youtuberji_februar2020

Besedilo: Nika Osredkar

Tokrat nam je uspelo ujeti eno najbolj simpatičnih in pristnih vlogerk pri nas – Barbi, ki skupaj z Maticem (in zdaj tudi Piko) ustvarja kanal Barbi in Matic. Svoje naročnike brez dvoma prepriča z iskrenostjo in sproščenostjo, ki nemalokrat nasmeji do solz! Sebe, Matica in dojenčico Piko opisuje kot tri norce, ki življenja pač ne jemljejo resno. Več o njej izveš v intervjuju!

 • Rojstni dan: 8. 11. 1992
 • Starost: 27
 • Kraj rojstva: Kranj
 • Zvezdno znamenje: škorpijon
 • Sledilcev na YouTubu: 30 000
 • Pridružila YouTubu: februarja 2016
 • Naj barva: olivno zelena ali puder roza
 • Naj pesem: My Way – Frank Sinatra
 • Naj film: Uf, ni samo eden. Če pa izpostavim enega, za katerega bi želela, da ga vidi vsak najstnik: V iskanju sreče (The Pursuit of Happiness).
 • Naj hrana: Za zajtrk jajca s šparglji, zavita v tortiljo in popečena v opekaču, za kosilo losos s pečenim krompirjem, za sladico pa čokoladni sufle.
 • Naj kraj: Joj, nimam posebnega kraja. Če na en kraj spravite vse ljudi, ki mi veliko pomenijo, bo to zame najljubši kraj!

Kako se je začela tvoja YouTube pot?

Ljudje pogosto mislijo, da je za to odločitvijo stala premišljenost in neka globlja filozofija, vendar je bilo vse skupaj zelo impulzivno. Zjutraj ob kavi sem prišla na to idejo, popoldne sem kupila kamero in naslednji dan je začel nastajati prvi vlog. Pred tem sem rada spremljala tuje vlogerje in nekako sem začutila, da bi tudi jaz rada delila svojo zgodbo.

Se je Matic hitro privadil na to, da si mu nenadoma naokrog sledila s kamero v roki?

Matic je že kar spreten v sprejemanju mojih norih idej. Sprva je sicer mislil, da nisem resna, seveda pa nihče od naju ni pričakoval, da se bo vlog razvil v take razsežnosti. Prvotno sva to delala bolj za najine bližnje.

Na kaj si na svoji YouTube poti najbolj ponosna?

Da mi je v vseh teh letih uspelo ostati zvesta sama sebi.

Kakšna si bila kot najstnica?

Uff. Afnasta, jezikava, uporniška. Mojim staršem ni bilo lahko. J

Si rada hodila v šolo? Katere predmete si imela najraje in katerih nisi marala?

Šolo sem imela zelo rada, malo manj njene obveznosti. Najraje sem imela zgodovino, geografijo in izbirne predmete (bila sem v evropskem oddelku).

Si staršem kdaj kaj ušpičila?

Nemalokrat! Nikoli nalašč ali iz zlobe – obdobje najstništva je res en velik egocentrizem in včasih pozabimo, kako naša dejanja vplivajo na druge. Pogosto sem zamolčala kakšno slabo oceno, ko sem morala pospraviti sobo, pa sem vso šaro samo zmetala v omaro.

Si brala Pil? Katere rubrike v njem si imela najraje?

Sem! Posterje in teto Justi.

Ker se bliža valentinovo, nas zanima, ali se spomniš svoje prve zaljubljenosti?

Se, zelo dobro! Več let sem bila zaljubljena v nekega fanta, skupaj smo v šoli ustanovili še band (BePop) in z roko v roki sva med šolskimi odmori z improviziranimi mikrofoni zabavala sošolce na hodniku. Ta fant je še danes moj zelo dober prijatelj in vsake toliko se nasmejeva ob spominu na te dni.

Lani se vama je z Maticem pridružila še dojenčica Pika! Kako se je tvoje življenje od takrat spremenilo?

