legende_februar2020

Besedilo: Nika Osredkar

Destiny’s Child je bila ameriška dekliška skupina, ki velja za eno najuspešnejših glasbenih skupin začetka tega tisočletja in eno najuspešnejših dekliških skupin sploh. Opisovali so jih kot kombinacijo dekliških himn, ubijalskih plesnih korakov in zavidljivega modnega stila. Njihov glasbeni stil je za vedno spremenil R&B glasbo in vplival na marsikatero kasnejšo glasbenico, med drugimi tudi na Ariano Grande.

 

Članice skupine:  Beyoncé Knowles, Kelly Rowland in Michelle Williams

Leta delovanja: 1990–2006

Glasbeni žanr: R&B

Najbolj znane pesmi: Survivor, Say My Name, Lose My Breath, Emotion, Independent Women

 

Glasbeni začetki

Destiny’s Child so bile v svojem času na prestolu dekliških skupin, pot do tja pa, čeprav je bila glavna pevka Beyoncé, ni bila lahka. Skupina je nastala leta 1990, ko so imela dekleta okoli 9 let. V času delovanja je skupina zamenjala kar nekaj članic, najbolj znana zasedba pa je bila sestavljena iz Beyoncé Knowles, Kelly Rowland in Michelle Williams. Prvo ime skupine je bilo Girl’s Tyme. V začetnih letih je bil menedžer skupine kar Beyoncéjin oče, njena mama Tina pa jim je šivala kostume za nastope.

Preboj

Prvi album so izdale leta 1998, a čeprav je bilo v ZDA prodanih več kot milijon izvodov, jim ni prinesel velike slave. Dekleta so veliki preboj dosegla leta 1999 z albumom The Writing’s on the Wall. Po izidu albuma sta dve dekleti zapustili skupino in tožili menedžerja, kar je v medijih dvignilo kar nekaj prahu, skupini pa prineslo še večjo popularnost.

Solo projekti

Leta 2000 so dekleta naznanila, da se bodo posvetila samostojnim karieram in si vzela triletni premor. Michelle Williams je izdala uspešen gospel album, Kelly Rowland je z raperjem Nellyjem sodelovala pri hitu Dilemma, ki ji je prislužil tudi prestižno nagrado grammy. Najtežje pričakovan pa je bil Beyoncéjin debitantski album, ki ga je izdala leta 2003. Imenoval se je Dangerously In Love in je takoj dosegel ogromne uspehe ter prinesel številne hite.

Zadnji album

Leta 2004 so dekleta izdala zadnji studijski album z naslovom Destiny Fullfiled, kar v prevodu pomeni izpolnjena usoda. Po turneji so sporočile, da se razhajajo, in povedale, da čeprav je to njihov zadnji album, bodo zagotovo še nastopile. Zares so tudi po tem še združile moči – najbolj znana sta njihov skupni nastop na prireditvi Super Bowl leta 2013 in na festivalu Coachella pred dvema letoma.

  • Dekleta so v karieri izdala 5 albumov.
  • Prejele so 14 nominacij za grammyja.
  • Čeprav je pesem Say My Name eden njihovih največjih hitov, Beyoncé sprva ni bila všeč.
  • Dekleta so na začetku kariere vadila v frizerskem salonu Beyoncéjine mame. V njeno čast so videospot za pesem Bills, Bills, Bills postavile v salon.
  • Destiny’s Child so vselej navduševale s svojimi kostumi.

Objavljeno v Pilu, februar 2020