glasba2_november19

Besedilo: Matevž

Bratje Jonas so izdali prvi studijski album daljnega leta 2005, ko so bili še najstniki. Po četrtem studijskem albumu leta 2009 so se razšli in vsak se je posvetil svojim bolj ali manj uspešnim glasbenim projektom. Letos pa so po desetih letih izdali peti studijski album Happinness Begins, ki je bil proti pričakovanjem neverjetno uspešen. Z njega so do zdaj izšle tri pesmi, ki so zamajale vrhove svetovnih glasbenih lestvic, in sicer Sucker, Cool in Only Human. Trenutno bratje koncertirajo po Ameriki.

Začetek veselja

Fantje so lahko z uspehom novega studijskega albuma več kot zadovoljni, saj je postal njihov najbolj priljubljen in najbolje prodajan album do zdaj. Nick je o njem povedal: »Želeli smo posneti sodobne, optimistične pesmi – zato smo album poimenovali ‘Začetek veselja’. Veseli smo, da nam je glede na odzive poslušalcev to tudi uspelo.« Pri skladanju in produkciji pesmi jim je med drugim pomagal Ryan Tedder, pevec skupine One Republic.

Turneja Happinness Begins

Fantje so se 7. avgusta podali na svetovno glasbeno turnejo. Skupaj bodo imeli kar 91 nastopov. Januarja bodo prišli tudi v Evropo. Najbližje Sloveniji bodo 14. februarja, in sicer v Milanu. Turnejo bodo končali 22. februarja v Parizu. Na koncertih odigrajo 20 pesmi. Zaradi velikega zanimanja so morali prvotnemu seznamu nekaj koncertov še dodati.

Dobrodelnost

Jonasi so že leta 2007 ustanovili dobrodelno organizacijo The Change for the Children, ki ji namenijo desetino svojega dobička. Nick je o njej povedal: »Dobrodelno organizacijo smo ustanovili, ker želimo pomagati različnim programom za izboljšanje samopodobe otrok – zlasti otrok, ki prihajajo iz nasilnih in revnih družin. Menimo, da so najboljši pomočniki otrokom v stiski njihovi vrstniki. To pomeni, da srečnejši otroci pomagajo manj srečnim otrokom.«

Zanimivosti:

  • Nick ima od 13. leta sladkorno bolezen tipa 1.
  • Joe se je 1. maja poročil z angleško igralko Sophie Turner, ki jo bolje poznate pod imenom Sensa Stark iz serije Igra prestolov.
  • Do zdaj je skupina prodala 17 milijonov albumov.
  • Njihov največji letošnji hit Sucker si je na YouTubu ogledalo več kot 200 milijonov ljudi.
  • Fantje imajo 19-letnega mlajšega brata Frankieja, ki prav tako deluje v glasbeni industriji.
  • Kevin je najstarejši in najmanj priljubljen član zasedbe.

Objavljeno v Pilu, november 2019