Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Murphyjevi zakoni ljubezni

Značka
Ti & jaz
Naslovnica
Fotografija: Shutterstock
Besedilo: Irena Duša

14-letna Oseba z ljubezenskimi problemi nam je pisala o svojih problemih glede fantov in zaljubljenosti v slavne osebe. Njeno pismo je še enkrat objavljeno na zadnji strani naše rubrike.

Glavni Murphyjev zakon pravi takole: Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo. Žal to še posebej velja za ljubezenske stvari, ki grejo večkrat narobe kot prav. To je bil moj prvi odziv na pismo Osebe, ki ima 14 let, namišljenega fanta in na blokiranje na Instagramu. Ampak potem sem se malce bolj poglobila v svojo trditev in resnica ni tako enostavna.

 

Prvič,

ljudje smo narejeni tako, da si slabe stvari temeljiteje zapomnimo kot dobre. Mislim, da je to še en ostanek iz pradavnine. Ko je našo praprapra...babico napadel sabljasti tiger, si je morala zapomniti, naj se mu nikar več ne približuje, ker je nevaren in naslednjič morda ne bo odnesla cele kože (ali obeh nog ali sploh česarkoli). Po drugi strani popoldanski počitek, kopanje v tolmunu in dobro kosilo niso imeli tako hudih posledic, zato so možgani logično več RAM-a rezervirali za slabe stvari. Tako funkcioniramo še danes, zato bi bil moj prvi nasvet tale:

Ko se nam zdi, da nas nihče ne mara in smo kar naprej nesrečni, poskusimo uravnotežiti možgane z razmišljanjem o lepih stvareh, ki so nas kdaj doletele. Vse komplimente, pomežike in objeme, kar smo jih kdaj dobili, stlačimo v en namišljen balon in ga napihnimo. Prav verjetno se bo tehtnica še vedno malo nagibala na žalostno stran, a celotna slika bo vseeno za spoznanje bolj realna.

 

Drugič,

romantična ljubezen je hkrati potreba po tem, da smo ljubljeni, in spretnost tega, da ljubimo. In kot vsake druge spretnosti se moramo tudi te naučiti. Recimo, da jo primerjamo s plesom. Plesa se ne naučiš tako, da samo gledaš druge, kako plešejo, treba je zavihati rokave, skočiti v vodo, zgrabiti bika za roge, kot se reče. In ne glede na to, kako super plešemo sami, bomo za ples v paru potrebovali nekaj treninga, preden bomo nehali tacati drug drugemu po nogah.

Zato je precej logično, da bo med prvimi najstniškimi poskusi dosti polomij. Pomembno je, da se zaradi tega ne obtožujemo, ampak se učimo iz izkušenj, ne obupamo in poskusimo znova. Vaja dela mojstra, kajne?

 

Tretjič

je v bistvu zrcalna slika druge poante. Tako kot sami nehote prizadenemo osebo, ki jo ljubimo, nas tudi ona (on) včasih po nerodnosti pohodi, da vidimo vse zvezde. Vsi se učimo. Ali to pomeni, da moramo mirno prenašati bolečine in krivice? Seveda ne. Je pa zelo pomembno vedeti, da za napake drugih nismo sami krivi, da smo lahko še tako super, lepi, pametni, radodarni in pozorni, pa ne bomo zato nič manjkrat pohojeni. Razumevanje in odpuščanje sta nujna, da lahko poskrbimo zase, zacelimo rane in se v prihodnost podamo samozavestnejši in pripravljeni na lepše izkušnje.

 

In nazadnje,

primerjanje z drugimi ni še nikogar osrečilo. Vem, v času instant idealov to poslušate od jutra do mraka, a morda ne bo škodilo, če ponovim še enkrat:

Vsak človek je narejen malo po svoje in najhitrejša pot v nesrečo je, da poskušamo biti takšni kot drugi.

To me pripelje do prvega od dveh »problemčkov« (ki v resnici sploh nista tako zelo majhna, zato gre najprej čestitati Osebi, da se je opogumila, se spopadla z njima in nam pisala, saj to kaže, da je še kako pripravljena zavihati že prej omenjene rokave in vzeti stvari v svoje roke). Pa začnimo.

 

Ali je normalno imeti namišljenega fanta ali punco?

