Naslednji Pil izide 5. februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Kaja Karba

Spletne zvezde

Besedilo: Nika Osredkar

»Zdravo, jaz sem Kaja!« je pozdrav, ki ga zaslišimo ob začetku njenih videov in nas takoj napolni s pozitivno energijo. Kaja je simpatična in pogumna punca, ki je ni strah slediti svojim sanjam. Te so jo vodile v London, kjer živi in ustvarja že dobro leto. YouTube je njen način življenja, zato ji navdiha za videe nikoli ne zmanjka! Preveri, kaj je recept za njen uspeh!

 

Rojstni dan: 5. junij 1997

Kraj rojstva: Maribor

Starost: 21 let

Zvezdno znamenje: dvojček

Sledilcev na YouTubu: 22 500

Pridružila YouTubu: oktobra 2012, prvi video je objavila oktobra 2017

 

Živijo, Kaja! Kako bi se opisala s tremi besedami?

Pozdravljeni, sama zase bi rekla, da me najbolj opišejo besede spontana, pozitivna ter zgovorna.

Kako si se odločila, da začneš snemati videe za YouTube? Si si predstavljala, da bo tvoj kanal tako hitro zrasel?

Dolgega razmišljanja o začetku kanala ni bilo. Od vedno sem zgovorna, rada nastopam ter ustvarjam vsebine. Tudi sama sem bila velika obsedenka z YouTubom, ko so se na njem začeli vrstiti najrazličnejši ustvarjalci, kasneje tudi slovenski. Spomnim se, da sem si enkrat rekla: »Zakaj bi morala samo sanjati, če lahko to tudi postanem.« In tako se je »čez noč« začela moja pot z YouTubom. Takega uspeha, kot sem ga doživela v tem letu in pol, si sploh nisem predstavljala!

Posnameš res veliko videov. Koliko časa na dan običajno posvetiš YouTubu?

YouTube je res velik del mojega življenja, ni le služba, ni le hobi. Zanj porabim veliko časa skupaj z vsem planiranjem, razmišljanjem, pogovarjanjem, odgovarjanjem, snemanjem, urejanjem … Mi je pa vsekakor v veselje in ničesar ne delam na silo ali s težavo. To sem jaz.

Kje dobiš navdih za svoje videe?

Morda sem ena redkih, ki to reče, ampak idej za videe mi nikoli ne zmanjka. Imam zvezek, poln idej s takimi in podobnimi videi, ki bi jih rada posnela – nekaj je čisto inovativnih, nekaj jih srečam z brskanjem po YouTubu in seveda upoštevam tudi želje naročnikov.

Kaj ti daje zagon za ustvarjanje?

V tem letu in pol, odkar imam svoj kanal, sem se spremenila za 190 stopinj – to se lahko opazi tudi, če pogledate kakšen star posnetek. In to mi daje še večjo motivacijo, da se vidim odraščati in spreminjati, da postajam vedno boljša. Končno sem našla nekaj, kar me res osrečuje in bi lahko v tem uživala do konca življenja. Vsekakor pa so ogromna motivacija tudi moji naročniki, ki me vsak dan obdarijo z novimi pozitivnimi komentarji in lepimi sporočili, besedami.

Kateri je tvoj najljubši video, ki si ga posnela?

Nimam svojega najljubšega videa. Vsak posnetek je moj dnevnik. In prav zaradi tega se še zdaj vračam in gledam stare vloge, pogovore ali challenge, da vidim, kakšna oseba sem bila takrat in kako sem se počutila.

Imaš s svojim YouTube kanalom kakšne cilje za prihodnost?

Imam in nimam. Vsekakor bi rada bila na sceni, kakor dolgo bi me to veselilo, in imela s tem povezano tudi službo. Kot sem pa že omenila, sem bolj spontana oseba z zastavljenim življenjskim ciljem: »Vztrajaj, dokler te veseli.«

Si se kdaj pred objavo videa bala, kako ga bodo sprejeli gledalci?

Spet je morda moj odgovor presenetljiv, ampak ne. Vedno moraš pri sebi razčistiti, da to delaš zaradi sebe. In vsak video, ki ga ustvarim, je tam z namenom in zato, ker sem se zanj odločila jaz. Lahko pa potem opaziš odzive gledalcev, če jim je video bil všeč, in posnameš še več podobnih.

Živiš v Londonu. Kako si se odločila za selitev? Kako se tvoje življenje tam razlikuje od življenja, ki si ga imela v Sloveniji?

Moram reči, da so vse moje odločitve v življenju bolj ali manj spontane. »Vedno počni stvari, ki te osrečujejo zdaj!« To je bil rek, ki sem ga imela v glavi pred enim letom in pol. Želela sem spremembe, nove izkušnje, nove dogodivščine. Bila sem mlada, in če ne zdaj, kdaj? Sprva sem v Londonu delala kot au pair (varuška, ki živi pri družini); kasneje se je v London preselil tudi moj fant, že nekaj časa pa tam živi sestra z možem. Zdaj že skoraj tri mesece živimo v skupnem stanovanju. Vsekakor se življenje tukaj in tam precej razlikuje. Zato mi je všeč, da se lahko domov vračam pogosto in spet podoživim naravo, mir, prijatelje in družino.

Česa te je izkušnja bivanja v tujini naučila?

Ceni družino, ceni prijatelje in ceni čudovito Slovenijo.

