glasba1_december19

Besedilo: Matevž

Britanski petindvajsetletnik, ki je zaslovel v skupini One Direction, se 13. decembra vrača s svojim drugim studijskim albumom, ki se bo imenoval Fine Line (tanka črta). Izšel je že prvi singel Lights Up, ki se je v mnogih državah uvrstil na prvo mesto glasbenih lestvic.

Lights Up

Pred izidom pesmi Fine Line so se v različnih svetovnih prestolnicah pojavili plakati z vprašanjem – Do You Know Who You Are? (Ali veš, kdo si?). Kmalu je postalo jasno, da je vzeto iz novega singla Lights Up. Dobro so ga sprejeli tako glasbeni kritiki kot poslušalci. Harry pa je o njem povedal: »Govori o svobodi, razmišljanju o sebi in iskanju sebe. Kar nekaj let sem se ubadal s temi stvarmi. Govori tudi o sprejemanju. Čeprav je nekaj verzov črnogledih, je pesem kot celota optimistična in poživljajoča.«

Fine Line (Tanka črta)

Harry je za prihajajoči glasbeni album posnel 12 pesmi. O njem pa je izdal: »Album govori o ljubljenju in žalosti.« Poleg tega je priznal, da je med ustvarjanjem užival precej drog, ki vzbudijo halucinacije: »S prijatelji smo jedli psihedelične gobe, ležali v travi na soncu in poslušali album Ram Paula McCartneyja. Enkrat sem si po nesreči odgriznil del konice jezika in začel peti, kri pa mi je curljala iz ust.« Če je vse res, kar se tiče drog, Harry zares hodi po precej tanki črti – in ga ni vredno posnemati.

Družabni mediji

Harry je eden redkih glasbenikov, ki zelo malo objavljajo na družabnih medijih. Čeprav mu na Facebooku sledi 14 milijonov, na Twitterju več kot 30, na Instagramu pa 24 milijonov ljudi, več kot eno leto ni objavil nobene fotografije. Dandanes, ko zvezdniki delijo z nami skoraj vse – od tega, kaj so jedli za zajtrk, do različnih drugih neumnosti, je osvežujoče, da niso popolnoma vsi obsedeni z družabnimi mediji. Seveda pa je njegova nedejavnost na družabnih omrežjih tudi zelo premišljena – Harry želi ostati čim bolj skrivnosten.

Zanimivosti:

  • Videospot Lights Up si je do zdaj ogledalo 33 milijonov ljudi, v njem pa se Harry tako zelo sveti, ker so ga namazali z alojo vero.
  • Harry napoveduje, da bo naslednje leto odšel na svetovno glasbeno turnejo.
  • Vsi njegovi predniki so bili kmetje.
  • Starši so se ločili, ko je imel Harry sedem let.
  • Na začetku glasbene kariere je bil pred koncerti tako živčen, da je skoraj vedno bruhal.

Objavljeno v Pilu, december 2019