Naslednji Pil izide 5. Februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Najboljše serije za poletje

Ekran

Fotografija: Wikipedia
Besedilo: Nika Osredkar

Končno je napočil čas, ko lahko nemoteno gledamo serije, zato smo za vas izbrskali nekaj takšnih, ki so kot nalašč za poletje. Nič zato, če ste kakšno izmed njih že videli – kdo pa ne bi želel odlične serije pogledati večkrat? Vendar pozor – izbrane serije so takšne, da jih je težko nehati gledati, zato se jih lotite na lastno odgovornost, da ne bomo za vaše buljenje v ekrane krivi mi!

RIVERDALE
Riverdale je mestece, v katerem neprestano prežijo na prebivalce mračne nevarnosti. V skrivnostno dogajanje se zapletajo predvsem srednješolci – pogumni Archie, ki vedno priskoči na pomoč in išče pravico, podjetna in lepa Veronica, ki jo v pesti držijo nenehne družinske drame, detektivska Betty, ki kljub nedolžnemu videzu skriva tudi temačno plat, in samosvoj Jug, ki je odličen pisatelj, zato je prav on pripovedovalec zgodbe. Seveda so skrivnostnemu dogajanju dodani še ljubezenski zapleti, zato ni prav nič presenetljivo, da gre za eno najbolj priljubljenih najstniških serij ta hip.

STRANGER THINGS
Tudi v seriji Stranger Things je dogajanje postavljeno v majhno mestece, ki ga pretresajo razburljivi nadnaravni dogodki. Dogaja se v 80. letih prejšnjega stoletja, glavni protagonisti pa so najstniki Will, ki ga ugrabijo nadnaravne sile, deklica Eleven z neverjetnimi sposobnostmi, pametni Mike in zabavni Dustin. Skupaj kljubujejo nadnaravnim silam in se ob vsem skupaj še noro zabavajo. V treh sezonah prijatelji vstopijo v puberteto, kar nadnaravnim silam doda še kup najstniških zapletov. Četrto sezono so pričeli snemati marca, vendar pa je datum predvajanja zaradi pandemije koronavirusa še neznan.

H20 – JUST ADD WATER
Rikki, Emma in Cleo se ob polni luni na otoku Mako prelevijo v morske deklice. Sprva mislijo, da gre za enkratni dogodek, nato pa ugotovijo, da so pridobile posebne moči – ob stiku z vodo se spremenijo v morske deklice. Dekleta se trudijo živeti običajna življenja, kar pa je težko, če se ob vsakem dežju ali tuširanju spremeniš v vodno bitje. Svoje moči zato skrivajo pred družino in prijatelji, kar privede do številnih zapletov in neprijetnih pripetljajev, tudi ljubezenskih. Serija je bila posneta v Avstraliji, deželi sonca in morja, zato je res odlična izbira za poletje!

PRIJATELJI
Prijatelji so kultna serija iz 90. let. Rachel, Monica, Joey, Chandler, Phoebe in Ross so prijatelji, ki si ne bi mogli biti bolj različni. Čeprav so odrasli, se včasih zdi, da jim odgovorno odraslo življenje ni prav nič pogodu. Njihova življenja so polna komičnih dogodkov, za katere poskrbijo s svojimi zanimivimi osebnostmi. Rachel je modna navdušenka, ki jo vsaka malenkost spravi iz tira, Monica je izvrstna kuharica, ki je nora na red, Joey se trudi postati igralec, čeprav mu za to primanjkuje talenta, Phoebe živi v svojem svetu, Chandler obvlada štose vseh vrst, a se pri nasprotnem spolu ne znajde najbolje, Ross pa je profesor, ki se ga drži smola. Zabava zagotovljena!

VEDNO TVOJA
Pred nekaj leti so male ekrane zavzele turške telenovele. Ena takšnih je tudi ljubezenska serija Vedno tvoja, ki je, kot se za takšno serijo spodobi, sosledje dramatičnih zapletov, ki gledalca ne spustijo iz svoje pesti. V seriji ne manjka ljubezenskih zapletov, ki jih kronajo nosečnosti, poroke, dvomi, bogastvo, prepovedane ljubezni, ljubezenska pisma in še in še. Če obožujete drame, vam bo ta serija pisana na kožo, ob gledanju pa se lahko naučite še kakšno besedo turščine.

OUTER BANKS
Serija Outer Banks sledi skupini najstnikov, ki raziskujejo, kaj se je zgodilo z očetom enega izmed prijateljev. Njegov oče namreč nenadoma izgine, prijatelji pa ob iskanju naletijo na zaklad, ki razkrije dolgo zakopano skrivnost. Kraj, kjer se vse dogaja, je razdeljen na dva pola – premožne in manj premožne (naša skupina prijateljev sodi med slednje), skrivnostno dogajanje pa še dodatno zapletajo ljubezen, droge, pretepi, prijateljstvo in denar. Serijo so začeli predvajati šele spomladi, zato bomo morali na drugo sezono in nove zaplete počakati še vsaj nekaj mesecev!

Objavljeno v poletni počitniški številki Pila 2020.

Vprašanje

Koliko vaših sošolcev je naročenih na Pil?
Nihče.
(184)
Eden ali dva.
(309)
Kar precej :)
(95)

AKTUALNO

7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
“Kam boš šel/šla naprej?,” je vprašanje, ki ga verjetno kar pogosto slišiš. Te spravlja v veselje ali v stisko? Naj te pomirimo – kakorkoli se počutiš je popolnoma ok.
Spodaj ... Več
Šnofijev korona plakat
Ker Šnofiju ni vseeno za vas, je pripravil plakat o tem, kako se obvarovati pred okužbo!
Pri tem mu je na pomoč priskočil simpatični Zdravko Lidl. Ga že poznaš? Obišči ga na: https://www.zdravko-lidl.si/. Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Challe Salle - Lagano
Bepop - Daj se nasmej
Maraaya - Obujem nove čevlje
Nina Pušlar - Svet na dlani
BQL - Na frišno

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Jawsh 685 x Jason Derulo - Savage Love
BLACKPINK x Selena Gomez - Ice Cream
Billie Eilish - Bad guy
Ava Max - So am I

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. Bianca: Givenchy
3. BQL: Na frišno
4. Challe Salle: Lagano
5. Eva Boto: Ko najdeš sebe
6. Jan Plestenjak: Meni dobro je
7. Klara Jazbec: Največ
8. Maraaya: Drevo
9. Maraaya: Obujem nove čevlje
10. Nina Pušlar: Ujemi ritem

Tuja

1. Ariana Grande: Positions
2. Ava Max: So am I
3. Billie Eilish: Therefore I Am
4. BLACKPINK x Selena Gomez: Ice Cream
5. BTS: Dynamite
6. Harry Styles: Watermelon Sugar
7. Jason Derulo: Take You Dancing
8. Jawsh 685 x Jason Derulo: Savage Love
9. Shawn Mendes, Justin Bieber: Monster
10. Taylor Swift: willow

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAJanuar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Potovanje Vpraša učiteljica Janezka: "Janezek zakaj si spet zamudil v šolo?" Janezek odgovori:"Saljal sem, da sem šel na pot okoli sveta, zato sem se malo kasneje zbudil!" Učiteljica:"Zakaj si pa ti zamudil, Peterček?" Peterček:"Bil sem na letališču in čakal Janezka.
Zari, 11 let