Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Nika Rozman

Značka
Intervju
Naslovnica
Fotografija: osebni arhiv
Besedilo: Jana Zirkelbach

Nika Rozman je mlada, uspešna igralka, ki jo Slovenci že kar dobro poznamo. Tudi pilovci jo kot voditeljico lahko spremljate vsak dan v oddaji, ki je nastala v času koronavirusa, ko so šole zaprte in vam je televizija Slovenija ponudila kar nekaj oddaj za razvedrilo in učenje. V oddaji Izodrom je Nika odlična skupaj z Nikom Škrlecem in želeli ste jo bolj podrobno spoznati.

Nika, odrasli smo te spoznali v nadaljevanki Jezero, pilovci pa verjetno med zimskimi počitnicami, ko si vodila Počitniški krompir. V času korone je na RTV prišla nova oddaja Izodrom, kjer si spet v tandemu z Nikom Škrlecem. Kako je prišlo do tega sodelovanja?
Do sodelovanja pri Izodromu je prišlo zelo hitro, pravzaprav čez vikend, ko so razglasili izredne razmere in zaprtje šol. Na podlagi izkušnje iz Počitniškega krompirja je uredništvo pripravilo program Izodroma in k sodelovanju povabilo Nika in mene. Sploh prvi teden je bil zelo naporen, saj se je oddaja pripravljala čez noč in smo se sproti učili novih pristopov ter prilagajali vsebine. Na tem mestu bi se rada zahvalila uredništvu in celotni ekipi, ki je tako požrtvovalno in z dobro voljo botrovala temu projektu, ki mi je zelo drag. Meta in Dunja sta pa itak največji faci.

Kako je delati za mlade?
Odlično! Nisem si mislila, da bom tako uživala. Nagovarja mlajšo in nagajivo Niko v meni, kar mi daje energijo in me spravlja v dobro voljo. Vesela sem, da sem dobila to priložnost.

Videti je, da se z Nikom zelo ujameta. Kako se dogovorita za vodenje?
Strukturo oddaje zdaj že obvladava, vsebine pa tudi dobiva nekaj dni vnaprej, tako da lahko svoje aktivnosti prilagodiva temam. Zdaj sva že našla svoj ritem, vsak dan eden od naju pripravi scenarij za naslednji dan, zjutraj pa se še uskladiva. Seveda vse v dogovoru z uredništvom.

Se tudi sicer dobro razumeta?
Z Nikom se odlično razumeva.  Zaradi te oddaje sva se imela priložnost bolje spoznati in navdušeno sem ugotovila, da deliva podoben smisel za humor ter da se lahko pogovarjava o mnogih raznolikih temah. Nik je čudovita družba in sodelavec, ki sem si ga lahko samo želela!

Kako ste  zasnovali  Izodrom?  Kako ste izbirali vsebine?
Izodrom je zasnovan kot informativno-izobraževalna oddaja za mlade, ki morajo te dni ostajati doma in se učiti na daljavo. Glede na okoliščine, ki so že same po sebi zahtevne, in tesnobo, ki se ob tem poraja, smo si želeli vsebine podajati na sproščen in zabaven način, kar mislim, da nam tudi lepo uspeva. Urednice izbirajo zanimive poučne teme in raznovrstne goste, ki nam predstavijo različna šolska in zunajšolska področja, ekipa Infodroma vsak dan skrbno pripravi aktualne novice in odgovarja na vprašanja mladih gledalcev, iz uredništev Firbcologov, Malih sivih celic, Infodroma, Studia Kriškraš, Ugriznimo znanost pa pritekajo prispevki, ki bogatijo dnevni program. Veliko ljudi trdo dela in išče navdihujoče goste, ki bi nam lahko ponudili novo znanje. Tako je nastala tudi rubrika Domače naloge. Znanje pa na zabaven način ponovimo kar z znanimi osebami, ki so mladim blizu. Najina naloga je vse skupaj dobro začiniti in s ščepcem humorja ponuditi na krožniku Izodromovega zajtrka.:)

Po poklicu si igralka in nisi ravno začetnica. Nastopala si v slovenskih filmih in prejela tudi prestižno nagrado vesna za igro v filmu Idila. Si tudi prejemnica Borštnikove nagrade za mlado igralko. Kateri od projektov je tvoj najljubši?
Težko je izbrati najljubši projekt, mnoge nosim v lepem spominu, še bolj dragoceni pa so ljudje, ki sem jih ob delu spoznala. Ker sem po naravi raziskovalka in težko ostanem na enem mestu, rada delam na različnih področjih od filma, sinhronizacije risank, gledališča, radia in v zadnjem času tudi na televiziji. Vse to me bogati in se medsebojno oplaja. Zaradi preteklih projektov sem lahko boljša v novih. Verjamem, da so me prav raznolike izkušnje največ naučile.

