Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Charli D'Amelio

Značka
Spletne zvezde
Naslovnica
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Nika Osredkar

Charli D'Amelio je kraljica TikToka. Še manj kot leto dni nazaj je bila povsem običajno dekle, ki obiskuje srednjo šolo, popoldne dela v trgovini z oblačili in prosti čas preživlja na družbenih omrežjih. Vse to se je spremenilo praktično čez noč in Charli se danes lahko pohvali z več kot 70 milijoni sledilcev na TikToku. Oboževalce je očarala s svojim plesnim znanjem in dejstvom, da je zelo iskrena, prijazna in preprosta – enostavno jo moraš imeti rad!

Rojstni dan: 1. maj 2004
Starost: 16 let
Kraj rojstva: Connecticut, ZDA
Zvezdno znamenje: bik

Charlie je plesalka – že od mladih nog svoj prosti čas posveča učenju novih plesnih korakov in koreografij v plesni dvorani. Prav zato ji je TikTok pisan na kožo.  Prve TikTok videe je naložila poleti 2019. Takrat si niti v sanjah ni predstavljala, da bo čez nekaj kratkih mesecev postala oseba z največ sledilci na tej aplikaciji. Zavidljive številke pa dosega tudi na drugih platformah – na Instagramu se bliža 25 milijonom sledilcev, na YouTubu jih šteje že več kot 5 in na Twitterju več kot 3 milijone. Junija je ustvarila še svoj alter ego TikTok kanal in ga poimenovala Barley D'Amelio. Tudi z novim kanalom je dosegla že več milijonov sledilcev.

Sestra Dixie je sprva le na skrivaj spremljala TikTok in ko je ugotovila, da je Charli začela objavljati videe, jo je skrbelo, da se bodo vsi norčevali iz nje. TikTok takrat še ni bil tako kul, da bi najstniki upali priznati, da ga spremljajo ali celo objavljajo videe. Tudi Charli o tem dolgo ni želela govoriti. Če ji je kdo na ulici rekel, da se mu zdi znana, je odgovorila, da je to verjetno zaradi družbenih omrežij, pri čemer ni izpostavila TikToka.

Dixie je rekla, da bo tudi sama začela  objavljati, če Charli doseže milijon sledilcev. To se je hitro zgodilo! TikTok profil sta si ustvarila tudi starša – sprva zato, da bi spremljala, kaj objavlja Charli, nato pa sta se začela pojavljati tudi v Charlijinih videih. TikTokmanija je tako prevzela vso družino! Oče pravi, da dobijo zares veliko ponudb za sponzorstva, mama pa dodaja, da je ponosna, ker Charli preprosto zavrne vsako ponudbo, ki ji ni zares všeč. Prepričani smo, da bomo o Charli še veliko slišali, saj se je njena pot šele dobro začela!

Tvoje življenje se je v enem letu popolnoma spremenilo. Kakšni so tvoji občutki?
Vse skupaj je zares noro! Nikoli si ne bi mislila, da se bo zgodilo kaj takega in da bom počela stvari, ki jih počnem danes. Včasih se mi zdi prav nerealno. Čudno je, da ljudje kar poznajo moje ime in me nenadoma želijo spoznati. Super pa je, ker se mi odpirajo nove priložnosti.

Kateri trenutek iz preteklega leta se ti je najbolj vtisnil v spomin?
Zagotovo trenutek, ko sem spoznala Jennifer Lopez in z njo naredil TikTok izziv J Lo Super Bowl Challenge. Jennifer je že vrsto let moja vzornica in moje sanje so bile, da bi lahko plesala z njo.

Kako je bilo, ko si jo spoznala?
Najprej sem kar malo otrpnila in nisem vedela, kaj naj rečem. Začela sem jokati od sreče. Na začetku snemanja izziva sem tudi malo pozabila koreografijo, potem pa je šlo super.

