako veliko podporo in naju tak uspeh samo še bolj žene k temu, da dobro delava.

Katere youtuberje najraje spremljata?

Maja: Preden sva sama začela s kanalom, jaz nisem spremljala sploh nobenega. Zdaj ko sem malo bolj v tem poslu, redno spremljam YouTube sceno, čeprav se še zmeraj najbolj navdušujem nad netipičnimi youtuberji/vlogerji. S tem mislim predvsem ustvarjalce raznih oddaj in šovov, kot so Jimmy Fallon, skeči iz oddaje As ti tut not padu Jureta Zrneca in Lada Bizovičarja ter podobne.

Sta kot najstnika brala Pil? Kaj vama je bilo v Pilu najbolj všeč?

Maja: Itak! Meni se je Pil vedno zdel najbolj kul revija, namenjena mladim. Rada sem spremljala intervjuje z znanimi osebnostmi in modrosti tete Justi.

Kakšna pa sta bila sicer kot najstnika? Če sodimo po vajinih videih, vajinim staršem res nikoli ni bilo dolgčas z vama. 😉 Je kaj, kar sta ušpičila, pa sta na to še danes ponosna?

Maja: Jaz sem bila, presenetljivo, zelo priden otrok. Morda nisem ušpičila toliko norosti, sem pa starše ali sestro velikokrat kaj nahecala in to z veliko »glume« uspešno prekrila.

Lovro: Jaz pa sem bil Majin čisti kontrast, ker sem bil res kar živahno in nagajivo dete. Sam sem ponosen na vse norčije, moja mama pa žal nekoliko manj, haha.

Kaj rada počneta v prostem času?

Oba rada veliko in dobro jeva, gledava serije in filme, Lovro rad igra kitaro in tolče po mizi, da lahko igra tudi bobne, Maja pa rada zraven eno zapoje. Zmeraj je fajn iti na koncerte z dobro glasbo ali pa se samo zvečer dobiti s prijatelji in se smejati. Smejiva se pa itak ves čas. J

Kako bosta preživela poletne počitnice?

Maja: Morje, morje, morje! Ko ne bom na morju, bom pa v bazenu. 😛

Lovro: Jaz bom pa Maji visel za vratom, da bom lahko na istem. 😀

Kakšen nasvet bi dala pilovcem za najboljše poletne počitnice sploh?

Pravi čas končati šolo, da se poleti ni treba učiti, uživati v prostem času in ga tudi kvalitetno izpolniti – čim več časa preživeti zunaj v naravi in čim manj notri, za računalnikom – z izjemo vsakega petka, ko si lahko pogledate najin novi video. J

Imata kakšen življenjski moto, ki mu sledita?

Nič ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše.

Lahko dasta kakšen namig, kaj lahko od NekiNeki pričakujemo v prihodnosti?

Sicer je to za zdaj še velika skrivnost, ampak jo bova samo za Pil izdala. Pričakujete lahko še milijon smešnih, zabavnih, poučnih in neki neki posebnih videov. 😉

Objavljeno v Pilu, julij 2019