Seveda. To bi bil kratek in jedrnat odgovor. Ampak ko smo že tu, pokukajmo v zadevo malo globlje. V resnici ni pomembno, koliko sošolcev, sošolk, vrstnic ali vrstnikov je namišljeno zaljubljenih (čeprav jih ni malo). Pravo vprašanje je, zakaj si namišljamo fante ali punce. Razlogov je seveda lahko več.

  • Mogoče bi zelo radi bili zaljubljeni, pa ni nikogar, ki bi bil zaljubljen z nami.

Do tega lahko pride, ker še ne znamo zares pokazati, da nas nekdo zanima oziroma da smo pripravljeni na »nekaj več«. V sebi čutimo strašno ljubezen, na ven pa izgledamo hladni kot slap Savica. Namesto da bi ljubljeno osebo očarali, se ji umikamo ali jo celo zafrkavamo, saj so čustva precej nova, ne vemo še čisto, kaj bi z njimi, in zagotovo nam ni do tega, da bi vsi okrog nas vedeli, kakšen vihar divja v našem srcu. In na drugi strani je podobno. Komurkoli smo že všeč, se prevečkrat do nas obnaša tako zelo neljubeče, da bomo težko uganili njegova ali njena prava čustva. Meni se zdi sicer kar normalno, da smo s tako občutljivimi občutki na začetku še posebej previdni. Na srečo je to spet tako kot s plesom. Bolj ko vadimo, bolj nore akrobacije bomo lahko izvajali.

  • Mogoče enostavno nismo vredni, da bi se kdo zaljubil v nas.

Z drugimi besedami: nekaj je narobe z nami. Zagotovo smo preveč introvertirani, zoprni in grdi. To SEVEDA NI RES. In tudi če bi bili, ljubezen je vendar slepa! Vsi bomo v življenju srečali ne enega, ampak kar nekaj pravih. Vsi bomo ljubili in bomo ljubljeni, včasih še preveč. Naj na tem mestu le poudarim, da je pogosto težje imeti rad sebe kot druge, zato je najpomembneje, da se naučimo sprejemati sami sebe, z vsemi posebnostmi in namišljenimi fanti in puncami vred.

  • Mogoče pač še niste tam.

Ko imajo že vsi okrog nas (bojda) fante in punce, si je včasih res lažje izmisliti kakšnega ali kakšno še zase, kot pa razlagati, da odraščamo različno hitro, da se eni prej razvijemo na enem področju, drugi na drugem. Poleg tega so namišljene ljubezni dobra vaja za tiste prave, ki še pridejo. V domišljiji lahko dodobra razdelamo, kako si predstavljamo odnos in kakšno punco ali fanta bi radi imeli. Namišljeni fantje in punce tudi ne delajo problemov, vedno naredijo to, kar od njih pričakujemo in potrebujemo in so sploh idealni. Tisti ta pravi niti slučajno niso takšni. Ali z besedami, ki ste jih v zadnjih letih vse prevečkrat slišali: Uživajte, dokler lahko.

  • Zaljubljenost v slavne osebe

Večji del črk sem žal že porabila za prvo vprašanje, a tudi drugo je zelo pomembno, zato se ga lotimo kar brez ovinkov. Po mojem se v slavne in nedostopne ljudi zaljubljamo ravno zato, ker so nekje vmes med namišljenimi in pravimi, torej nekakšna nadaljevalna stopnja priprav na čisto pravo zaljubljenost z osebo, ki jo bomo spustili do razdalje nič centimetrov od naše duše in telesa. Povsem zdrav razvoj dogodkov, torej. A čeprav slavni v naši domišljiji lahko igrajo vloge, ki smo jim jih sami napisali, so v resnici tudi čisto pravi ljudje, ki imajo pravico reči ne.  In kot smo se (upam) naučili, ne pomeni ne. Tudi za nas velja, da imamo vedno pravico reči ne in morajo drugi to spoštovati, pa če so v svoji glavi za nas spisali še tako čudovit scenarij. V tvojem primeru bi torej svetovala, da se od dotične slavne osebe naučimo, kako postaviti mejo, v vmesnem času pa si za objekt oboževanja izberimo kakšno drugo zvezdo. Konec koncev jih je več kot preveč, kakor na nebu tako tudi na zemlji.

