Naslednji Pil izide 5. februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Ariana Grande z Justinom Bieberjem: Stuck with U

Glasba

Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Matevž

Vse več je pesmi, ki jih je navdihnila pandemija virusa COVID-19. Ker je Amerika med državami, ki jih je ta bolezen najbolj prizadela, največ znanih glasbenikov pa prihaja prav od tam, glasbeni duet Ariane in Justina zagotovo ni zadnja karantenska uspešnica. Stuck with U se je v Ameriki (kljub nekaj polemike, glej Zanimivosti) takoj uvrstila na prvo mesto glasbenih lestvic, zelo dobro pa so jo sprejeli tudi drugod po svetu.

Besedilo
Za sodelovanje med Ariano in Justinom je poskrbel njun skupni menedžer. Večino pesmi poje Ariana. Govori o punci, ki običajno ne ostane dolgo v razmerju, zdaj pa se je znašla v drugačni situaciji. Ne le zato, ker dobesedno ne sme iz hiše in ker smo bili zaradi karantene prisiljeni veliko časa preživeti z ljudmi, s katerimi živimo. Človeku, s katerim je »obtičala«, je globoko naklonjena in čuti, da je to prava ljubezen. Zato želi ostati z njim, tudi ko bo karantene konec. (In to je pomembno sporočilo: vzemimo si čas za svoje najbližje, imejmo se z njimi lepo in se spomnimo, zakaj jih imamo radi.) Stuck with U je torej oda ljubezni, ko se dve osebi najdeta, doživita ljubezen in jo v času, ki si ga vzameta drug za drugega (pa čeprav zaradi karantene), le še poglobita.

Arianin odziv
Pred izidom pesmi je Ariana na svojem profilu na Instagramu zapisala: »Neverjetno sem vesela, da sva z Justinom počakala do zdaj, da sva skupaj posnela duet. Zaradi situacije po svetu mi bo ta pesem in to karantensko sodelovanje za vedno ostalo v prelepem spominu. Ustvarjati pesem skupaj je bilo zelo izpolnjujoče – obožujem ta komad. Hvaležna sem, da sem lahko posnela pesem s prijateljem.«

Video
Video je kolaž kratkih posnetkov: poslali so jih najstniki, ki se zaradi karantene ne bodo mogli udeležiti maturantskega plesa, in tisti, ki so imeli srečo, da so bili v izolaciji z ljudmi, s katerimi se razumejo in jih imajo radi. V videu pa se pojavi tudi veliko slavnih ljudi: Kendall in Kylie Jenner, Demi Lovato, 2 Chainz, Stephen in Ayesha Curry, Gwyneth Paltrow, Chance the Rapper, Kate Hudson, Lil Dicky, Sheel Mohnot, Michael Buble, Jaden Smith, Ashton Kutcher in Mila Kunis ter seveda Justin Bieber z ženo Hailey Baldwin. Ariana je video izkoristila za razkritje svoje nove zveze z Daltonom Gomezom.

Zanimivosti:

  • Raper 6ix9ine, ki je sočasno izdal singel Gooba, je Ariano in Justina obtožil, da sta pesmi kupila prvo mesto na glasbenih lestvicah – njuni sodelavci naj bi s šestimi kreditnimi karticami pokupili več deset tisoč singlov. Ariana in Justin sta obtožbo seveda ostro zavrnila.
  • Ves izkupiček od prodaje bo podarjen organizaciji First Responders Children's Foundation. Denar bo namenjen za štipendije otrok, katerih starši so se v prvih vrstah borili proti virusu COVID-19.
Objavljeno v poletni počitniški številki Pila 2020.

Vprašanje

Kaj bi raje dobili priloženo Pilu: kartice zvezdnikov ali nalepke?
Raje imam 3 kartice zvezdnikov, kot do sedaj.
(148)
Boljše bi bilo, da bi dobili več manjših nalepk zvezdnikov, živali in luštnih ilustracij.
(460)

AKTUALNO

7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
“Kam boš šel/šla naprej?,” je vprašanje, ki ga verjetno kar pogosto slišiš. Te spravlja v veselje ali v stisko? Naj te pomirimo – kakorkoli se počutiš je popolnoma ok.
Spodaj ... Več
Šnofijev korona plakat
Ker Šnofiju ni vseeno za vas, je pripravil plakat o tem, kako se obvarovati pred okužbo!
Pri tem mu je na pomoč priskočil simpatični Zdravko Lidl. Ga že poznaš? Obišči ga na: https://www.zdravko-lidl.si/. Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Challe Salle - Lagano
Bepop - Daj se nasmej
Maraaya - Obujem nove čevlje
Nina Pušlar - Svet na dlani
BQL - Na frišno

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Jawsh 685 x Jason Derulo - Savage Love
BLACKPINK x Selena Gomez - Ice Cream
Billie Eilish - Bad guy
Ava Max - So am I

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. Bianca: Givenchy
3. BQL: Na frišno
4. Challe Salle: Lagano
5. Eva Boto: Ko najdeš sebe
6. Jan Plestenjak: Meni dobro je
7. Klara Jazbec: Največ
8. Maraaya: Drevo
9. Maraaya: Obujem nove čevlje
10. Nina Pušlar: Ujemi ritem

Tuja

1. Ariana Grande: Positions
2. Ava Max: So am I
3. Billie Eilish: Therefore I Am
4. BLACKPINK x Selena Gomez: Ice Cream
5. BTS: Dynamite
6. Harry Styles: Watermelon Sugar
7. Jason Derulo: Take You Dancing
8. Jawsh 685 x Jason Derulo: Savage Love
9. Shawn Mendes, Justin Bieber: Monster
10. Taylor Swift: willow

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAJanuar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Mladi podjetnik

“Očka mi je obljubil 50 evrov za vsako petico,” je povedal Mišo učitelju. “Saj nobene nimaš,” je odvrnil učitelj. “Imam predlog: zapišite mi jih nekaj in denar si bova delila.
Pingvinček9, 12