Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Največja noč skupine Joker Out

Značka
Aktualno
Naslovnica
Fotografija: Vita Orehek
Besedilo: Maša Pavoković

Joker Out so zmagali! V svojem rodnem mestu, pred zvestim občinstvom, ki jih spremlja od prvega dne, in v dvorani, kjer so že pred letom dni napovedali največji koncert dosedanje glasbene kariere. Če sodimo po poti, ki so jo že prehodili, so Joker Out le še »prevzeli ključe« dvorane Stožice in praznovali z 12.000 obiskovalci. Ni več dvoma – Joker Out so največji regionalni bend nove generacije in svet je njihov oder!

Šov v razprodani dvorani Stožice je trajal dve uri, Kris, Bojan, Jan, Jure in Nace pa so zelo prepričljivo dali vse od sebe. »Stožice, ste vi zares tukaj?« je po prvih dveh skladbah »Sunny Side Of London« in »Gola« dvorano nagovoril Bojan in izmeril utrip občinstva. Kot je pokazal decibel meter, je Ljubljana proizvedla glasnost 127,9 dB in zasijala na prvem mestu Joker Out lestvice najglasnejših oboževalcev! Glasnost občinstva je bila še bolj opazna ob dejstvu, da so bili pod odrom združeni oboževalci iz kar 27 držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Poljske, Srbije, Italije, Češke, Finske, Danske in tudi ZDA, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije, Luksemburga ter celo Fidžija!

Uvodu je sledil divji set – »Bele sanje«, »Plastika«, »Proti toku«, »Dopamin« (»12.000 se nas je zbralo. Vi ste naš dopamin!« je sporočila skupina), »Padam«, »Demoni« in »Katrina«, v skladbah »A sem ti povedal« in »Omamljeno telo« pa se jim je pridružila še brass sekcija.

Za piko na i sta se skupini na odru pridružila še nekdanja člana, Matic Kovačič in Martin Jurkovič, s katerima so Jokerji izvedli skladbo »Kot srce, ki kri poganja«. Prvo uro koncerta so tako zaključili s pesmimi »Metulji«, »Vse kar vem« in »Barve oceana«. Nadaljevali so do vrhunca s skladbami »Ngvot«, »Vem da greš« in »Ne bi smel«, ki so bile zaključni del koncerta in so pripeljale do vzklikanja občinstva ter pozivov za bis. Na oder so se vrnili s skladbami »Ona«, »Tokio«, »Umazane misli« ter čustvenim songom »Novi val«, kjer so med izvedbo še bolj zadihali z občinstvom. Veličastni konec so pospremili preoblečeni v evrovizijske obleke in zaključili s hitom »Carpe Diem« in tako do vrhunca pripeljali največjo noč v njihovi karieri.

Veliki koncert skupine Joker Out je z odličnim nastopom začel levoroki indie dvojec iz Pančeva, skupina Buč Kesidi. Z odličnim setom, kjer so zazveneli hiti, kot so »Euforija«, »Curimo po asfaltu«, »Nema ljubavi u klubu«, so tako vrnili gostovanje Jokerjev na njihovem nedavno razprodanem koncertu na zagrebški Šalati.

Prav tako so Joker Out postavili novi vizualni mejnik na slovenski glasbeni sceni. Ponujena glasbena izkušnja je bila skozi oči občinstva nadgrajena s širokim spektrom svetlobnega, LED in pirotehničnega spektakla. Navdih za sestavo aktov izvira iz članov in zgodbe skupine, ki jih povezuje ljubezen do glasbe, njihovih poslušalcev in shagadelic rock’n rolla, predvsem pa je rezultat štiriletnega tesnega sodelovanja z ekipo Studio 7.

Ljubljanskim Stožicam bodo že v naslednjih tednih sledili razprodani koncerti v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclavu, Poznanu in mnogih drugih krajih po Evropi.

Pil na koncertu

 V septembrski številki Pila smo pisali, da nas glasba, šport in branje povezujejo. To je bil tudi pravilni odgovor na nagradno vprašanje, s katerim sta si dve nagrajenki prislužili vstopnici za koncert Joker Out. In ja, tudi člani skupine Joker Out radi berejo, so se ali se še ukvarjajo s športom in trenutno ostajajo zvesti svoji največji ljubezni – glasbi.