 

14-letna Oseba z ljubezenskimi problemi nam je pisala:

»Hey, imam nekaj problemčkov. Ta prvi je ta, da sem 14 let in ker še nimam fanta, sem si ga izmislila (se pravi, da mam namišljenega) in zdaj me zanima, ali je normalno imeti namišljenega fanta ali punco? 2. Zaljubljena sem v eno slavno osebo, ampak ker vem, da ni možno, da sva par, hočem bit njegova prijateljica. On me je pa pred 1 tednom blokiral na Instagramu (ni važno zaradi česa) in zdaj se sprašujem, kako lahko stopim v stik z njim, da bova prijatelja?«

Kako bi svetovali Osebi z ljubezenskimi problemi? Kaj menite o blokiranju na družabnih omrežjih? Kaj lahko stori dekle, ki je zaljubljeno v slavno osebo? Pomagajte z nasveti.

Mnenja pilovk in pilovcev

Moje mnenje je to da se Tinka kot oseba ne bi smela tako slabo počutiti. in naj se brani. In naj te besedam reče ne! Ne bom se pustila.

#vali 11let

Hej meti namišljeno punco ali fanta je normalno tudi jaz si ga včasih predstavljam. Glede slavne osebe ne morem veliko pomagati ampak mogoče komentiraj na njegovih postih prijazno in tako dalje... Lepo se imej in veliko sreče.

Hello kitty 12 let

Oj! Jaz imam sošolko ki ima preko snapchata svojega fanta iz Bosne saj ej tudi ona iz Bosne. Vedno teži da je njen fant in da je oh in sploh pomemben. zdaj pa jo je razočaral in ima isti problem kot ti. Te čisto razumem kako je to. upam da sem pomagala. P.S za tak problem prosi starše če ti lahko pomagajo ali pa se v šoli pogovori kaj v tem primeru.

Ginny Weasley 11 let

Ojla! Hotela sem ti povedati, da se mi zdi čisto normalno da imaš namišljenega fanta (tudi jaz ga imam). Jaz mislim da so namišljeni prijatelji in partnerji stvar domišljije, želja. Jaz imam cel namišljen svet. Za tvoj drugi problem mislim, da poskusiš z drugimi družbenimi omrežji, a ne preveč (če bo preveč bo ista pesem). Poskusi s prijaznostjo, pa bo stvar rešena. Upam da bolje!

Snoopy666 Skoraj 11

Jaz mislim da je čisto v redu met namišlenega fanta, punco ali prijatelja. (Jaz se še vedno igram, da je moja punčka živa, pa sem stara 11).

nisi sama 11

Nevem, zaljubiti se v drugega.

Jaka 13

Načni pogovor z njim ali pa da rabiš njegovo pomoč pri tem pa tem predmetu

Girl 15

Hej,meni se zdi to da imaš namišljenega fanta super in normalno,saj ga imam tudi jaz.Se bo pa zagotovo našel kdo ki se mu bo to zdelo ful čudno,a ga ignoriraj.To da te je Tisti zvezdnik blokiral se mi zdi nesramno,vendar moraš razumeti,da se ne more posvetiti vsakemu oboževalcu posebej.Morda probaj vzpostaviti stik z. njim na kakšnem drugem družabnem omrežju.Vso. srečo ti želim😝😀

Hermiona 11 let

1.Mislim da je to čisto normalno ampak tega namišljenega fanta/punce ne imeti v šoli. 2. Naredi si drug profil in mu povej kaj v sebi.Seveda ne kje živiš. Upam da sem ti kaj pomagala.

Normal girl 13

pozdravljena, ce imas namisljenega fanta si po mojem mnenju zanimiva oseba in inteligentna. Ves zakaj? Meni so vsec osebe, ki si nekaj novega upajo, (to ni ravno povezano s to temo) zato s tem ni nič narobe. Bodi ustvarjalna! Glede tega, da pa si zaljubljena v osebo, ki je ne poznas v zivo te pa po resnici ne razumem ravno. Ne rabis fanta, ki je super zvezda, fanta bos rabila da ti bo stal ob strani....zagotovo bo kmalu caz ta to. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

I love dance 12

Povej vsem resnico bodi to kar si in če boš to boš nekomu res všeč

mica635 10 let

Zdravo, Nič ni narobe če imaš namišlenega fanta z njim uživaj dokler ne dobiš pravega;) s slavno osebo je biti težko prijatelj ( razen če nimaš močnih vez ) tudi na internetu. Ne oziraj se na to, poišči novega. Mogoče boš s tem postala prijateljica. Upam da sem ti pomagala : ).

