Naslednji Pil izide 5. Februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Charli D'Amelio

Spletne zvezde

Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Nika Osredkar

Charli D'Amelio je kraljica TikToka. Še manj kot leto dni nazaj je bila povsem običajno dekle, ki obiskuje srednjo šolo, popoldne dela v trgovini z oblačili in prosti čas preživlja na družbenih omrežjih. Vse to se je spremenilo praktično čez noč in Charli se danes lahko pohvali z več kot 70 milijoni sledilcev na TikToku. Oboževalce je očarala s svojim plesnim znanjem in dejstvom, da je zelo iskrena, prijazna in preprosta – enostavno jo moraš imeti rad!

Rojstni dan: 1. maj 2004
Starost: 16 let
Kraj rojstva: Connecticut, ZDA
Zvezdno znamenje: bik

Charlie je plesalka – že od mladih nog svoj prosti čas posveča učenju novih plesnih korakov in koreografij v plesni dvorani. Prav zato ji je TikTok pisan na kožo.  Prve TikTok videe je naložila poleti 2019. Takrat si niti v sanjah ni predstavljala, da bo čez nekaj kratkih mesecev postala oseba z največ sledilci na tej aplikaciji. Zavidljive številke pa dosega tudi na drugih platformah – na Instagramu se bliža 25 milijonom sledilcev, na YouTubu jih šteje že več kot 5 in na Twitterju več kot 3 milijone. Junija je ustvarila še svoj alter ego TikTok kanal in ga poimenovala Barley D'Amelio. Tudi z novim kanalom je dosegla že več milijonov sledilcev.

Sestra Dixie je sprva le na skrivaj spremljala TikTok in ko je ugotovila, da je Charli začela objavljati videe, jo je skrbelo, da se bodo vsi norčevali iz nje. TikTok takrat še ni bil tako kul, da bi najstniki upali priznati, da ga spremljajo ali celo objavljajo videe. Tudi Charli o tem dolgo ni želela govoriti. Če ji je kdo na ulici rekel, da se mu zdi znana, je odgovorila, da je to verjetno zaradi družbenih omrežij, pri čemer ni izpostavila TikToka.

Dixie je rekla, da bo tudi sama začela  objavljati, če Charli doseže milijon sledilcev. To se je hitro zgodilo! TikTok profil sta si ustvarila tudi starša – sprva zato, da bi spremljala, kaj objavlja Charli, nato pa sta se začela pojavljati tudi v Charlijinih videih. TikTokmanija je tako prevzela vso družino! Oče pravi, da dobijo zares veliko ponudb za sponzorstva, mama pa dodaja, da je ponosna, ker Charli preprosto zavrne vsako ponudbo, ki ji ni zares všeč. Prepričani smo, da bomo o Charli še veliko slišali, saj se je njena pot šele dobro začela!

Tvoje življenje se je v enem letu popolnoma spremenilo. Kakšni so tvoji občutki?
Vse skupaj je zares noro! Nikoli si ne bi mislila, da se bo zgodilo kaj takega in da bom počela stvari, ki jih počnem danes. Včasih se mi zdi prav nerealno. Čudno je, da ljudje kar poznajo moje ime in me nenadoma želijo spoznati. Super pa je, ker se mi odpirajo nove priložnosti.

Kateri trenutek iz preteklega leta se ti je najbolj vtisnil v spomin?
Zagotovo trenutek, ko sem spoznala Jennifer Lopez in z njo naredil TikTok izziv J Lo Super Bowl Challenge. Jennifer je že vrsto let moja vzornica in moje sanje so bile, da bi lahko plesala z njo.

Kako je bilo, ko si jo spoznala?
Najprej sem kar malo otrpnila in nisem vedela, kaj naj rečem. Začela sem jokati od sreče. Na začetku snemanja izziva sem tudi malo pozabila koreografijo, potem pa je šlo super.

Bila si tudi del ekipe Hype House. Zakaj sta s sestro ekipo zapustili?
Hype House je bila odlična odskočna deska, vendar se nama je obema začelo zdeti, da zadeva postaja preveč poslovno naravnana – enostavno ni bilo več zabavno, zato sva šli.

