Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Rosa Linn

Značka
Glasba
Naslovnica
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Matevž

Roza Kostandyan je na lanski Evroviziji s pesmijo Snap predstavljala svojo državo Armenijo in zasedla solidno 20. mesto. Glasbeni navdušenci in ljubitelji TikToka pa se z uvrstitvijo niso strinjali in so pesem čisto posvojili. S pomočjo družabnih omrežij se je v številnih državah uvrstila med deset najboljših in tako postala najuspešnejša pesem te Evrovizije. Armenski glasbenici je uspeh prinesel pogodbo z mednarodno glasbeno založbo, kar pomeni, da končuje pesmi za prvi samostojni studijski album, ki bo izšel po vsem svetu.

 

Prihajajoči album

Rosa bo kmalu izdala glasbeni prvenec, o katerem je v nedavnem intervjuju povedala: »Večino pesmi sem napisala v dveh mesecih v ZDA. Pisala sem jih neprestano, iskala ideje, skladala melodije. S končnim izdelkom sem zelo zadovoljna. Obožujem čisto vsako pesem, ki sem jo napisala, in res se bo težko odločiti, katere bom vključila na album. Načrtujem, da bo ta izšel spomladi. Upam, da bo tudi vam všeč tako, kot je meni.«

Ustvarjanje pesmi

Tudi za Roso je, podobno kot za številne glasbenike, pisanje pesmi neke vrste terapija: »Čustva in samo sebe najlažje izrazim v pesmih. Skladanje me pomirja, tako rešujem svoje težave, kar pomeni, da so vse moje pesmi zelo osebne. Ne predstavljam si, da bi lahko pela pesem, ki ne bi prišla iz srca.« 

Rosa in Ed Sheeran

Junija in julija bo Rosa pripravila uvodno točko na koncertih Eda Sheerana v okviru njegove ameriške turneje  +–=÷x Tour. »Nisem si mislila, da se bodo stvari tako hitro odvile. Še pred kratkim sem Edove pesmi prepevala predvsem zase in včasih kakšno odpela na koncertu, poleti bom pa kar nastopala z njim. Za nekoga, ki prihaja iz Armenije, se zdi to nemogoče. Res sem hvaležna za vso svojo ekipo in za svoje fane.«

 

Zanimivosti:

  • Rosa je pri šestih letih začela igrati klavir, pri enajstih je začela pisati pesmi, kot najstnica pa se je naučila še igrati kitaro.
  • Rosa se trudi biti avtentična in zvesta sama sebi tudi pri objavah na družabnih omrežjih. Če je žalostna, se ne dela, da je vesela, in ne objavlja »fake« oziroma neresničnih fotografij in objav.
  • Poleg pesmi Snap je Rosa z nizozemskim glasbenikom Duncanom Laurenceem izdala še pesem WDIA (Would Do It Again).

AKTUALNO

'Mej se LUŠTno

Najboljše spomine ustvarjamo ob druženjih s prijatelji in družino. Nič pa ni boljšega, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Junij 2023

gumb

Revija
Izid: 2. 6. 2023

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Carpe Diem
2. Joker Out - Barve oceana
3. LPS - Disko
4. Leopold I. - Kinderšpil
5. Žan Serčič - Pusti mi spomin

Tuja
1. Måneskin - Beggin'
2. Miley Cyrus - Flowers
3. GAYLE - abcdefu
4. Rosa Linn - Snap
5. Stephen Sanchez - Until I Found You

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. BQL & Budale: Denarnica
2. BQL & Polkaholiki: Lučke
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Leopold I.: Kinderšpil
6. LPS: Disko
7. Nika Zorjan: Zadnjič kakor prvič
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Taja: Za trenutek
10. Žan Serčič: Pusti mi spomin

Tuja

1. BTS feat. Halsey: Boy With Luv
2. GAYLE: abcdefu
3. Imagine Dragons X JID: Enemy
4. Måneskin: Beggin'
5. Meghan Trainor: Made You Look
6. Michael Jackson: Billie Jean
7. Miley Cyrus: Flowers
8. Rosa Linn: Snap
9. Stephen Sanchez: Until I Found You
10. Taylor Swift: Anti-Hero

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Nejka Omahen Šikonja - Vihar v meni
3. Rick Riordan - Junaki Olimpa: Izgubljeni junak
4. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
5. Dara McAnulty - Dnevnik mladega naravoslovca

NAKLJUČNI VIC

Mikrovalovka

BLONDINKA Pride blondinka v trgovino,in reče:Dober dan,rada bi kupila to mikrovalovko. Prodajalec reče:Ne morete ,ker ste blondinka. Si gre lase pobarvat na rjavo.Sprt vstopi v trgovino in reče :Dober dan,rada bi kupila to mikrovalovko. Prodajalec spet reče:Ne morete ,ker ste blondinka. Si gre pobarvat lase na črno. Ponovno stopi v trgovino in spet reče:Dober dan,rada bi kupila to mikrovalovko. Prodajalec reče: Ne ,ker ste blondinka. Nato reče: Saj imam črno pobarvane lase! Nato prodajalec reče: Ne morete je kupiti,ker samo blondinke vidite televizor kot mikrovalovko!

BTS_fangirl, 11 let