ZojaMoja 11 let

Hey, zdi se mi normalno, da imaš namišljenega fanta. Jaz si ga tudi včasih predstavljam. Glede slavne osebe ne morem veliko pomagati ampak verjetno ker je slavna neupa imeti stikov z neznano osebo, mogoče pa lahko prijazno komentiraš njegove poste na Instagramu.... Upam da sem vsaj malo pomagala.

Hello kitty 12 let

1. To da imaš namišljenega fanta, ni spet tok narobe, ampak moje mnenje je, da bi zate bilo bolje da se nekako odvadiš tega. Zakaj? Ker to lahko enkrat gre predaleč. Sveda je normalno da si domišljamo oz. da si domišljamo "fake prizore v naših glavah, samo bi bilo bolje da je tvoja simpatija nekdo, ki ga poznaš, saj je to zate veliko bolj zdravo in lažje. 2. Če te nekdo blokira, nima veze zakaj, je to naredil z razlogom, torej noče več povezave s tabo. Torej nimaš izbire kot da pocakaš če bi te mogoče unblokal, ampak mislm da si lahko najdeš bolšega.

Rose Darwin 14

Heeejjjj! Prvic:ne govor tko o seb in drugic: vse ti bo ratal ce bos vrjela vase pa mal se pokaz v soli pa bo. 😉😊

Cute_gurl#123 10

Hej, nič ni narobe če imaš izmišljenega prijatelja/fanta. Tudi sama ga imam. Tvojo drugo težavo poznam. Če si zaljubljena v slavno osebo ni nič narobe, vsak je kdaj bil, je ali pa še bo. Mogoče se potrudi in pojdi na kakšen dogodek (njegov koncert, itd.) kjer bo on. Ne bodi preveč nasilna in vsiljiva, lahko pa mu pripraviš mini darilce, in mu ga daš. Upam da sem s tem pomagala tebi in še kateremu drugemu pilovcu/pilovki.

Crazyemojigirl 11 let

Moje mnenje je, da imaš domišljijskega fanta je čudno, ampak nisi sama. Jaz imam domišljijskega prijatelja. To da te je slavna oseba blokirala je pa rešitev da si narediš nov profil in ga pustiš pri miru.

novembrskiškrat 14

Hej hoj! Za namišljenega fanta mislim da nisem pooblaščena za določanje ali je normalno ali ne. Ti pa priporočam da se nehaš truditi biti prijateljica s to slavno osebo. Nočem biti nesramna ali ti uničiti snaj ali kaj podobnega, ampak gleda na to da te je blokiral s tabo noče več imeti stikov. Morda se to sliši malo kruto a tako je. Vem da moje mnenje ne šteje prav veliko a upam da pomaga. Upam tudi da ne zveni preveč “ostro”. Mej se fajn!

SolataJeZdrava 14

1.Ja normalno je,da imaš namišljenega fanta oz.punco.Očitno imaš res veliko željo po tem,da bi imela fanta.Veliko ljudi pri 14.letih še nima fanta.Ampak ne skrbi za vsakogar se kdo najde! 2.To je pa res hud problem.Tudi jaz sem bila včasih zaljubljena v slavno osebo.Ampak nisem nikoli prišla v stik z njim.Lažje bi ti odgovorila,če bi napisala zakaj te je blokiral,ampak v redu.Mogoče se lahko prijaviš v integral kot nekdo drug in napišeš zakaj je blokiral to osebo(tebe).Druge ideje pa nimam. Lp,LoveGirl10

LoveGirl10 10 let(in 5 mesecev)

Hi, S slavno simpatijo po mojem mnenju nimamo možnosti prijateljstva prek interneta, razen če smo tudi mi slavni. Ampak to je samo mnenje...

Gozdarček 123 13 let

Hi, čist je ok, da imaš namišljenega fanta, če že nimaš pravega. Glede tiste slavne osebe, ki ti je všeč pa ne vem ... Lahko bi mu poslala prošnjo za prijateljstvo na katerem drugem socialnem omrežju. Samo, pazi, da ne bo mislil, da ga zalezuješ na spletu. Upam, da sem pomagala!

