snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Nik Škrlec

Intervju

Naslovnica
Fotografija: osebni arhiv
Besedilo: Jana Zirkelbach

Nika najbolj poznate iz Malih sivih celic, pa v zadnjem času iz Izodroma, ampak Nik ni samo voditelj in igralec, je še marsikaj drugega – cirkuški akrobat, strokovnjak za spomin, trener svojega papagaja, v zadnjem času pa tudi potapljač, ki pod vodo sestavlja Rubikovo kocko. Nik je vedno poln idej, radovednež, ki mu ne zmanjka energije.

Nik, pilovci so tvoji veliki feni. Zelo radi te spremljajo v Malih sivih celicah. Si pa aktiven tudi na Instagramu in drugih družabnih omrežjih. Imaš tudi tam veliko sledilcev?
Skoraj zagotovo, ampak spremljanje številk na družabnih omrežjih te lahko hitro prepriča, da je to njihov namen. V resnici nam vse te aplikacije omogočajo druženje, klepet, učenje, informiranje, sprostitev ali pa zabavo, zato se raje osredotočam na to.

K tvojim hobijem sodijo tudi žongliranje in druge cirkuške spretnosti, treniranje spomina in sestavljanje Rubikove kocke pod vodo. Kako se je vse to začelo in zakaj prav to? Kje si se vsega tega naučil?
Večino veščin sem se najprej naučil na spletu, prav na YouTubu, potem kasneje pa sem v svoji okolici poiskal društva in posameznike, ki se s tem ukvarjajo, in tam sem lahko svoje znanje še poglobil. V Sloveniji imamo ogromno zagretih posameznikov, ki veliko vedo in svoje znanje z veseljem tudi delijo. Za cirkuške spretnosti je bil zame prelomen Cirkokrog, za spominska tekmovanja Memoriada, za Rubikove kocke pa Rubik klub Slovenija. Velikokrat se moja raziskovanja začnejo iz dolgčasa ali pa iz preprostega vprašanja: »O, kako pa to deluje?«

Kako napreduje potapljaška scena?
V Sloveniji imamo zelo dobro razvito potapljaško skupnost in vesel sem, da zadnje čase veliko pozornosti namenjamo tudi ozaveščanju kopalcev in ljubiteljskih potapljačev glede varnosti v vodi. Voda je neverjetna snov, ki pa je lahko tudi zelo nevarna.

Je v zadnjem času padel kakšen rekord?
Najbrž v številu dni, ko ne opravljam svojega poklica. Vse praktično miruje, tako da sem v zatišju svoje sobe snoval ideje za nove rekorde in projekte. Eden izmed njih je tudi YouTube potapljaška serija Na tekočem, katere prvo epizodo si že lahko ogledate na mojem kanalu.

Kaj te je spodbudilo k sestavljanju kocke pod vodo?
Preprosto sem nekje zasledil, da ta rekord obstaja, in takoj se mi je zdelo, da bi se lahko preizkusil v tej nenavadni kombinaciji veščin.

Se tudi sicer rad potapljaš?
Absolutno. Odkar vem zase, sem na morju več v vodi kot zunaj. Potem sem med študijem odkril, da se da potapljanje trenirati, in od takrat naprej sem popolnoma zasvojen.

Kateri so poleg omenjenih še tvoji hobiji? Je med njimi tudi lenarjenje??
Rad berem, zelo rad lenarim, včasih rad igram igre, večinoma na konzolah, skačem s kolebnico, tečem, zadnje čase pa tudi veliko snemam in montiram.

Si odličen igralec. Kdaj si se odločil za ta poklic?
Nekje v višjih razredih osnovne šole sem imel občutek, da je biti igralec nekaj neverjetnega, da me to zanima, in potem sem pridobival čedalje več izkušenj, v srednji šoli pa sem se dokončno odločil, da bi želel, da bo to tudi moja poklicna pot. Seveda takrat tega nisem obešal na veliki zvon, ker sem se bal sprejemnih izpitov in možnosti, da mi ne uspe. V tem primeru sem prepričan, da bi iskal druge načine in nekako že ostal v igralskih vodah.

V gledališču in na televiziji smo te že velikokrat občudovali. Kdaj te bomo še na filmu?
Nimam pojma, ko se pojavi pravi projekt.

Če se ozreva malo nazaj v preteklost – kakšen »mulc« si bil?
Predvsem upam, da sem bil radoveden. Spomnim se, da sem neizmerno rad razstavljal igrače, še posebej električne, čeprav jih nisem vedno znal sestaviti nazaj.

