Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

BEPOP

Značka
Intervju
Naslovnica
Fotografija: Marko Delbello Ocepek
Besedilo: Danaja Lorenčič

Skupina Bepop je pred dvajsetimi leti obnorela Slovenijo z uspešnico Moje sonce, ki je še danes zelo priljubljena. Pred dvema letoma pa so se bepopovke vrnile na glasbeno sceno z novimi skladbami, s katerimi so hitro osvojile srca oboževalcev. Ana, Tinkara in Alenka so namreč po več letih premora začutile, da je čas za združitev njihovih talentov in pozitivne energije, kar se čuti tudi v njihovih pesmih: Daj se nasmej, Verjamem v dobre ljudi in Brez kril.

Ste že v otroštvu rade nastopale in sanjarile, da boste nekoč pevke?

Ana: Ja, jaz sem že od otroštva nastopala na različnih odrih, tako da sem bila tega dela že vajena in mi ni predstavljalo kakšnih težav. Zelo uživam, ko sem na odru. Tam se počutim domače.

Alenka: Vsekakor, prepevala sem na vseh šolskih prireditvah in po tihem sanjala, da bi bila enkrat tudi sama pevka na večjih prireditvenih odrih.

Tinkara: Ja, želela sem postati plesalka, v družini se je tudi veliko pelo. Življenje me je potem vodilo v druge vode, pa vendar sem pred štirimi leti zbrala pogum, pustila redno službo in od takrat cvetim. Hvaležna sem, da se lahko ukvarjam s projekti, ki jih delam s srcem in strastjo.

Ker veliko časa preživite skupaj, me zanima, katere lastnosti najbolj cenite druga pri drugi.

Ana: Pri Tinkari najbolj cenim organiziranost. Jaz sem tu zelo slaba in me navdušuje, kako so nekateri v tem tako dobri. Saj včasih zaradi tega nastane malo napetosti, ampak smo odrasle, se pogovorimo, sprejmemo druga drugo z vsemi lastnostmi in gremo naprej. Pri Alenki najbolj cenim umirjenost in razum. Ona zna v vsaki situaciji, kljub temu da je levinja in bi od nje pričakovali ravno nasprotno, najti pravo mero razuma, empatije, strogosti in humorja. Se mi zdi, da skupaj tvorimo lepo celoto.

Alenka: Pri Tinkari definitivno njen čut za organizacijo, Ana pa je nasploh dobra poslušalka, njej se rada zaupam, ker vem, da me bodo njene besede vselej umirile.

Tinkara: Zelo dobro se razumemo. Kljub temu da smo si različne, znamo druga drugi prisluhniti in cenimo različna, barvita mnenja.

Kar dolgo vas ni bilo na glasbeni sceni. Kaj ste počele v tem času?

Ana: Rade se pošalimo, da smo rojevale. No, niti ni šala. Ustvarile smo si družine, bile smo aktivne na različnih področjih, ki nas zanimajo v življenju. Vsaka je gradila samostojno kariero in potem smo začutile, da je čas, da svoje moči spet združimo.

Alenka: Vse od leta 2008 sem tudi članica zasedbe Sopranos, kjer smo v vseh teh letih nanizali že precej avtorskih pesmi. Vsekakor pa je bil v vseh teh letih čas tudi za ustvarjanje družine, s partnerjem Primožem imava dve krasni hčerki, Ano in Alino.

Tinkara: V tem času sem si ustvarila družino, sem mamica trem deklicam, imela redno službo, sezidala hišo, magistrirala. Odkar so moje hčerke že večje, pa mi je v veselje, da lahko ponovno nastopam z bepopovkama in tudi z mojo otroško predstavo, s katero predstavljam svoje otroške knjige.

Ali vaši otroci poslušajo vašo glasbo?

Ana: Otja posluša zelo različno glasbo. Od BQL do Bepop, trenutno so zelo aktualni Joker Out, Batista Cadillac, LPS, zelo rada pa z očijem posluša tudi metal oziroma hard rock glasbo.

Alenka: Pri nas doma odzvanja ogromno glasbe, od Queenov, Michaela Jacksona vse tja do Bepop, Game Over in Sebastiana. Še posebej v zadnjem letu je na play listah ogromno naše glasbe in prav vesela sem, ko mi starejša hči reče za kakšno našo starejšo pesem: »Ej, mami, ta pesem je pa vrhunska.«

Tinkara: Poznajo Bepop, poslušajo pa raznovrstno glasbo. So pa vse tri bolj oboževalke pop/hip hop/dance glasbe.

Kakšne pa ste bile v osnovni šoli? Kdo so bili vaši vzorniki in vzornice?

Ana: V osnovni šoli sem bila zelo radovedna in aktivna šolarka. Rada sem se udejstvovala v vseh mogočih krožkih – športnih, plesnih, glasbenih. Trenirala sem tudi rokomet. Imela sem zelo pestro otroštvo. Nikoli mi ni bilo dolgčas. Je pa bilo to obdobje nadaljevanke Beverly Hills in takrat smo vse želele biti Kelly ali Brenda.

Alenka: Pri nas doma MTV-ja nismo poznali, uživala sem ob glasbi domačih izvajalk: Darje Švajger, Marte Zore, Hajdi. Od tujih izvajalk pa mi je bila od nekdaj izjemno všeč Whitney Houston.

Tinkara: Bila sem bolj sramežljiva, a vedno nasmejana. Po tem se me vsi spomnijo. In po tem, da sem plesala. Moja vzornica je bila Janet Jackson, kasneje Jennifer Lopez, ki jo občudujem še danes.