#marelca710 12 let

Jaz mislim da se glede tega da nimaš fanta se mi zdi čisto normalno, pa morda tudi pametno, saj so take hitre ljubezni tudi hitro končajo (razen redkih izjem). Namišljeni fant ni nobeden greh, le pazi da se zaradi tega v javnosti ne boš osramotila. to da ni važno zakaj te je blokiral ni res, saj te je morda blokiral zaradi tvojih dejanj. poizkusi se pogovoriti z njim ali pa za to uporabi kako prijateljico, da ga bo ona vpašala kaj glede tega. Upam da ti bodo moji nasveti v pomoč.

Evica 11

Hej! Mislim, da ni nič čudnega če imaš namišljenega fanta, ker se tako izražaš in pustiš domišliji prosto pot, obenem pa zadovoljuješ svojo željo po fantu na poseben način. Če te je ta oseba blokirala in ima za to primeren razlog potem je najboljše da se s tem sprijazniš, če pa razlog ni primeren ti priporočam da z njim stopiš v stik na grobo in mu poskušaš pojasniti. Upam da sem pomagala!!! Lp

SMART GIRL 13

Živijo, vsi vemo, da je skoraj ne mogoče biti par z slavno osebo, a glede ljubezni ne obupaj nekoč boš našla svojo pravo ljubezen. Glede družabnih omrežij pa ti ne bom pametovala, saj jih ne uporabljam in nevem veliko o njih. Vem samo to, da je veliko ljudi zaradi njih prizadeto, ker jih nekateri s katerimi hočejo biti prijatelji blokirajo. To res ni lepo ampak glede tega žal ne moreš nič. Ti ni si on in moreš odločat o tem katero punco si bo izbral. Samo v vednost pa ti bom povedala, da so veliko boljši fantje, ki niso slavni. Pa tudi ne boš imela uničenega življenja s tem, da bojo oboževalci skoz okoli tebe ( razen, če ti je to všeč ). Upam, da sem vsaj malo pomagala.

Star dancer 11,5 let

Ojla! Te čisto razumem, da si si izmislila fanta. Čez čas se boš tako ali tako v nekoga zaljubila in pozabila na izmišljenega. Drugi problem je pa malo težji za rešit. Svetujem ti, da ga kontaktiraš nekje drugje in ga na začetku samo prijazno vprašaš, če sta lahko prijatelja. Če pa te bo blokiral še tam, ga preprosto pozabi. Tudi nekatere slavne osebe kdaj niso tako prijazne, kot si vsi mislijo. Upam, da sem ti pomagala,

WandaNat 12 let

Hey, by the wey te čist razumem Odmisli na šolo, predlagam ti, da se pogovoris s starši in jim poveš za svoj problem. Poskusi se zamotiti in najdi se nek super interes, ki te bo vesil. Upam, da sem ti pomagala🤩

I love dance 12

mislim da ni dobro da tako govoriš v sebi ker je vsak poseben na nek način.Probaj narediti prijatelje v šoli ali kje drugje ki ti bojo stali ob strani.Posveti se hobiju ki ti je všeč kot: ples,petje,tenis ... Veliko ljudi tudi misli da sem jas čuden ker poslušam Blackpink ki je pevska skupina. Najbolj važno je tvoje mnenje in bodi taka kot si in naprej delaj to kar te veseli.

Mark 11

Ojla najprej vem ,da ni prijetno ,če si osamljen ,ampak če si zelo želiš biti prijateljica s kakšno punco ali fantom ga/jo sama vprašaš pristopiš ga/jo ogovoriš in morda bosta prijatelja čene pa vem ,da se boš kmalu počutila drugače in imela veliko prijateljev!Morda pa je to le tako težko obdobje.Upam ,da ti je moj nasvet prišel prav lepo se imej!😁

Happydonut 10let

Ojla Tinka! Vem kako ti je, ker sem tudi jaz imela podobne tezave. Probaj se vkljuciti v druzbo tako da pokazes prijateljicam da si dobra oseba in da si zelis da bi bili prijatelji. Upam sa sem pomagala😁 Lepo se imej!