Kakšni so tvoji spomini na šolo? Si trpel ali užival?
Moji spomini na šolo so lepi, lahko rečem, da sem na vsaki točki šolanja užival. Treba pa je poudariti tudi, da sem bil zelo dejaven v šolskih skupnostih in da sem se trudil, da so bile ustanove, kjer sem preživljal svoj čas, šolarjem prijazne, da smo lahko poskušali nove stvari, da smo bili kot učenci slišani in da smo lahko izražali svoje mnenje in uresničevali svoje ideje, želje, projekte. Mislim, da je to ključno. Izražanje interesa in potem uresničevanje svojih idej.  

Kaj si imel rad in česa ne?
Nisem imel rad občutka, da je nekaj brez zveze, zato sem se potrudil, da sem to obrnil sebi v prid. Če se mi je zdelo, da izgubljam čas z učenjem nečesa na pamet, sem se raje naučil tehnik pomnjenja, da sem si lahko to zapomnil čim hitreje in potem nadaljeval s stvarmi, ki so me res veselile.

Na družabnih omrežjih pa tudi po ljubljanskih ulicah te pogosto vidimo s tvojim papagajem. Kaj vse počneta skupaj?
Poleti lahko z Nacetom skupaj preživimo veliko več časa, kar se tudi obrestuje v odnosu med človekom in hišnim ljubljenčkom. Če je lepo vreme, gremo skupaj na sprehode, tudi na morju, tam ga potem učim letenja s klopi, igral ali pa vej, rad žvižga, govori, nazadnje pa sem ga spoprijateljil z našim domačim robotskim sesalnikom, ker se ga je zelo bal.

Kako si ga naučil vseh vragolij in besed?
Papagaji so izjemno pametne živali, govorjenja ga praktično ne učim, vse pobira sam, druge malenkosti pa potekajo enako kot pri psih, ali ga namenoma treniram, kakšno vedenje pa prevzame popolnoma sam in vse preseneti. Večinoma v vsakem primeru vsaj enkrat na teden naredi ali pa izreče kakšno takšno neumnost, da se mu vsi doma smejimo potem še par dni.

Kje si letos, v teh čudnih koronskih časih, počitnikoval?
Več časa sem potoval po Sloveniji in raziskoval skrite kotičke, nekaj časa pa sem užival tudi na Hrvaškem.

Kakšni pa so načrti za jesen?
Za vse, ki opravljamo poklice v gledališču in smo odvisni od igranja v živo, pred ljudmi, je jesen še zelo negotova, zato si ne želim ustvarjati preveč načrtov. Vsekakor bom bolj aktiven na svojem YouTube kanalu, na RTV Slovenija tudi pripravljamo jesensko presenečenje, upam pa, da bom lahko čim prej spet stal na odru pred polno dvorano, če bo to seveda zdravstveno sprejemljivo. 

In še za konec – si bil v najstniških letih tudi ti pilovec?
Vsekakor!

AKTUALNO

Anoreksija

ANOREKSIJA


Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas ... Več

Kako prepoznati prijatelja v stiski?

V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Magnifico - Say No When You Gotta Say Yes
Bepop - Daj se nasmej
Alya - Ti z mano znaš

Tuja
Måneskin - Zitti E Buoni
Harry Styles - Watermelon Sugar
Olivia Rodrigo - good 4 u
Olivia Rodrigo - Driver's Licence
Billie Eilish - Your Power

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
3. Bepop: Daj se nasmej
4. BQL: Budala
5. Čuki: Mogoče
6. Eva Boto: Ti
7. Klara Jazbec: Največ
8. Magnifico: Sonce posijalo
9. Mi2: joj joj joj
10. Rina: Naprej

Tuja

1. Billie Eilish: Lost Cause
2. BTS: Butter
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Justin Bieber ft. Daniel Caesar & Giveon: Peaches
6. Katy Perry: Electric
7. Lorde: Solar Power
8. Måneskin: Zitti E Buoni
9. Olivia Rodrigo: good 4 u
10. The Weeknd: Save Your Tears

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 2. 7. 2021

NAKLJUČNI VIC

TUJI JEZIKI

Pride Francoz z letalom v Slovenijo pa ne ve, kje je. Pa prideta mož in žena mimo z avtom pa Francoz reče: "bonne journée! où mène ce chemin?" pa se mož in žena začudeno pogledata in Francoz spet reče: "Schönen Tag! Wohin führt dieser Weg?" Mož ga začne začudeno gledati kot da je iz Marsa. Pa Francoz spet reče: "hello! where does this path lead?" mož in žena se začudeno pogledata, Francoz pa gre. Pa žena reče: "Več jezkov bi se mogla naučiti!" Mož ji odvrne: "Saj si videla tega. Znal je več jezikov, pa mu je kateri koristil???"
Sadje, uh ful preveč