Pilovi nagrajenki Eva Jošt in Mila Šabotič sta s svojima spremljevalkama na koncertu zelo uživali. Poseben privilegij je bil tudi obisk konference za novinarje, kjer sta lahko vprašali, kar ju je zanimalo. Mila nam je takole napisala: »Na koncertu sem ful uživala in se zabavala. Bilo je noro. Res sem hvaležna, da sem lahko prišla na koncert. Vesela sem pa tudi zato, ker sem jih imela priložnost videti še na novinarski konferenci in jih kaj vprašati. Pripeljala sem tudi svojo prijateljico, ki je prav tako njihova občudovalka. Upam, da se vidimo še na kakšnem koncertu.« 


Mia in Živa sta se skupaj izvrstno zabavali.

Živa, ki je bila ena od spremljevalk, pa je članom skupine postavila vprašanje: »Ali ste se v osnovni šoli ukvarjali poleg glasbe tudi s športom?«


Eva pred začetkom koncerta.

Fantje so se najprej vsi hudomušno nasmejali in nato z veseljem odgovorili. Vas zanima, kaj so trenirali? Gremo po vrsti:

  • Jan Peteh (kitarist) je najprej treniral nogomet, potem se je preizkusil še v pingpongu in obiskoval strelski krožek, nato pa je treniral še košarko.
  • Jure Maček (bobnar) je treniral nogomet in se pošalil, da je na večini tekem bolj grel klopco.
  • Bojan Cvjetićanin se je v osnovnošolskih letih in v srednji šoli najprej posvečal judu, potem pa še nogometu.
  • Kris Guštin (kitarist) je kar osem let treniral nogomet v klubu, kjer je bilo pravo razmerje med rekreacijo in profesionalnostjo. Tako je lahko počel še druge reči, recimo igral kitaro.
  • Nace Jordan (bas kitara) je bil plavalec. Pohvalil se je tudi, da je pomagal v azilu za divje živali. Lepo, kajne?

Na tiskovki smo še izvedeli, da si bodo pred turnejo, ki je pred njimi, končno privoščili zaslužene počitnice. Ker se tako dobro razumejo med seboj, gredo vsi skupaj za tri tedne na Tajsko. Vprašali smo jih tudi, kakšni so občutki po koncertu. Odziv je bil kar zanimiv. Bojan je povedal, da je trenutno v fazi, ko ima občutek, da nima občutka, Nace pa, da ima prazno glavo. Jokali niso, kot se je to zgodilo recimo v Križankah in Cvetličarni. Samo Kris je povedal, da so se mu, ko je imel solo na odru, malenkost zarosile oči.

JOKER OUT:

OFFICIAL WEB: https://jokeroutband.com
INSTAGRAM: www.instagram.com/joker_out_official
TIK TOK: www.tiktok.com/@jokeroutofficial
YOUTUBE: www.youtube.com/@jokeroutofficial
FACEBOOK: www.facebook.com/jokerout

Vprašanje

Kako pogosto bereš prilogo Vesela šola v reviji?
Vedno.
(90)
Pogosto.
(89)
Včasih.
(126)
Nikoli.
(133)

AKTUALNO

ZaLUŠTaj si paradižnik LUŠT

Hej, čekiraj to! V Prekmurju raste ena kul zadeva - paradižnik LUŠT. Ta paradižnik je tako ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Junij 2024

gumb

Revija
Izid: 7. 6. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Carpe Diem
4. Joker Out - Barve oceana
5. Maraaya - Nebesa

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Tate McRae - Greedy
5. Taylor Swift - Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Karen M. McManus - Eden od nas laže
3. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
4. Desa Muck - Blazno resno o šoli
5. Sebastijan Pregelj - Deček Brin na domačem kolišču

NAKLJUČNI VIC

Ribe

Zakaj ribe plavajo?

Ker ne morajo hoditi.

Horse lover, 13