Sofia🤍🦋 10 let

Delala boš napake, sprejemala odločitve in jih včasih obžalovala. Včasih to ne bodo prave odločitve vendar samo najboljše od več slabih možnosti. Ampak v vsakem primeru imaš svoje dobre lastnosti. Ni človeka ki ne bi imel niti ene. Zato ko vidiš neko napako ne skloniti glave in reči jaz sem zguba ampak poskusaj to napako popraviti. Verjamem da ti bo uspelo! ;)

Mini 13 let

Živjo Tinka. Nisi zguba. Vsak je dober v vsaj eni stvari, mogoče je še nisi našla. Tudi mene je kdaj pa kdaj sram npr. Ko zamocim kaj v šoli pred vsemi. Ali pa ko doma razbijem šalico, mi neka stvar ki jo vadim po 3 ure ne ratuje.... Ampak čisto nič ni narobe s tem, ker noben niti Albert Einstein ne bi mogel biti dovolj popoln da bi mu vse uspevalo. Za to da se pa noben ne druži s tabo, pa si probaj najti frende na kakšnem krožku. Ali pa se pogovarjajo s tistim ki v šoli sedi s tabo. Upam da sem pomagala.

That1 13

Draga Tinka, tudi jaz se včasi počutim tako vendar se mi zdi da si že obupala nad vsem dobrim. Ne obupaj! Furaj dalje! Pa še to ne bodi tako negativna. Pomisli raje na kakšno dobro stvar. Upam da se držiš. In da sem ti kaj pomagala.

Liliana 11 let

Draga Tinka, prebrala sem tvoj problem in ti svetujem, da se ne ukvarjaš s tem, ker, če ne lahko vse tudi poslabšaš. Ne, da zdaj čisto pozabiš na to samo, da se ne obremenjuješ s tem, ker, če to pozabiš lahko vse poslabšaš, da boš imela slabe ocene... Upam, da sem kaj pomagala😉. Lp

Zvezdica 12. Let

Naredi nekaj kar te zanima. VADI VADI IN VADI.

CatCookieLover 10

Meni se včasih zdi kot da ne nihče noče in vem da je grozno. Mogoče se s prijatelji pogovori zakaj se ne družijo več s tabo. Z nekom se pogovori pa ti bo lažje. Upam da sem kaj pomagala.

Sara 11 let

Tinka - zagotavljam ti brez kančka dvoma, da te čakajo še veliko lepši časi. Ne sekiraj se toliko, imaš še ogromno časa, da ti uspe vse, kar si želiš in ti tudi bo. Verjemi mi, sem starejša od tebe kar 12 let, starejše je pa treba poslušat! ;) Tudi jaz nisem ravno uživala, ko sem bila stara 12. To je zakomplicirana starost, vendar, če si pustiš, lahko tudi zelo lepa. Za zdaj pa se ne sekiraj in uživaj v vseh stvareh, ki jih imaš rada. Ko bi vedela, koliko lepih stvari te še čaka! Tvoje življenje se je šele dobro začelo.

Kiki 24

Hej Tinka! Nisi zguba, super oseba si! :) Vedeti moraš, da ima vsak svoje dobre in slabe lastnosti. Tudi ti maš nekaj dobrih stvari, le ugotoviti moraš kaj! Praviš, da ti nič me uspe. Ne sekiraj se za to! Boš že popravila...Lepo bodi! ;))

#Stefi2 12 let

jaz imam tudi take probleme ampak to ni nič narobe če bi se poznale bi jaz bila tvoja prijateljica:)

hermione 10 let

Jaz mislim, da naj bo Tinka zelo prijazna do drugih in naj vse kar ima deli. Tako jo bodo vsi imeli radi in se bo dobro počutila. Doma naj pomaga sorodnikom, v šoli pa naj bo strpna in naj se za vse potrudi.

niky 10 let

Ojla tinka Jaz sm mrka iste težave svetujem ti da si najdeš kakšen krožek in bi tam mogoče našla kakšno prijatelje Glede stvari moraš zaupati vase jaz sm naredila isto Srečno

Živa 14,5

Hej Tinka! Nikoli nam ne pomaga, če mislimo negativno. Poskusi se vključiti v družbo na prijazen način. Pokaži jim, da pač nisi zguba. Če ti nič ne uspe ne na odnehaj. Če se ne okvarjaš s ničemer poskusi s čim saj ima vsak neke super sposobnosti v sebi. Skratka ne odnehaj zlahka. Upam, da sem ti pomagala in, če se lotiš tega upam, da ti uspe.