Občudujemo tvojo samozavest. Imaš kakšen nasvet, kako postati bolj samozavesten?

Hvala! Dolgo sem potrebovala, da sem prišla do samozavesti, ki jo imam zdaj, in to poskušam v svojih videih deliti tudi naprej med svoje gledalce in gledalke. Zdrava samozavest je pomembna za naše dobro počutje. Enostavno moraš izklopiti tisti del misli, ki se obremenjujejo s tem, kaj si o tebi misli okolica. In si srečen.

Mnogi te imajo tudi za modno ikono! Kako bi opisala svoj stil in kako si ga našla?

Z opisom svojega stila imam težave. V svojih videih ga omenim kot  »malo tu, malo tam.« Ga pa zadnje čase najdem po Londonu, kjer lahko srečam vse in še več. Nasvet glede stila, ki ga delim vsem bralkam, pa je tak: Ni pomembno, kako polna je tvoja omara. Če imaš v njej navadne kavbojke in belo srajčko, JE VSE MOGOČE. Samo preizkušaj in eksperimentiraj s stilom, pa lahko čisto navaden outfit preide v mogočnega.

Kaj sicer še rada počneš v prostem času?

Sem velika oboževalka serij. Dokončala sem jih že več kot 50 (nekatere tudi po več kot 14 sezon.) Zelo rada pa tudi nakupujem in raziskujem London.

Katere youtuberje spremljaš sama?

Rada spremljam pristne in zabavne kanale in moji slovenski favoriti so Barbi in Matic (obvezno – obenem jima tudi čestitam za prekrasno Piko, ki smo jo vsi tako nestrpno čakali), Lili Čadež (krasna punca), Komotar Minuta (ob njegovih videih še jaz, neavto punca, postanem prava oboževalka), Neva Boškin (že od samega začetka), Mariah Dolenc, Anja Suska …Vsekakor pa ne zamudim videov Sierre Furtado.

Kakšna si bila v osnovni šoli?

Šola me je takrat, moram priznati, najmanj zanimala. Vse drugo mi je bilo bolj pomembno. Imam pa to srečo, da sem izredno vizualen tip in si stvari ekstremno hitro zapomnim, zato sem osnovno šolo tudi odlično končala.

Kaj bi svetovala pilovcem, ki si želijo začeti svoj YouTube kanal?

Samo začnite. Vse drugo je nepomembno, samo da v tem uživate.

Kaj ti v življenju veliko pomeni?

Vsekakor družina, brez katere ne bi v svojem življenju priplavala nikamor, vsi dobri prijatelji in moja dva krasna kosmatinčka Lumpy in Roxy.

Kaj je tvoje življenjsko vodilo?

Kar delaš, delaj z veseljem. Kar te ne osrečuje in obremenjuje – odvrzi.

Objavljeno v majskem Pilu 2019

Vprašanje

Kaj bi raje dobili priloženo Pilu: kartice zvezdnikov ali nalepke?
Raje imam 3 kartice zvezdnikov, kot do sedaj.
(148)
Boljše bi bilo, da bi dobili več manjših nalepk zvezdnikov, živali in luštnih ilustracij.
(460)

AKTUALNO

7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
“Kam boš šel/šla naprej?,” je vprašanje, ki ga verjetno kar pogosto slišiš. Te spravlja v veselje ali v stisko? Naj te pomirimo – kakorkoli se počutiš je popolnoma ok.
Spodaj ... Več
Šnofijev korona plakat
Ker Šnofiju ni vseeno za vas, je pripravil plakat o tem, kako se obvarovati pred okužbo!
Pri tem mu je na pomoč priskočil simpatični Zdravko Lidl. Ga že poznaš? Obišči ga na: https://www.zdravko-lidl.si/. Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Challe Salle - Lagano
Bepop - Daj se nasmej
Maraaya - Obujem nove čevlje
Nina Pušlar - Svet na dlani
BQL - Na frišno

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Jawsh 685 x Jason Derulo - Savage Love
BLACKPINK x Selena Gomez - Ice Cream
Billie Eilish - Bad guy
Ava Max - So am I

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. Bianca: Givenchy
3. BQL: Na frišno
4. Challe Salle: Lagano
5. Eva Boto: Ko najdeš sebe
6. Jan Plestenjak: Meni dobro je
7. Klara Jazbec: Največ
8. Maraaya: Drevo
9. Maraaya: Obujem nove čevlje
10. Nina Pušlar: Ujemi ritem

Tuja

1. Ariana Grande: Positions
2. Ava Max: So am I
3. Billie Eilish: Therefore I Am
4. BLACKPINK x Selena Gomez: Ice Cream
5. BTS: Dynamite
6. Harry Styles: Watermelon Sugar
7. Jason Derulo: Take You Dancing
8. Jawsh 685 x Jason Derulo: Savage Love
9. Shawn Mendes, Justin Bieber: Monster
10. Taylor Swift: willow

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAJanuar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Nevarno telefoniranje

Janezek pride v šolo s povitimi ušesi. Sošolec ga vpraša, kaj se mu je zgodilo. Janezek odgovori: "Raztresenost. Likal sem očetove hlače, zazvonil je telefon, namesto telefona sem dvignil k ušesu likalnik." "Kaj pa se je zgodilo na drugem ušesu?" "Moral sem poklicati še reševalce!"
LION184, 10