snofi
Naslednji Pil izide 6. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Lil Nas X

Značka
Glasba
Naslovnica
Fotografija: Universal Music
Besedilo: Matevž

Dvaindvajsetletni Montero Lamar Hill je zaslovel kot Lil Nas X pred tremi leti s country rap pesmijo Old Town Road.  Večina ga je označila za muho enodnevnico, češ da je še en spletni vplivnež, ki si želi prepevati, a kmalu jim je mladenič dokazal, da se motijo. Ne le da se odlično znajde na družabnih omrežjih, tudi zares je glasbeno nadarjen.

Lani je izdal prvi studijski album Montero, s katerega so izšli štirje singli, in sicer Montero (Call Me By your Name), Sun Goes Down, Industry Baby in That's What I Want. Prvenec se je v več državah uvrstil na vrh ali malo pod vrh glasbenih lestvic. Obenem je eden redkih afroameriških glasbenikov, ki je odkrit glede istospolne usmerjenosti.

Spletni vplivnež
Pop raper je začel intenzivno preživljati čas na družabnih omrežjih pri trinajstih letih. »Najprej sem na Facebooku začel objavljati komične videe,« je povedal v nedavnem intervjuju in dodal: »Nadaljeval sem na Instagramu, a šele na Twitterju sem postal pravi strokovnjak glede objav, s katerimi sem privabljal vedno več sledilcev. Sledili so TikTok in druge platforme.«

Najstniška leta
Večino najstniških let je preživel sam pri računalniku ali s telefonom. Takrat se je tudi začel zavedati, da je drugačen in ga punce ne privlačijo. Najprej je zaradi stigme upal, da ni gej, pri sedemnajstih letih pa si je le priznal. Najprej sta o njegovi istospolni usmerjenosti izvedela oče in sestra, kmalu zatem pa tudi poslušalci. Velika večina je novico sprejela pozitivno, bilo pa je tudi nekaj homofobičnih pripomb, ki jih Lil Nas X ni vzel preveč resno, saj več povedo o tistih, ki so jih napisali, kot o njem. Zdaj je zelo ponosen na to, kar je, in na svoje uspehe.

Montero
Na prvencu Lil Nas X-a gostuje več znanih glasbenikov, kot so Jack Harlow, Doja Cat, Elton John in Megan Thee Stallion. Na svojem glasbenem izdelku si je želel še Draka in Nicki Minaj, a tokrat nista bila za to. Album je nominiran za več nagrad, kritiki pa so ga zelo pohvalili in mu dali visoke ocene.

Obeti
»Veselim se prihodnosti. Odraščam in usvajam dobre navade, kot sta redna telovadba in pitje vode. Ker pa se moram še veliko naučiti, rad prebiram knjige za osebnostno rast. Ne boste verjeli, toda res pomagajo. Veliko časa preživim tudi v studiu, kjer slogovno eksperimentiram.«

Zanimivosti:

  • Ime je mladenič povzel po svojem idolu raperju Nasu.
  • Glasbenik je trenutno samski. Povedal je, da si seveda želi spoznati princa na belem konju, a je zdaj na prvem mestu kariera.

 

Vprašanje

Boš v jeseni naročil Pil?
Da
(121)
Ne
(48)
Ne vem
(32)

AKTUALNO

Poklic: vojak

Ali veste, da je pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske toliko, da je vojak verjetno tudi vaš ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Julij 2024

gumb

Revija
Izid: 5. 7. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Joker Out - Carpe Diem

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Ariana Grande - yes, and?
5. Olivia Rodrigo - Vampire

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Kamela

Kamelji mladič vpraša očeta:»Očka zakaj imamo na hrbtu dve grbi?« »Zato, da imamo dovolj vode, ko gremo skozi puščavo.« »Očka, zakaj imamo tako velike trepalnice?« »Zato, da nam ne nese peska v oči ko, hodimo po puščavi.« »Očka, zakaj imamo kopita na nogah?« »Zato, da se ne ugreznemo v pesek, ko hodimo po puščavi.« »Očka, kaj pa potem delamo v živalskem vrtu?«

Kornelija, 12 let