Pomagalka 2 10 let

Ne skrbi Tinka nisi edina, ki se tako počuti. Tudi jaz nisem ravno največja zvezdnica v šoli. Mogoče se s kom pogovori, če si pa ne upaš so pa tudi odlične svetovalnice kot TOM telefon

Shy girl 12 let

Jooooj, za to pa te res ne rabi skrbet!!!! Tvoj čas bo že prišel. Ne se sekirat. Mlada si še, čas ko boš spoznala svojo močno lastnost bo že prišel. Ko sem jaz imela 12 sploh nisem vedela kdo sem, tako da si ti še v redu!! Vso srečo ti želim, in še enkrat NE SE SEKIRAT!!! Čav, čav

SMART GIRL 15

Jaz imam včasih podobno počutje vendar se poskušam s čim razvedriti npr. poslušam svojo najljubšo glasbo. Ali pa pogledam kakšen film skratka počni to kar imaš rada. Upam da ti bo pomagal.🙃

BTS lover 12

Pozdravljna, vem, da je biti tezko v taksni situaciji. Predlagam ti, da se zamotis in za trenutek odmislis solo. Delaj kar te veseli npr. plesi. Najdi si nek interes, ki te bo veselil😁 Prisel bos cas, ko se bos zavedala, da je vse bolj enostavno. Prepusti se❤ Upam, da sem ti pomagala

I love books 12 let

menim da ima vsak tako obdobje pri meni se je zgodilo na pol petega in se vleklo do začetka 6.razreda. Mogoče je še najboljše da se žalosti ta čas prepustiš in razmišljaš kaj te zanima in to tud probaš. Poskušaj se zamotit s čim. To da pa se nben ne druži s tabo je najtniško obdobje. Meni so to naredile punce iz razreda (že štirikrat). Mogoče pojdi malo tudi k fantom ali starejšim puncam. Boš videla slej kot prej bo kdo prišel k tebi da bi postal tvoj prijatelj. Upam da sem ti kaj pomagala😊

the kid LAROI 12 let

Draga Tinka, Tukaj se je treba malo ustaviti noben ni zguba, vsak je ima spretnosti in slabosti žal noben ni popoln. Tudi z mano se prijateljice ne pogovarjajo prav pogosto odkar smo v puberteti moja mami pravi da jih bo minilo. Če si sama pa ti svetujem da probaš komu pomagati npr. pri domači nalogi tako bodo videli da si prijazna in se bodo hoteli družiti s tabo. Upam da sem ti pomagala😁😀

Monika🌺❤️ 12

Živjo, s vsem tem sem imela tudi jaz iskušnje zato ti predlagam to kar je pomagali meni kot da namesto da razmišljaš o stvareh ki ti ne grejo najbolje pomisli na stvari ki ti grejo dobro, kot šport in drugačne aktivnost v katerih uživaš. Na to da se nobeden ne druži s tabo imaš lahko drugačne pristope, odvisne od razloga zakaj se ne družijo s tabo. Če imaš probleme z tem da pristopiš k ljudjem te popolnoma razumem in tudi vem da včasih sploh neveš zakaj te ljudje nemarajo ali celo neveš kaj si mislijo o tebi. Predlagam ti da sodeluješ v dodatnih krožkih ki te veselijo, tam lahko ponajdeš ljudi z podobnimi zanimanjem kot ti, zato ti bo verjetno tudi lažje ponajti prijatelje v sredini šoli. Samo moraš si upati pristopiti k nekomu. Upam da sem ti pomagala :) <3

Alexa 13

Hej!!!! Vem kakšn je občutek. Vrjem!!! Jst se tut sama kdaj tko počutm. Sam takrat se poglej v ogledalo in se nasmej. Tko iz srca! In tko bod npr. 15 sekund. Pol ti bo močoč boljš. Če ti nav se probi spomnt vseh dobrih trenutkov. Vseh lepih stvari. Konc koncov tut če se tko počutiš vrjem da NISI IN NIKOLI NE BOŠ ZGUBA!!!!!!! Pomisli: Nekdo se smeje šali al pa zgodbi k si mu jo povedala. Nekdo bere knjigo k si mu jo priporočla. Nekdo uporablja določeno darilo k su mu ga dala. VEDNO IMAŠ VPLIV!!!!!!! Če se še vedno slabo počutiš, ne vrjamš vase se probi pogovort s kom. Lahk tut s šolskim psihologom. Al pa prjaznim učitlom. Upam da sm vsaj mal pomagala. lp Nora

Nora 12

HOLA! Se počutim čisto isto. Povrhu pa še od učiteljev doživljam nenormalne stvari(npr. krivice zaradi ocen, da sem jaz za nekaj kriva...) Priporočam ti da se o tem pogovoriš z razredničarko! Upam da sem ti pomagala!