Nam izdaš, katerim slavnim likom iz risank si posodila glas?
Moja prva vloga, ki sem ji posodila glas, je bila Zlatolaska. Tej so sledile mnoge druge.

Si zelo živahen človek, slišali smo, da jahaš, plezaš, deskaš, se potapljaš … Je šport pomemben del tvojega življenja?
Že od malega sem se vajena veliko gibati, najraje v naravi. To me sprošča in polni z energijo. Pobeg v naravo in šport sta moje najboljše orožje proti stresu.

Kako bi se nam predstavila? Kakšna je Nika Rozman?
Sem radovedna, rada raziskujem in se učim novih veščin. Včasih sem malo neučakana in krivice me hitro potrejo. V življenju sem se morala naučiti, kako sprejeti poraze, in ko sem ugotovila, da so napake še bolj pomembne od uspehov, sem se začela zabavati ob delu. Rada se smejim, in ko mi je hudo, se največkrat umaknem. Tudi tega, da zaupam prijateljem in jim pustim, da mi pomagajo, sem se šele sčasoma priučila.

Imaš veliko mladostne energije. Kakšen otrok si bila?
Bila sem zelo delovna, včasih preveč, obiskovala sem veliko dejavnosti in različnih treningov, v najlepšem spominu pa imam brezskrbna druženja s prijatelji na prostem.

Si v pilovskih letih rada kaj ušpičila?
V osnovni šoli sem bila bolj tiha in nisem hotela, da bi kdor koli zaradi mene zašel v težave. V srednji šoli pa sem si vzela več svobode in tudi večkrat povedala, kaj si mislim. Čeprav gre tu bolj za pogum, da sem se izrazila, redko sem komu zares ponagajala.

Ste se s starši razumeli ali si jim povzročala sive lase?
Povzročila sem jim tudi precej sivih las, saj je bilo pubertetniško osamosvajanje boleče in težko za vse. Vsaj zame, saj se spomnim, da mi je bil velik izziv povedati, kaj si želim in kaj mi ne ustreza. Vendar smo počasi in s pogovorom prebrodili težave.

Kaj pa šola? Kaj ti je bilo najljubše v šoli?
Šola je bila pri meni vedno postranskega pomena. Vedela sem, da je to pač treba dobro in čim prej opraviti, da imaš potem čas za druge stvari, ki te zanimajo.

Katere predmete si imela najraje?
Telovadbo, fiziko in matematiko. V srednji šoli pa še umetnost.

In česa nisi marala?
Vsega, kar se je bilo treba učiti na pamet. Tega še danes ne razumem.

Kaj pa ljubezen? Kako je bilo s tem v osnovni šoli?
Nesrečno zaljubljena. In to večkrat. Same srčne bolečine.

Kaj bi svetovala pilovcem, ki  so nesrečno zaljubljeni?
Tisti, ki je na drugi strani, ima prav tako svoje težave. Čeprav se ti takrat zdi, da si v svoji stiski sam, se večina tvojih vrstnikov verjetno ukvarja z istimi problemi. Predvsem pa verjemi vase, v svoje sposobnosti in se osredotoči na stvari, ki te veselijo. Vlagaj v prijateljstva, ta ostanejo, ljubezni pa pridejo in grejo. Morda lahko vse stvari, ki te na sebi motijo, pogledaš z druge perspektive in rečeš, pa saj ravno zato sem nekaj posebnega!

Menda si svojega fanta spoznala tako, da si se nalašč zaletela vanj! Je to res?
To je res.

V tem času, ko smo drugi bolj ali manj v osami in se malo dolgočasimo, pa tebi nikakor ni dolgčas. Kaj vse počneš trenutno?
Največ energije gre v oddajo Izodrom, učim se nemščine in igranja kitare, v prostem času pa rada berem in grem v gozd ali pa na kolo.

Nika, veliko uspeha ti želimo še naprej in tudi v bodoče nikar ne pozabi na mlade gledalce, ki si jim pri srcu!

 

 

 

 

 

Vprašanje

Kako pogosto bereš prilogo Vesela šola v reviji?
Vedno.
(90)
Pogosto.
(89)
Včasih.
(126)
Nikoli.
(131)

AKTUALNO

ZaLUŠTaj si paradižnik LUŠT

Hej, čekiraj to! V Prekmurju raste ena kul zadeva - paradižnik LUŠT. Ta paradižnik je tako ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Junij 2024

gumb

Revija
Izid: 7. 6. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Carpe Diem
4. Joker Out - Barve oceana
5. Maraaya - Nebesa

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Tate McRae - Greedy
5. Taylor Swift - Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Karen M. McManus - Eden od nas laže
3. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
4. Desa Muck - Blazno resno o šoli
5. Sebastijan Pregelj - Deček Brin na domačem kolišču

NAKLJUČNI VIC

Zadnja beseda

V prepiru ima zadnjo besedo vedno moški in to je "Da draga".

Aisha7, 13