Bila si tudi del ekipe Hype House. Zakaj sta s sestro ekipo zapustili?
Hype House je bila odlična odskočna deska, vendar se nama je obema začelo zdeti, da zadeva postaja preveč poslovno naravnana – enostavno ni bilo več zabavno, zato sva šli.

Začeli sta tudi ustvarjati svoj podcast. Zakaj sta se odločili za ta korak?
Odkar se je vse to začelo, se je zgodilo ogromno stvari. Veseli sva, da bova lahko z oboževalci govorili dlje časa in ne samo preko nekajsekundnih videov. Tako naju bodo lahko še bolje spoznali in slišali več o zakulisju najinih življenj.

Kako se počutiš, ko spoznaš svoje oboževalce?
To je najboljši del tega, kar počnem! Zaradi njih je vse skupaj vredno početi. Vesela sem, ko jih motiviram, da se začnejo ukvarjati s plesom.

Kaj pa, ko tvoje videe delijo slavne osebe?
Zdi se nerealno, saj samo plešem na njihovo glasbo, oni pa me opazijo in to delijo naprej. Zelo mi je v čast!

Kdo te po navadi snema?
Na začetku sem se vedno snemala sama, če pa sem skupaj s prijatelji, snemamo drug drugega.

Koliko videov posnameš naenkrat?
Odvisno od navdiha. Včasih jih posnamem veliko naenkrat, recimo deset ali dvanajst, potem pa kakšen dan nobenega. Moj kreativni proces se ves čas spreminja.

Kako pa na vse skupaj gledajo starši?
Večino časa smo običajna družina, ki se veliko pogovarja o TikToku, hehe. Presenečena pa sta, ko kam gremo in nas ljudje prepoznajo ter so čisto navdušeni. Na to se moramo vsi še privaditi. Sicer pa se tudi njima zdi zabavno. Že od nekdaj smo si zelo blizu in z Dixie sva še vedno običajni dekleti, ki morata kot vsi najstniki pomagati pri hišnih opravilih.

Vprašanje

Ali imate svoj e-poštni naslov? (e-mail)
Ja.
(166)
Ne.
(24)

AKTUALNO

PIL na TikToku

Mnogi še ne veste, da je Pil tudi na Tiktoku. Na Pilovem profilu lahko najdeš zabavne, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Barve oceana
2. BQL & Polkaholiki - Lučke
3. LPS - Disko
4. Leopold I. - Kinderšpil
5. Nina Pušlar - Tople oči

Tuja
1. Måneskin - Beggin'
2. Taylor Swift - Anti-Hero
3. Imagine Dragons X JID - Enemy
4. Harry Styles - As It Was
5. GAYLE - abcdefu

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. BQL & Polkaholiki: Lučke
3. Joker Out: Katrina
4. Joker Out: Barve oceana
5. Koala Voice: Ker tu je vse tako lepo
6. Kokosy: Planeti se vrtijo
7. Leopold I.: Kinderšpil
8. LPS: Disko
9. Nina Pušlar: Tople oči
10. Žan Serčič: Snežinki

Tuja

1. Adele: Easy On Me
2. GAYLE: abcdefu
3. Harry Styles: As It Was
4. Imagine Dragons X JID: Enemy
5. Kate Bush: Running Up That Hill (A Deal With God)
6. Måneskin: Beggin'
7. Miley Cyrus: Flowers
8. Olivia Rodrigo: Deja vu
9. Rihanna: Lift Me Up
10. Taylor Swift: Anti-Hero

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. Rick Riordan - Junaki Olimpa: Izgubljeni junak
2. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
3. Špela Frlic - Bleščivka
4. Krister P. Jansson - Jan Pančur in testeninska zarota
5. Vinko Möderndorfer - Romeo in Julija iz sosednje ulice

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 3. 2. 2023

NAKLJUČNI VIC

Predrznost

Kaj je predrznost? Če greš v Cankarjev dom in vprašaš če je Ivan doma.

lovebooks<3, 12 let