GINNI WEASLEY 11 Let

S tem kar se ti dogaja se prosim ne obremenjuj. Ne pocuti se neodvisna oz.zguba. Malo bolj se potrudi in bos videlada bo kmalu vse bolje. Verjami vase in Srecno.

#vali 11let

Joj, zaradi tega se ti ni treba sekirat. Sigurno si dobra v vsaj eni stvari, če ne pa še boš. Sigurno bi vsaj eden bil tvoj prijatelj. Prepričana sem da ti kakšna stvar rata samo ni jih dovolj da bi jih znala ceniti.

R. D. 11

VRJAMEM! To se vsem dogaja v puberteti saj veste, vsi smo enkrat v puberteti. Nisem ravno strokovnjakinja za to ampak mislim da se moraš zavedati da ni vse tako slabo in dobro je če se pogosto rekreiraš, hodiš ven na svež zrak in se smej. To ti bo polepšalo vse. Prijatelje pridobi z lepim vedenjem ter se probaj vključiti v družbo.😉

#BUBBLETEA!🧋 11let

Hey! Nekako vem kako je to. Ker mi je mar za moje ocene me moje sošolke zafrkavajo... Imam pa neki nasvetov: 1. poišči si hobi! Zamisli se kaj najraje počneš, kaj te osrečuje. Hobi je lahko vse, lahko rišeš, poješ, plešeš, pišeš knjige skratka karkoli kar te zamoti in tudi če ti ne gre ne vrži puške v koruzo! Vaja dela mojstra. 2. Poskusi si najti družbo. Zaradi mojih sošolk se jaz zdaj družim s fanti pa čeprav mogoče zgleda čudno. In verjemi da mi je super. Samo poiskati moraš nekaj kar ti je všeč, in verjemi da je točno to najtežje narediti! Ko ugotoviš kaj te zanima boš lažje šla naprej. Upam da sem pomagala tebi in tudi komu drugemu pilovki ali pilovcu.

Girlfriend 12 let

Sprememba se mora začeti pri tebi. Mlada si še, če ti zdaj stvari ne grejo od rok jih imaš še čas vaditi in izpopolniti. Pomni, da nič, kar storiš, ni brez veze. Vsako tvoje dejanje ima vpliv na nekaj ali nekoga. Prijatelji pridejo včasih sami od sebe, vendar navadno šele po osnovni šoli, ko pa si 9 let v razredu z istimi osebami ne bi smelo biti težko pristopiti do nekoga in začeti pogovora. Začni s kakšnim novim športom, hobijem, odkrij, kakšne talente imaš. Če se ti zazdi, da nimaš talenta, se da uspeh vedno pridobiti s trdim delom in voljo. In pristopi do drugih, začenjaj pogovore, ne bodi zadržana - ljudje se bodo začeli pogosteje družiti s tabo, vendar pa ne moreš vedno pričakovati, da bodo to storili sami od sebe.

Ona 16

Vprašanje

Kako pogosto bereš prilogo Vesela šola v reviji?
Vedno.
(91)
Pogosto.
(90)
Včasih.
(127)
Nikoli.
(134)

AKTUALNO

ZaLUŠTaj si paradižnik LUŠT

Hej, čekiraj to! V Prekmurju raste ena kul zadeva - paradižnik LUŠT. Ta paradižnik je tako ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Junij 2024

gumb

Revija
Izid: 7. 6. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Carpe Diem
4. Joker Out - Barve oceana
5. Maraaya - Nebesa

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Tate McRae - Greedy
5. Taylor Swift - Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Karen M. McManus - Eden od nas laže
3. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
4. Desa Muck - Blazno resno o šoli
5. Sebastijan Pregelj - Deček Brin na domačem kolišču

NAKLJUČNI VIC

Pobiranje s tal

Gresta Janezek in babica po potki.Pa Janezek vidi na tleh 1 evro in babbi vpraša:Ali ga lahko poberem? Babi reče ne stvari iz tal NE pobiramo. In zagleda 10 evrov. In jo še enkrat vpraša: Ali jih lahko poberem? Babi odvrne: Stvari iz tal NE pobiramo. Pa pade babi na tla in Janezku reče: Ali mi pomagaš vstati? Janezek odvrne: NE, stvari iz tal NE pobiramo:):(

KPOP, 9 skoraj 10 let