snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Miley Cyrus

Glasba

Naslovnica
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Matevž

Miley Ray Cyrus je v soju žarometov že od zgodnjih najstniških let. Najprej se je uveljavila kot igralka v Disneyjevi seriji Hannah Montana, v zadnjih letih pa jo poznamo zlasti kot pevko. Tako smo že nestrpno pričakovali izid sedmega studijskega albuma She Is Here, ki pa ga je odpovedala oziroma prestavila za nedoločen čas. Oboževalci se lahko potolažijo z novim hitom Midnight Sky, ki si ga je na YouTubu do zdaj ogledalo že več kot 70 milijonov ljudi.

Preklic izdaje albuma She Is Here
Miley je začela ustvarjati pesmi za odpovedani album že leta 2017. Še na začetku tega leta je bila navdušena, da bo kmalu izdala nov studijski glasbeni izdelek, konec poletja pa je izid preklicala in tvitnila: »V zadnjih dveh letih se je zgodilo veliko nepričakovanih travmatičnih stvari in ni več imelo smisla, da nadaljujem s projektom. Pesmi, ki sem jih ustvarila, sem črpala iz svojih doživetij, ki pa sem jih v tem času že prerasla.« Miley je v zadnjih dveh letih v požaru izgubila hišo v Malibuju, imela operacijo glasilk, se ločila od Liama Hemswortha in končala zvezo s Codyjem Simpsonom.

Midnight Sky – gospodarica svojega življenja
V najnovejšem hitu Miley prepeva o na novo najdeni samostojnosti in samozavesti. Pesem sta navdihnila propadel zakon in zveza – novica, da sta se s Codyjem razšla, je v javnost pricurljala novica le nekaj ur pred izidom. O novi pesmi je povedala: »Spet sem samo jaz gospodarica svojega življenja. Seveda so me propadle zveze prizadele, a grem naprej še bolj samozavestna. Poleg tega si želim, da bi pesem postala himna panseksualnosti, in jo posvečam predvsem tistim, ki živijo v strahu pred tem, da bi jih drugi zavrnili, če bi bili točno takšni, kot so.«

Z njenimi besedami:
»Vse je mogoče, ko verjameš vase.«
»Trenutek, ko nehaš delati napake, je trenutek, ko se več ne učiš.«
»Življenje je vzpon. Če vztrajaš, imaš lep razgled.«
»Najboljši del moje glasbene kariere je, da srečujem ogromno izjemnih ljudi, od katerih se veliko naučim.«

Zanimivosti

  • Miley se označuje za panseksualko. Romantično in čustveno jo privlačijo vsi spoli (moški, ženske in transspolni ljudje).
  • novembra bo praznovala 28. rojstni dan. Vse najboljše!
  • Ustanovila je organizacijo Happy Hippie Foundation, ki pomaga brezdomnim mladostnikom, LGBTQ-mladostnikom in vsem drugim ranljivim mladostnikom, ki so najbolj izpostavljeni nasilju.

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(72)
Letošnja!
(60)
Ne opazim razlike.
(38)

AKTUALNO

Anoreksija

ANOREKSIJA


Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas ... Več

Kako prepoznati prijatelja v stiski?

V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Alya - Ti z mano znaš
Bepop - Daj se nasmej
Eva Boto - Ti

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Måneskin - Zitti E Buoni
Olivia Rodrigo - good 4 u
Dua Lipa ft. DaBaby - Levitating
BTS - Butter

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
3. Bepop: Daj se nasmej
4. BQL: Budala
5. Čuki: Mogoče
6. Eva Boto: Ti
7. Klara Jazbec: Največ
8. Magnifico: Sonce posijalo
9. Mi2: joj joj joj
10. Rina: Naprej

Tuja

1. Billie Eilish: Lost Cause
2. BTS: Butter
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Justin Bieber ft. Daniel Caesar & Giveon: Peaches
6. Katy Perry: Electric
7. Lorde: Solar Power
8. Måneskin: Zitti E Buoni
9. Olivia Rodrigo: good 4 u
10. The Weeknd: Save Your Tears

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKA

September 2021

gumb

Kupi zadnjo številko
Revija
Izid: 1. 9. 2021

NAKLJUČNI VIC

VARNOSTNI SISTEM

Kako instaliraš zelo zanesljiv brezžični hišni varnostni sistem? V komisijski trgovini kupi par rabljenih zelo velikih delovnih škornjev (res velikih!) in jih postavi pred vhod stanovanja ali hiše. Zraven položi izvod revije "Strelski šport" in veliko posodo (res veliko!) za hranjenje psov. Na vratih pusti listek z naslednjo vsebino: "Francka s Borisom sva šla na lovsko zvezo po dodatno municijo. Vrneva se čez pol ure. Rotweilerja raje pusti pri miru. Zjutraj sem ju peljal k veterinarju cepit, pa sta nekaj sitna".
Comic, 13 let