youtuberji_januar20

Besedilo: Nika Osredkar

Preston Arsement s številnimi YouTube kanali (najbolj popularna sta Preston in PrestonPlayz) navdušuje ljubitelje video igric in humorja. Čeprav ima šele 25 let, si je zgradil že pravi imperij – podjetje, ki ga upravlja, ima že več kot 13 zaposlenih, število njegovih naročnikov pa že močno presega 10 milijonov. Kljub slavi ostaja skromen. Pravi, da živi za ustvarjanje videov za oboževalce, ki jim pravi FireNation family in jih poziva, naj mu, če se želijo z njim pogovarjati, preprosto pišejo na Twitter.

  • Rojen: 4. maja 1994
  • Kraj rojstva: Texas, ZDA
  • Starost: 25 let
  • Zvezdno znamenje: bik
  • Sledilcev na YouTubu: več kot 10 milijonov
  • Pridružil YouTubu: leta 2010
  • Skriti talent: Sam sestavlja svoje računalnike.
  • Ne mara: roza barve

Preston Blaine Arsement prihaja iz ameriške zvezne države Teksas. Na YouTubu se osredotoča na video igrice, predvsem Minecraft in Fortnite. Ima več YouTube kanalov – glavni je kanal Preston, kjer najdete ogromno zabavnih videov, ki niso povezani z video igricami, ter videe na temo Minecrafta (te najdete tudi na kanalu PrestonPlayz). Kanal TBNRFrags je sprva namenil igrici Call of Duty, zdaj pa na njem objavlja predvsem vsebine, povezane s Fortnitom. Več vsebin je še na kanalih PrestonRoblox in PrestonMobile. Uh, koliko kanalov! In vsi so zelo uspešni.

Preston je zelo povezan s svojo družino. Ima starejša brata Davida in Dako ter mlajša brata Caleba in Joshuo ter sestro Keeley. Tudi Keeley, Caleb in njegov oče imajo svoje YouTube kanale! Preston živi v teksaškem mestu Dallas, kjer ostaja blizu svoje družine. Leta 2017 se je zaročil z Brianno Paige Barnhart, ki je zdaj njegova žena. Brianna se pogosto pojavi v njegovih videih in Preston opaža, da so taki videi pri njegovih oboževalcih še posebej lepo sprejeti, saj takoj dobijo ogromno število ogledov. Tudi Brianna obožuje video igrice in ima svoj YouTube kanal Brianna, ki šteje že več kot 2 milijona sledilcev.

Prestonova ljubezen do igric in ustvarjanja vsebin za YouTube je prerasla v veliko podjetje, ki ga vodi skupaj z družino, direktorica pa je kar njegova mama. Upravljanje takega števila kanalov namreč zahteva ogromno dela in usklajevanja, snemanja in montaže, pri čemer Prestonu zdaj pomaga kar nekaj ljudi.

Kdaj si začel igrati videoigrice?

Ko sem imel štiri leta! Mama mi je kupila igralno konzolo in igrice so mi hitro postale všeč. Pri dvanajstih letih pa sem začel igrati Call of Duty.

Kdaj pa si se odločil, da si ustvariš YouTube kanal?

Spomnim se, da se je YouTube začel, ko sem imel 12 let. Hitro sem začel spremljati gejmerske videe, in ker je bil YouTube edina platforma, ki sem jo poznal, sem se odločil, da tudi sam kaj objavim. Sprva mi sploh ni šlo in mojih videov ni gledal nihče.

Kako si potem dobil toliko sledilcev?

Sprva sem ustvaril na stotine videov, ki jih ni gledal nihče in sem jih kasneje izbrisal, saj se mi niso zdeli dovolj kvalitetni. Nato sem se odločil, da se bom temu res posvetil. Delal sem po 16 do 18 ur na dan in izplačalo se je!

Kakšen je bil občutek, ko si s svojimi videi prvič zaslužil?

Ko sem prvič dobil plačilo, je bilo to nekih 10 dolarjev. Kupil sem si hamburger in sem bil izjemno ponosen, da sem si ta slastni zalogaj prislužil z nečim, kar zares obožujem – igranjem video igric. Tudi po tem še dolgo nisem služil velikih vsot.

Kdaj si prvič pomislil, da si zares uspešen?

Ko sem na ulici videl izraze na obrazih otrok, ko so me zagledali. Še zdaj me zares osreči, ko spoznam svoje gledalce, ki mi omogočajo, da delam, kar delam. Ko sem se leta 2010 pridružil YouTubu, si niti predstavljal nisem, da je kaj takega mogoče. Res pa je, da sem za svoje sanje trdo delal!

Kaj najraje počneš v prostem času?

Po navadi si sobote vzamem prosto. Takrat počivam, igram igrice in preživljam čas z ženo Brianno, ki me sicer večkrat opiše kot deloholika.

Objavljeno v Pilu, januar 2020