glasba2_december19

Besedilo: Matevž

Za film Charliejevi angelčki so združile moči kar tri izjemno priljubljene pevke. Sodelovanje med Ariano in Miley bi še pričakovali, bolj pa je nenavadno, da se jima je pridružila Lana, ki je najbolj znana po bolj … zasanjanih pesmih. A kombinacija različnih glasbenih slogov se je tokrat uspešno zlila v všečno celoto.

Nismo angelčki

Pevke v pesmi naslavljajo svoje »slabše« polovice. Kot je vidno že iz naslova, fantom v pesmi večkrat povejo, da one niso angelčki. Izjavo podkrepijo z dvema razlogoma. Namreč, fantje si jih ne morejo privoščiti – niti finančno niti čustveno. Preprosto jim ne morejo slediti, ker so punce na obeh omenjenih področjih daleč pred njimi.

Nismo iz nebes

Pevke tudi povedo, da niso tako prijetne, naivne, nedolžne, pasivne in pohlevne, kot se mogoče zdi na prvi pogled. One so hip in kul in ne prihajajo iz nebes. Ne želijo si solzavih, občutljivih in pretirano romantičnih moških. Svarijo jih, da bodo take moške prizadele.

Moč žensk

Pesem torej govori o močnih ženskah. Predstavlja jih kot uspešne, samozavestne, samostojne osebe, ki ne pustijo, da bi jim moški ukazovali ali jih imeli za manjvredne. Poleg tega ne potrebujejo moških, da bi se počutile izpolnjene. Za nameček pa so še brez dlake na jeziku.

Sodelovanje

Pobudnica sodelovanja je bila Ariana. Pri ustvarjanju komada so sodelovale vse tri. Ariana je o tem na Twitterju povedala: »Bilo je sanjsko. Obožujem njuna glasova in njun prispevek k pesmi. Komad je popoln. Zame sta kljub vsemu angela!«

Zanimivosti:

  • Ariana je najbolj uspešna med trojico. Revija Time jo je lani uvrstila na seznam 100 najbolj vplivnih oseb na svetu, revija Billboard pa jo je razglasila za pevko leto. Letos je Ariana postala najbolje plačana zvezdnica na svetu.
  • Miley se v svojem zadnjem komadu Slide Away dotakne razpadlega zakona z Liamom Hemsworthom. Potem je bila nekaj časa v zvezi s Kaitlynn Carter, zdaj pa je v strastnem razmerju z avstralskim pevcem Codyjem Simpsonom.
  • Lana je letos izdala album Norman Fucking Rockwell!. Že naslednje leto bo izdala svoj sedmi studijski album White Hot Forever. Posnela je tudi pesem za novi film o Alici iz čudežne dežele.

Objavljeno v Pilu, december 2019