youtuberji_september19

Besedilo: Nika Osredkar

Glede na pisma, ki nam jih zelo pridno pošiljate, je Alenka ena vaših najljubših youtuberk, zato je končno prišel čas, da jo predstavimo v Pilu! Njen YouTube kanal je že na prvi pogled drugačen od drugih – bolj skrivnosten, srhljiv in zares edinstven, Alenka pa je pozitivna in simpatična punca, ki ji ne zmanjka idej za ustvarjanje in raziskovanje neraziskanega.

  • Rojstni dan: 21. 7. 1992
  • Starost: 27 let
  • Kraj rojstva: Kranj
  • Zvezdno znamenje: rak
  • Sledilcev na YouTubu: 26 tisoč
  • Pridružila YouTubu: leta 2014, objavljati je začela leta 2017

Tvoj kanal že na prvi pogled izstopa. Kako bi ga opisala nekomu, ki ga še ne
pozna, da bi se začel zanimati zanj?

Če te ni strah, če te zanima neraziskano, če želiš vedeti več, kot ti dovoli videti svet okrog tebe, je moj kanal pravi naslov zate.

Kako si prišla na idejo, da začneš snemanje videov?

Nenamerno. Posnela sem video petih krajev v Sloveniji, kjer straši, in tema je eksplodirala. Šele potem mi je postalo jasno, da je to perfekten stil zame in za moj kanal.

Je bil začetek težak? S čim si imela največ težav?

Zelo. Nekaj tednov sem samo premišljevala, kako začeti. Že preden sem našla ustrezen program za urejanje posnetkov, sem posnela par ponesrečenih videov. Ko objaviš prvi video, pa se kar treseš, ko čakaš odziv. Popolnoma nepotrebno!

Kako se je tvoje življenje spremenilo zaradi YouTuba?

Nepopisno. Nikdar več ne pričakujem, da bom med ljudmi neopažena. Čeprav me vse to straši, sem tudi neskončno ponosna na svoje uspehe in na to, kaj vse je mogoče doseči.

Kaj te motivira, da vztrajaš na svoji YouTube poti? Si že kdaj pomislila, da bi prenehala snemati?

Težko povem, kaj me motivira, vendar tega, da bi končala snemati, ni v mojem koledarčku. 🙂 Preprosto odtehtajo dobre stvari in nekaj najlepšega je, ko vidiš, kako ljudem polepšaš dan.

So te od nekdaj zanimali skrivnostni pojavi? Kaj te navdušilo, da si se začela zanimati za
mistične vsebine?

Ja, od nekdaj. Če pomislim na življenje brez mistike in čarovnije, se mi zdi pusto in preveč vsakdanje. Sem velik sanjač s preveliko domišljijo in žilico za raziskovanje tega, kar ljudje običajno spregledajo. Prav tako sem največji fan Harryja Potterja in drugih fantastičnih stvari.

Te je kdaj strah, ko raziskuješ kakšen srhljiv pojav?

Ob raziskovanju zapuščenih objektov me je strah, koga bom srečala, ali pa nevarnih tal, streh, stopnic. Včasih me zmrazi tudi ob snemanju srhljivih informacij – kot sem rekla, burna domišljija.

Kateri tvoj video je najbolj strašljiv?

Verjetno Bloody Mary ali pa tisti o petih resničnih zgodbah z duhovi, ki sem jih prejela od svojih naročnikov, kjer video spremljajo tudi 3D-avdio in posebni učinki. Glej, če upaš. 😉

V videih deluješ zelo pogumno. Česa pa te je strah?

Le redko me je strah ponoči, običajno je to, ko pogledam kakšno grozljivko. Zanimivo je, da me je strah le v hiši in nikoli zunaj, npr. v gozdu.

Kakšna si bila v pilovskih letih? Si brala Pil?

Uh, to je pa že dolgo nazaj.  Spomnim se, da je učiteljica v moje spričevalo zapisala:  »Pred fanti se zna postaviti zase, če je potrebno, tudi s pestmi.« Spomnim se tudi, da sem v šolski klopi listala Pil PLUS …

Kateri predmet si imela v šoli najraje? In katerega najmanj?

Najraje telovadbo ali pa jezike, vendar je bilo največ odvisno od učiteljev. Nikakor nisem in ne maram naravoslovnih predmetov, npr. matematike.

Si bila pridna učenka?

Večinoma ja, nikoli nisem povzročala hudih težav.

Se spomniš kakšne zabavne anekdote iz svojih šolskih dni?

Spomnim se, da smo se obmetavali s prtički, ki smo jih namakali v vodo. Enkrat sem se sklonila, da ga ne bi dobila za vrat. Ko sem se sklonila, sem se zaletela v mizo pod mano in z zobmi odbila del mize. Zobje so še vedno celi.

Kaj rada počneš v prostem času?

Obožujem filme in serije, hojo v hribe (no, ja, vsaj razgled), predvsem pa se trudim čim večkrat telovaditi. Vikendi so rezervirani za ples, zabavo in prijatelje.

Katere youtuberje rada spremljaš?

V Sloveniji po malo spremljam vse, da sem na tekočem. Najbolj občudujem Kayo Solo, s katero sva tudi prijateljici, in pa Urha Kočarja. Tudi tuje spremljam, na primer Shane Dawson, PewdiePie, Exploring with Josh, Anno Akana …

Kaj lahko na tvojem kanalu pričakujemo v prihodnje?

Poleg videov, ki jih delam sedaj, želim delati tudi več takih z bolj veselo vsebino, a vseeno zelo zanimivih. Imam pa tudi veliko željo potovati in obenem raziskovati zapuščena mesta, vasi, hiše, vile, gradove …

Kakšno sporočilo bi rada predala pilovcem?

Nikoli ne pozabi, kdo si, in sledi temu občutku.

Objavljeno v Pilu, september 2019