Naslednji Pil izide 5. Februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

RIVERDALE

Ekran

Fotografija: Wikipedia
Besedilo: Nika Osredkar

Riverdale je trenutno ena najbolj vročih najstniških serij, ki s svojo napetostjo pred ekrani drži milijone najstnikov po svetu, njeni mladi igralci pa so iz običajnih smrtnikov praktično čez noč postali zvezde. Kako dobro pa ti poznaš Riverdale?

Igrajo: KJ Apa (Archie Andrews), Lili Reinhart (Betty Cooper), Camila Mendes (Veronica Lodge) in Cole Sprouse (Jughead Jones)
Število sezon: zaenkrat 3, četrta sezona prihaja oktobra
Na sporedu od: leta 2017 do danes
Država porekla: ZDA
Jezik: angleščina

Vsebina
Serija sledi življenju na prvi pogled popolnega srednješolca Archieja Andrewsa, ki živi v mestecu Riverdale. Riverdale je videti kot dolgočasno iz zaspano mesto, vendar pa skriva veliko mračnih skrivnosti in nevarnosti, ki neprestano prežijo na njegove prebivalce. Archie, Betty, Veronica, Jug in njihovi prijatelji skušajo stvari vzeti v svoje roke in skrivnosti raziskati na lastno pest. Na žalost pa ni vse tako preprosto in presenečenjem kar ni konca …

O nastajanju serije
Riverdale je najstniška serija, ki je nastala po stripih z naslovom Archie. Prvič so idejo za prenos stripov na filmske ekrane dobili že leta 2013. Sprva so želeli iz stripov narediti komični film o potovanju skozi čas, a so si ustvarjalci premislili in se odločili za serijo, postavljeno v sedanjost. Eden od največjih izzivov je bil najti pravega igralca za vlogo Archieja Andrewsa. Ustvarjalci so povedali, da so pregledali praktično vse rdečelase fante v Los Angelesu, preden so za vlogo izbrali novozelandskega igralca KJ-ja Apo. Serijo snemajo v Vancouvru v Kanadi, zračni posnetki mesta pa so vzeti iz serij Ljubke lažnivke in Midve z mamo. Si tudi ti opazil/a podobnosti? Snemanje ene sezone traja približno devet mesecev, priprave na snemanje pa seveda potekajo že mesece prej. Veliko epizod je naslovljenih po znanih filmih, iz česar lahko oboževalci sklepajo na to, kaj se bo v epizodi zgodilo. Kul trik, kajne?

Zanimivosti s snemanja
Mladi igralci pravijo, da je snemanje Riverdala vedno zabavno, vendar tudi naporno. KJ Apa si je med snemanjem finalne epizode prve sezone zlomil roko, saj se je preveč vživel v vlogo. Bistro Pop’s Chock’Lit Shoppe, v katerega liki Riverdala radi zahajajo, je na zunaj videti kot prava okrepčevalnica, zato je nekoč med snemanjem vanjo zakorakal voznik tovornjaka, ki je tam zares želel pojesti kosilo. V prvi sezoni je bil veliki trenutek, ko so razkrili, kdo je ubil Jasona Blossoma. Za ustvarjalce serije je bilo zelo pomembno, da se skrivnost o tem, kdo je morilec, ne razširi, zato so posneli več različic umora z različnimi morilci. Tako so zmedli ekipo, da skrivnosti niso mogli izdati javnosti.

Zanimivosti o igralcih

  • Za Camilo Mendes je vloga Veronice prva igralska vloga. Za navdih, kako jo igrati, se zateka k vlogi Blair Waldorf iz serije Opravljivka.
  • Lili Reinhart so starši že od malih nog zelo podpirali pri igralski karieri. Vozili so jo na avdicije daleč stran od domačega kraja in nikoli niso obupali nad njenim talentom.
  • KJ Apa ni naravni rdečelasec. Za vlogo se je moral pobarvati in se naučiti ameriškega naglasa, igranje kitare pa obvlada tudi v resničnem življenju.
  • Cole Sprouse je tudi odličen fotograf, ki se z igranjem ukvarja že od mladih nog.
  • Lili Reinhart je velika zagovornica duševnega zdravja. Odkrito pove tudi, da je vlogo Betty dobila ravno v času, ko je bila v hudi depresiji, vloga pa ji je pomagala, da se je začela počutiti bolje.
  • Camila Mendes in Cole Sprouse sta hodila na isto univerzo. Camila je Cola večkrat opazila na zabavah, on pa se nje ne spomni.
  • Cole Sprouse in Lili Reinhart sta par tudi v resničnem življenju.
Objavljeno v septembrskem Pilu.

Vprašanje

Koliko vaših sošolcev je naročenih na Pil?
Nihče.
(184)
Eden ali dva.
(309)
Kar precej :)
(95)

AKTUALNO

7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
“Kam boš šel/šla naprej?,” je vprašanje, ki ga verjetno kar pogosto slišiš. Te spravlja v veselje ali v stisko? Naj te pomirimo – kakorkoli se počutiš je popolnoma ok.
Spodaj ... Več
Šnofijev korona plakat
Ker Šnofiju ni vseeno za vas, je pripravil plakat o tem, kako se obvarovati pred okužbo!
Pri tem mu je na pomoč priskočil simpatični Zdravko Lidl. Ga že poznaš? Obišči ga na: https://www.zdravko-lidl.si/. Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Challe Salle - Lagano
Bepop - Daj se nasmej
Maraaya - Obujem nove čevlje
Nina Pušlar - Svet na dlani
BQL - Na frišno

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Jawsh 685 x Jason Derulo - Savage Love
BLACKPINK x Selena Gomez - Ice Cream
Billie Eilish - Bad guy
Ava Max - So am I

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. Bianca: Givenchy
3. BQL: Na frišno
4. Challe Salle: Lagano
5. Eva Boto: Ko najdeš sebe
6. Jan Plestenjak: Meni dobro je
7. Klara Jazbec: Največ
8. Maraaya: Drevo
9. Maraaya: Obujem nove čevlje
10. Nina Pušlar: Ujemi ritem

Tuja

1. Ariana Grande: Positions
2. Ava Max: So am I
3. Billie Eilish: Therefore I Am
4. BLACKPINK x Selena Gomez: Ice Cream
5. BTS: Dynamite
6. Harry Styles: Watermelon Sugar
7. Jason Derulo: Take You Dancing
8. Jawsh 685 x Jason Derulo: Savage Love
9. Shawn Mendes, Justin Bieber: Monster
10. Taylor Swift: willow

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAJanuar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Policaj vpraša kolega: Koliko je ura deset in deset. Kaj me hecaš, reci dvajset.
VELIKA BANANA, 13