Življenje je od takrat obrnjeno na glavo, ampak na najboljši možen način! Več let, preden sem zanosila, sem razmišljala o tem, kakšno je življenje z dojenčkom, vendar sedaj vidim, da nikoli nisem bila blizu realnosti. Je pestro, ampak v resnici – življenje še nikoli ni bilo lepše!

Kaj si po poklicu?

Gimnazijski maturant! Upam pa, da se hitro brcnem v rit in končam še faks, da bo moj naziv bolj eleganten. Študiram namreč specialno in rehabilitacijsko pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Poleg službe, materinstva in vloganja ustvarjaš tudi svoje rokovnike. Kakšen je tvoj nasvet za dobro organizacijo časa in sledenje svojim ciljem?

Nasvet za organizacijo – piši, piši, piši! Zapiši si opravila, druženja s prijatelji, obveznosti, hobije … tako najbolj optimalno izkoristiš čas. Cilji, ki si jih zastaviš, pa naj bodo dosegljivi in konkretni. Do glavnega cilja si naredi korake – ti te motivirajo, ko jih dosežeš, in pot do končnega cilja se zato ne zdi tako dolga.

Pilovcem vedno pride prav tudi kakšen nasvet, kako se učiti. Kaj bi jim sporočila?

Preden sedeš za »knjigo«, se skuliraj. Telefon STRAN! Spij kozarec vode, zavrti si eno chill pesem, zadihaj in stresi telo kot pes – prisežem, da bo na ta način šlo hitreje in več v glavo! Snov si razdeli na etape (lahko si v učbeniku z listki označiš etape, lahko si razdeliš čas …), in ko dosežeš manjšo etapo, si privošči nagrado (čokolado, glasbo). Tako vzdržuješ motivacijo za učenje. Ko dosežeš na primer tri etape, naredi pavzo – pojdi na sprehod, kavo, … Glede načina učenja pa vsak najbolje ve zase. Pomembno je vedeti, da način, kakor se uči tvoj BF, mogoče ni pravi zate. Meni zelo ljub način učenja je pisanje vprašanj – ko se prebijam skozi literaturo, si izdelam test z vsemi možnimi vprašanji. Potem natisnem nekaj kopij in jih rešujem. Najprej s pomočjo knjige, potem poskušam čim manj gledati v knjigo, zadnji test pa bi morala že znati rešiti samostojno. Označim si vprašanja, kjer imam več težav, in tista dodatno ponavljam. Za klasično izdelovanje zapiskov porabim preveč časa in na koncu mi ga zmanjka za utrjevanje.

Ti družbena omrežja kdaj povzročajo stres? Kako doživljaš negativne komentarje?

Ja, stresa je največ ob polni luni! 😊 Vedno objavljam po svojem ritmu, tako da če kakšen dan, dva, tri ni objave, je pač ni. Nočem, da bi se počutila pod pritiskom, da moram kaj objaviti. Vse gre po trenutnem navdihu. Je pa stresa več pri branju kakšnih odzivov, komentarjev … Na svetu bodo vedno ljudje, ki se hranijo s tem, da (mislijo, da) drugim delajo slabo. Komentar sam po sebi me ne gane, bolj me boli srce, ko vidim, kaj vse nosi naša Zemlja. Običajno že iz načina pisanja teh komentarjev vidiš, da gre za posameznike, ki imajo težave v svoji duši (sami s sabo).

Kaj bi svetovala mladim, ki želijo postati vlogerji?

Malo še počakajte. Trenutno ste v obdobju, ko dihate za potrditev sveta in svet družbenih omrežij zna biti v tem obdobju zares naporen.

Katere youtuberje rada spremljaš?

Trenutno imam tako malo časa, da skoraj nikogar. Ob kakšnem večeru rada pofirbcam za kakšnimi slovenskimi youtuberji, večno pa bom zvesta družinici Saccone-Jolys, ki jih spremljam že vsaj 5 let. J

Kakšno je tvoje življenjsko vodilo?

Ko mi gre kaj navzdol, grem samo po zalet!

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost? Lahko upamo na več videev?

Ja! Kmalu se mi izteče porodniški dopust in takrat začnem s polno paro objavljati! Komaj čakam!

Objavljeno v Pilu, februar 2020