Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Ed Sheeran: Celestial

Značka
Glasba
Naslovnica
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Matevž

Skoraj 32-letni Ed Sheeran – rojstni dan ima 17. februarja – je eden najuspešnejših britanskih glasbenikov. Njegovih pet albumov in pesmi z njih je kupilo več kot 150 milijonov navdušencev. Njegov zadnji hit je prikupna pesem Celestial, ki jo je napisal za računalniški igrici Pokémon Scarlet in Pokémon Violet, besedilo pa govori o njegovem odnosu z ženo Cherry Seaborn. V prvi polovici leta naj bi izdal nov studijski album, ki bo zagotovo poln uspešnic. Velik del letošnjega leta bo sicer zaposlen z nastopanjem po Avstraliji, Novi Zelandiji in Ameriki.

 

Pokémon

»Pred leti sem na Japonskem spoznal nekaj ljudi iz podjetja Pokémon,« je v nedavnem intervjuju razložil Ed in nadaljeval: »Šalili smo se, češ, kaj če bi zanje napisal kakšno pesem. Ko so me čez nekaj let prijeli za besedo, sem ponudbo z veseljem sprejel. Sem namreč velik ljubitelj igric Pokémon. Kot otrok sva jih z bratom veliko igrala. Rad sem imel karte, računalniške igrice pa sem naravnost oboževal. Med igranjem sem namreč pozabil na svet okoli sebe in na težave. Še zdaj, ko sem na vlaku ali letalu, rad igram Pokémon Yellow ali pa Pokémon Yellow Silver

 

Ljubezenska pesem

Celestial (sl. božanski) je ljubezenska pesem. Opisuje odnos, v katerem ženska predstavlja ravnotežje, mir in optimizem. Moškemu daje čustveno oporo, saj ga spodbuja, ko je na tleh, in ga spravlja v boljšo voljo. Čeprav včasih v njunem odnosu nastopijo težave, jih vedno – predvsem zaradi njene pozitivne osebnosti in moči – premagata. Kljub občasnim težavam je njun odnos »božanski«. Ed je v številnih intervjujih povedal, v kakšno oporo mu je žena in da mu pomeni stabilnost in varnost.

 

»Katarzičen« album

Večino pesmi za novi album je Ed napisal v prvi polovici prejšnjega leta, ki je bila zanj zelo težka. »Konec februarja je umrl moj najboljši prijatelj. Poleg tega me je obremenjevala tožba, vsak dan sem se moral pojaviti na sodišču. Zatem je umrl še en dober prijatelj, v družini pa so bile tudi težave z duševnim zdravjem. Pisanje pesmi je postalo moja terapija. Pozneje sem sicer tudi jaz začel obiskovati terapevta, takrat pa sem v pesmih izrazil žalost, obup in tudi jezo, osuplost. V tednu in pol je nastalo štirinajst pesmi, ki jih boste kmalu spoznali. Zatem pa sem potreboval še kak teden, da sem jih posnel. Prihajajoči album bo tako moj najbolj katarzičen do zdaj,« je povedal pevec.

 

Zanimivosti:

  • Prvo pesem je Ed napisal pri enajstih letih.
  • Ed je današnjo ženo spoznal v srednji šoli.
  • Občasno ima težave s tesnobo.
  • Ena od novih pesmi ima naslov Life Goes On. V njej Ed prepeva, da se ne glede na to, da ti je ravnokar umrla ljuba oseba ali si imel najslabši dan v svojem življenju, življenje nikoli ne ustavi, ampak gre vedno naprej.

AKTUALNO

'Mej se LUŠTno

Najboljše spomine ustvarjamo ob druženjih s prijatelji in družino. Nič pa ni boljšega, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Junij 2023

gumb

Revija
Izid: 2. 6. 2023

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Carpe Diem
2. Joker Out - Barve oceana
3. LPS - Disko
4. Leopold I. - Kinderšpil
5. Žan Serčič - Pusti mi spomin

Tuja
1. Måneskin - Beggin'
2. Miley Cyrus - Flowers
3. GAYLE - abcdefu
4. Rosa Linn - Snap
5. Stephen Sanchez - Until I Found You

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. BQL & Budale: Denarnica
2. BQL & Polkaholiki: Lučke
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Leopold I.: Kinderšpil
6. LPS: Disko
7. Nika Zorjan: Zadnjič kakor prvič
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Taja: Za trenutek
10. Žan Serčič: Pusti mi spomin

Tuja

1. BTS feat. Halsey: Boy With Luv
2. GAYLE: abcdefu
3. Imagine Dragons X JID: Enemy
4. Måneskin: Beggin'
5. Meghan Trainor: Made You Look
6. Michael Jackson: Billie Jean
7. Miley Cyrus: Flowers
8. Rosa Linn: Snap
9. Stephen Sanchez: Until I Found You
10. Taylor Swift: Anti-Hero

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Nejka Omahen Šikonja - Vihar v meni
3. Rick Riordan - Junaki Olimpa: Izgubljeni junak
4. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
5. Dara McAnulty - Dnevnik mladega naravoslovca

NAKLJUČNI VIC

Mikrovalovka

BLONDINKA Pride blondinka v trgovino,in reče:Dober dan,rada bi kupila to mikrovalovko. Prodajalec reče:Ne morete ,ker ste blondinka. Si gre lase pobarvat na rjavo.Sprt vstopi v trgovino in reče :Dober dan,rada bi kupila to mikrovalovko. Prodajalec spet reče:Ne morete ,ker ste blondinka. Si gre pobarvat lase na črno. Ponovno stopi v trgovino in spet reče:Dober dan,rada bi kupila to mikrovalovko. Prodajalec reče: Ne ,ker ste blondinka. Nato reče: Saj imam črno pobarvane lase! Nato prodajalec reče: Ne morete je kupiti,ker samo blondinke vidite televizor kot mikrovalovko!

BTS_fangirl, 11 let