Se ukvarjate s kakšnim športom?

Ana: Pozimi zelo rada smučam, poleti plavam, kolesarim, sicer pa se redno ukvarjam z jogo.

Alenka: Izjemno rada tečem, obožujem tudi jogo, plavanje ali pa kakšen vzpon na hrib.

Tinkara: Od nekdaj sem najraje plesala, na morju rada supam.

Kateri je vaš najljubši letni čas?

Ana: Zagotovo poletje. Takrat je življenje malo manj stresno, vse se nekako umiri. V mestu ni gneče, vse je malo bolj ležerno. To je tudi obdobje, ko nimam pretirano veliko projektov, zato sem tudi jaz lahko malo bolj prosta in priznam, da mi zelo paše.

Alenka: Sem kar poletni tip, poleti prav tako praznujem rojstni dan  ̶  po navadi kje na morju. Je pa res, da ima vsak letni čas svoj čar.

Tinkara: Poletje.

Rade kuhate? S katero jedjo se lahko pohvalite?

Ana: Ja, rada kuham. Čeprav tudi moj mož izjemno rad kuha in priznam, da je boljši kuhar od mene. Pa še hitrejši. Zato kuhanje po navadi prepustim kar njemu. Si pa včasih izborim svoje mesto v kuhinji in skuham recimo marelične cmoke, pa zadnjič sem naredila pesto genovese.

Alenka: Kakor kdaj (smeh). Se pa lahko pohvalim z domačimi burgerji in doma pečenimi bombetkami.

Tinkara: Ja, to pa res. Lahko rečem, da sem prava gospodinja, kar je pri veliki družini že kar nujno. (smeh) Skuham karkoli. Kuham že od petega razreda osnovne šole, večinoma kuham po občutku, brez recepta.

Verjamete v horoskope?

Ana: Verjamem, da ima vsako znamenje določene karakteristike, in verjamem v splošni horoskop. Ne verjamem pa v dnevnega.

Alenka: Verjamem v lastnosti in karakter vsakega znamenja, če že naletim na kakšen horoskop, ga preberem, sicer pa ne bi ravno rekla, da verjamem v vse, kar piše v horoskopu.

Tinkara: Bolj v moč sebe in naših misli.

Kateri film vas je nazadnje navdušil?

Ana: Dr. Strange. Sem velika oboževalka Marvelovih filmov.

Alenka: Po dolgem času sem bila v kinu, kjer sem si s partnerjem in starejšo hčerko ogledala Top Gun 2. Sem ljubiteljica klasike in to nadaljevanje je preseglo pričakovanja.

Tinkara: Uf, že dolgo nisem pogledala kaj novega.

Letos ste se podale na turnejo. Ste imele tremo pred koncerti?

Ana: Niti ne. Smo že tako ustaljene in samozavestne, da ni treme. Je pa pred vsakim nastopom prisotno vznemirjenje.

Alenka: Mogoče me trema kdaj zajame tik pred nastopom, a po navadi izzveni takoj, ko stopim na oder.

Tinkara: Ne, moram priznati, da sem se treme skoraj v celoti znebila, ker sem na tem veliko delala. Sem pa imela pred dvajsetimi leti ogromno tremo.

In še za konec  ̶   ste kot najstnice rade brale PIL?

Ana: Seveda, nasveti tete Justi so legendarni.

Alenka: Seveda, če se ne motim, sem bila od četrtega razreda naročena na Pil in sem ga z veseljem prebirala. Teta Justi je zakon.

Tinkara: Ja, tudi Pila se spomnim. Pa še nekaj drugih revij, iz katerih sem zbirala posterje za svojo sobo.

Vprašanje

Ali imate svoj e-poštni naslov? (e-mail)
Ja.
(438)
Ne.
(84)

AKTUALNO

PIL na TikToku

Mnogi še ne veste, da je Pil tudi na Tiktoku. Na Pilovem profilu lahko najdeš zabavne, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Barve oceana
2. BQL & Polkaholiki - Lučke
3. LPS - Disko
4. Leopold I. - Kinderšpil
5. Nina Pušlar - Tople oči

Tuja
1. Måneskin - Beggin'
2. Taylor Swift - Anti-Hero
3. Imagine Dragons X JID - Enemy
4. Harry Styles - As It Was
5. GAYLE - abcdefu

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. BQL & Polkaholiki: Lučke
3. Joker Out: Katrina
4. Joker Out: Barve oceana
5. Koala Voice: Ker tu je vse tako lepo
6. Kokosy: Planeti se vrtijo
7. Leopold I.: Kinderšpil
8. LPS: Disko
9. Nina Pušlar: Tople oči
10. Žan Serčič: Snežinki

Tuja

1. Adele: Easy On Me
2. GAYLE: abcdefu
3. Harry Styles: As It Was
4. Imagine Dragons X JID: Enemy
5. Kate Bush: Running Up That Hill (A Deal With God)
6. Måneskin: Beggin'
7. Miley Cyrus: Flowers
8. Olivia Rodrigo: Deja vu
9. Rihanna: Lift Me Up
10. Taylor Swift: Anti-Hero

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. Rick Riordan - Junaki Olimpa: Izgubljeni junak
2. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
3. Špela Frlic - Bleščivka
4. Krister P. Jansson - Jan Pančur in testeninska zarota
5. Vinko Möderndorfer - Romeo in Julija iz sosednje ulice

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 3. 2. 2023

NAKLJUČNI VIC

Plavanje

Grejo plavat coca colla, radenska in fanta. Katera preživi in pride na drugo stran? "Radenska, ker ima tri srčke."

risarka, 11 let