sdsda

Besedilo: Matevž

Katheryn Elizabeth Hudson je svoj debitantski album izdala daljnega leta 2001, ko je imela le šestnajst let. Preboj v glasbeni industriji pa je doživela leta 2008 z glasbenim izdelkom One of the Boys in megahitom I Kissed a Girl. Od takrat je Katy ena najbolj priljubljenih pevk na svetu. Poleg tega, da poje, pa je tudi producentka, skladateljica in ena od sodnic v oddaji Ameriški idol. Pojavila se je v več filmih in ima svojo linijo čevljev Katy Perry Collections.

365

Čeprav je Katy svoj peti studijski album Witness izdala že leta 2017, zadnji dve leti ni počivala. Lani je bila na svetovni glasbeni turneji, letos pa je začela izdajati nove pesmi – nekaj jih je nastalo v sodelovanju z drugimi glasbeniki. 365 je bil njen prvi letošnji hit. Posnela ga je z rusko-nemškim producentom Zeddom, ki je odprl njene koncerte. Ljubezenski komad ima lahkoten, hipnotičen pridih.

Še tri nove pesmi

Najprej je Daddy Yankee Con Calma posnel samo z raperjem Snowom, v priredbi pa se jima je pridružila še Katy Perry. Katy je posnela svoj del v enem dnevu in pesem je dobila novo preobleko, ki je prispevala k še večji priljubljenosti tega komada.

Never Really Over je elektro pop pesem, Katy pa je o njej povedala: »Govori o tem, kako pomembno je, da pustimo slabe stvari za sabo in smo usmerjeni v prihodnost. Iz preteklosti se učimo.«

Small Talk je njena zadnja pesem, ki pa je doživela bolj mlačen odziv. Izšla je avgusta in govori o mešanih občutkih po razhodu s fantom.

Zanimivosti:

  • Katyjina največja vzornika sta Alanis Morissette in Freddie Mercury.
  • Katy je zavzeta zagovornica pravic žensk in gejev.
  • Njeno premoženje je vredno okoli 125 milijonov dolarjev.
  • Katy je pomagala pri porodu svoje sestre Angele. Ima še mlajšega brata Davida, ki je tudi pevec.
  • Je dobra prijateljica Taylor Swift in Miley Cyrus – v znak prijateljstva ji je vsaka podarila pramen svojih las, ki ju še vedno hrani.

Z njenimi besedami:

  • »Od svojih glasbenih kolegic se razlikujem po pogumu, da sem v pesmih iskrena in ranljiva.«
  • »Želim ustvarjati glasbo, ki združuje in navdihuje.«
  • »Do sebe smo lahko zelo neusmiljeni, pa bi v resnici morali gledati nase z razumevanjem in sočutjem.«
  • »Prihajam iz skromne družine – za uspeh sem se morala zelo boriti.«

Objavljeno v Pilu, oktober 2019