Nova številka
September 2020


Izid: 1. 9. 2020

Pesem meseca aprila - The Weeknd: Blinding Lights

Glasba

Fotografija: Universal Music
Besedilo: Matevž

Kanadčan etiopskih korenin Abel Makkonen Tesfaye – The Weeknd – je pred kratkim izdal četrti studijski album After Hours, ki se je povzpel na vrh mnogih glasbenih lestvic. Čeprav ima šele trideset let in je na glasbeni sceni manj kot desetletje, ga že označujejo za enega najuspešnejših glasbenikov, saj je do zdaj prodal že 70 milijonov albumov. Njegov zadnji hit je pop-disko pesem Blinding Lights, ki je zelo priljubljena tudi v Sloveniji.

Oda izgubljeni ljubezni
Čeprav je pesem v plesnem ritmu, ima melanholičen podton in govori o izgubljeni ljubezni. Pevec se počuti osamljenega, ker ob njem ni več ljubljene osebe. Počuti se otopelega in praznega, ne more spati in se »utaplja« v noči. Toda upanje ostaja.

Spet skupaj?
Upa namreč, da še ni vse izgubljeno, in si želi, da bi bila nekdanja punca spet del njegovega življenja. Spet si želi njenega dotika in bližine. Spozna, da ji zaupa. Pred koncem pesmi se iz trpečega mladeniča spremeni v bolj odločnega in ponovno izpove ljubezen; punci zatrdi, da je tokrat ne bo izgubil. Ali ga bo sprejela nazaj? No, tega pa v pesmi ne izvemo.

Bella Hadid
The Weekndovi fani, komentatorji na družabnih omrežjih in blogerji se strinjajo, da pesem govori o manekenki Belli Hadid. Kot par sta se združila leta 2015, se nekajkrat razšla – vmes je Abel hodil s Seleno Gomez –, spet postala par in lani avgusta spet prekinila. Le čas bo pokazal, ali je Bella res ljubezen njegovega življenja in ali njuna zgodba res še ni končana, kot predvidevajo mnogi. Je pa Abel v nedavnem intervjuju povedal, da je deloholik, kar je po eni strani »dar«, po drugi pa »prekletstvo«. Dar zato, ker se z delom zamoti, ko je osamljen in brez ljubljene osebe, »prekletstvo« pa, ker zaradi dela trpita njegovo zasebno in ljubezensko življenje.

Zanimivosti:

  • Glasbeno kariero je začel z objavljanjem pesmi na YouTubu.
  • Junija bo The Weeknd začel svetovno glasbeno turnejo The After Hours Tour. Najbližje Sloveniji bo 31. oktobra v Münchnu.
  • Ponosen je na to, da je musliman.
  • Oče ju je z mamo zapustil, ko je bil še zelo majhen.

 

Objavljeno v aprilski številki Pila 2020.

Vprašanje

Boste letos naročeni na PIL?
Seveda!
(736)
Verjetno ne.
(366)
Grem zdaj prepričat starše!
(180)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
Nika Zorjan: KORONA CIAO
S.I.T.: VROČE
Challe Salle: LAGANO

zalagasper: SEBI
BQL: NA FRIŠNO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: EGO
Ava Max: SO AM I
Katy Perry: DAISIES

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

TVOJ GLASBENI PREDLOG

Ime ali vzdevek:
Starost:

ZADNJA ŠTEVILKASeptember 2020


Izid: 1. 9. 2020

Zebra in lev

Zebra in lev prideta v restavracijo. Do njiju pride natakar in jo vpraša, kaj bi jedla.

Zebra: "Jaz bi skledo suhe trave."

Natakar: "Kaj pa vi, gospod, niste lačni?"

Lev: "Mislite, da bi prišla skupaj, če bi bil lačen?"

Unicorn 2500, 9,5 let