glasba1_februar2020

Besedilo: Matevž

Austin Richard Post je star šele 24 let, vendar je prodal že neverjetnih 65 milijonov albumov. V njegovem glasbenem slogu se prepletajo hip hop, r’n’b, pop, trap in folk, pred kratkim pa je podrl 34 let star rekord Michaela Jacksona – zdaj so njegove pesmi tiste, ki se najdlje držijo na prvem mestu ameriških hip hop in r’n’b glasbenih lestvic. Septembra je izdal svoj tretji studijski album Hollywood’s Bleeding, hit Circles, ki je četrti singel z njega, pa je še vedno na vrhu svetovnih lestvic.

Vrtenje v začaranem krogu

Circles oziroma po slovensko krogi govori o zvezi, ki ji ni namenjeno, da bi trajala. Opisuje zavedanje o nestanovitnosti tega razmerja – fant in punca sta nekaj časa skupaj, se razideta, potem ponovno pobotata in spet razideta – ter tako spet in spet. Vrtita se v začaranem krogu in nikoli se nič ne spremeni. Čeprav si po eni strani želita biti drug z drugim, ne znata ali ne zmoreta ali nočeta biti v stabilni, resni zvezi. Zato bežita drug pred drugim in si zatem ponovno planeta v naročje. Pevec punco prosi, naj se tudi ona zave, da njuna zveza na dolgi rok ne bo obstala in da bo za oba bolje, če jo čim prej dokončno prekineta.

Videospot

Videospot je izšel nekaj dni za pesmijo. V njem Post Malone igra viteza, ki v bojni opremi tava po podeželski pokrajini, zdelani zaradi vojne, med ranjenci in uničenimi domovanji. Namenjen je k skrivnostni ženski brez ust …

Ste vedeli?

Svetovno znana revija Billboard, specializirana za področje zabave, zlasti glasbe, je Circles imenovala za sedmo najboljšo pesem v letu 2019.

Zanimivosti:

  • Večino svojih tetovaž si je Post Malone naredil sam.
  • Zelo se boji leteti, saj je imel nekoč slabo izkušnjo. Pri vzletu so na letalu počile gume in letalo je moralo zasilno pristati. Na srečo se je vse končalo brez hujših posledic.
  • Rodil se je v New Yorku, zdaj pa živi na nasprotni strani ZDA, v Los Angelesu.
  • Pod očmi ima tetovažo, ki pravi Always tired – vedno utrujen, nad očmi pa Stay away – ne približuj se.
  • Za svoj tretji album je napisal 50 pesmi.

Objavljeno v Pilu, februar 2020