Začeli sta tudi ustvarjati svoj podcast. Zakaj sta se odločili za ta korak?
Odkar se je vse to začelo, se je zgodilo ogromno stvari. Veseli sva, da bova lahko z oboževalci govorili dlje časa in ne samo preko nekajsekundnih videov. Tako naju bodo lahko še bolje spoznali in slišali več o zakulisju najinih življenj.

Kako se počutiš, ko spoznaš svoje oboževalce?
To je najboljši del tega, kar počnem! Zaradi njih je vse skupaj vredno početi. Vesela sem, ko jih motiviram, da se začnejo ukvarjati s plesom.

Kaj pa, ko tvoje videe delijo slavne osebe?
Zdi se nerealno, saj samo plešem na njihovo glasbo, oni pa me opazijo in to delijo naprej. Zelo mi je v čast!

Kdo te po navadi snema?
Na začetku sem se vedno snemala sama, če pa sem skupaj s prijatelji, snemamo drug drugega.

Koliko videov posnameš naenkrat?
Odvisno od navdiha. Včasih jih posnamem veliko naenkrat, recimo deset ali dvanajst, potem pa kakšen dan nobenega. Moj kreativni proces se ves čas spreminja.

Kako pa na vse skupaj gledajo starši?
Večino časa smo običajna družina, ki se veliko pogovarja o TikToku, hehe. Presenečena pa sta, ko kam gremo in nas ljudje prepoznajo ter so čisto navdušeni. Na to se moramo vsi še privaditi. Sicer pa se tudi njima zdi zabavno. Že od nekdaj smo si zelo blizu in z Dixie sva še vedno običajni dekleti, ki morata kot vsi najstniki pomagati pri hišnih opravilih.

Objavljeno v septembrski številki Pila 2020.

Vprašanje

Kaj bi raje dobili priloženo Pilu: kartice zvezdnikov ali nalepke?
Raje imam 3 kartice zvezdnikov, kot do sedaj.
(70)
Boljše bi bilo, da bi dobili več manjših nalepk zvezdnikov, živali in luštnih ilustracij.
(212)

AKTUALNO

7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
“Kam boš šel/šla naprej?,” je vprašanje, ki ga verjetno kar pogosto slišiš. Te spravlja v veselje ali v stisko? Naj te pomirimo – kakorkoli se počutiš je popolnoma ok.
Spodaj ... Več
Šnofijev korona plakat
Ker Šnofiju ni vseeno za vas, je pripravil plakat o tem, kako se obvarovati pred okužbo!
Pri tem mu je na pomoč priskočil simpatični Zdravko Lidl. Ga že poznaš? Obišči ga na: https://www.zdravko-lidl.si/. Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Challe Salle - Lagano
Bepop - Daj se nasmej
Maraaya - Obujem nove čevlje
Nina Pušlar - Svet na dlani
BQL - Na frišno

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Jawsh 685 x Jason Derulo - Savage Love
BLACKPINK x Selena Gomez - Ice Cream
Billie Eilish - Bad guy
Ava Max - So am I

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. Bianca: Givenchy
3. BQL: Na frišno
4. Challe Salle: Lagano
5. Eva Boto: Ko najdeš sebe
6. Jan Plestenjak: Meni dobro je
7. Klara Jazbec: Največ
8. Maraaya: Drevo
9. Maraaya: Obujem nove čevlje
10. Nina Pušlar: Ujemi ritem

Tuja

1. Ariana Grande: Positions
2. Ava Max: So am I
3. Billie Eilish: Therefore I Am
4. BLACKPINK x Selena Gomez: Ice Cream
5. BTS: Dynamite
6. Harry Styles: Watermelon Sugar
7. Jason Derulo: Take You Dancing
8. Jawsh 685 x Jason Derulo: Savage Love
9. Shawn Mendes, Justin Bieber: Monster
10. Taylor Swift: willow

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAJanuar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Hvala bogu!

"Mami, danes me je učitelj vprašal, če imam kaj bratov ali sester." "In, kaj si mu odgovori?" "Da nimam" "Kaj pa je rekel učitelj?" "Hvala bogu!"
LION184, 10