snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Ljubezenska zgodba: Kače in lestve 1. del

Kače in lestve 1. del

14
1. UČITELJICA BIOLOGIJE IN KYLIE

Dregnila sem Kylie. Če ne dobim čokolade ali eno dobro igro Kač in lestev se mi bo utrgalo od dolgčasa.
Biologija se je vlekla kot jara kača in moji možgani so hrepeneli po odmoru, ki je bil stran le pregrešnih petnajst minut.
Kylie je poškilila k meni in me z obrvmi vprašala kaj želim. Pa saj poznate tisti privzdig obrvi, ki je tako hiter, da te niti učitelj ne ujame. Njene popolno obrobljene prodorne modre oči so me spraševale, zakaj jo potrebujem. V roke sem ji potisnila majhen zložen listek na katerega sem s svojo okroglo pisavo nakracala 'help me'.
Ustnice je stisnila v tanko črto, da se ne bi nasmejala na široko ali bi šla celo tako daleč, da bi se na glas zasmejala ob listku, ki je bil identičen vsem ostalim na njeni mizi in so pripadali meni v zadnje pol ure.
Res sem bila obupna v biologiji. Nikoli nisem razumela teh povezav med celicami ali - bog pomagaj - si zapomnila imena delov rastlin, živali ali kakšnih kraljestev v naravi.
Lase, ki sem si spela v figo na glavi že najmanj bilionkrat iz čistega dolgčasa sem ponovno razpustila in jih še enkrat stisnila v figo na sredi glave, ki je bila tako tesna, da me je kar malo zategnilo.
Učiteljica Shelley me je grdo pogledala izpred katedra na katerem so pisale formule, ki v moji glavi niso naredile najmanjše povezave in siknila z njenim pretkanim glasom: "Kaia, bi lahko pustila svoje lase pri miru za sekundo? Razumem, če moraš danes k frizerju, ampak tudi on se ne bo toliko ukvarjal z njimi, kot se ti."
Za malo postavo kot je bila ona je res imela oster in pekoč jezik kot bi ravno pogoltnila feferon.
Naša učiteljica biologije je imela neverjetno ravne skoraj bele lase, ki so verjetno nekdaj bili pobarvani na blond in so sedaj čisto zbledeli, besne rjave oči, ki so streljale laserje, ko je bila jezna in malo nagubano kožo, ki jo je več kot očitno poskuša obdržati mlado in napeto z nešteto izdelki.
Kylie-ini lešnikovo rjavi lasje z rumenimi prameni so ji sledili, ko je sunkovito vstala in se obrnila proti zoprnici, za katero lahko kmalu pričakujemo, da mi bo kmalu dodelila pripor:
"Saj ni ona kriva, da ne znate voditi ure učiteljica," ji je po jeziku steklo kot med, ki ima v sebi trske.
Bela glava in laserske oči so se zaskule z mene in se pribile na mojo najboljšo prijateljico. 'O ne, ne boš ti krastača iz mikrovalovke uničujočih in strupenih kemikalij!' sem si mislila. Verjetno sem pri biologiji pobrala več, kot sem mislila. Čas da nekaj ukrenem, da spravim prijateljico iz težav.
"Prav ima," sem zvesto pokimala in vmes neopazno poslala prst (vemo kateri, kajne?) za mojim hrbtom. Predstavljala sem si ga zavitega v lepo, neoskrunjeno in svetleče belo kuverto, ki prijadra na njeno mizo. Če sem želela vzeti njeno pozornost z moje prijateljice sem morala žrtvovati sebe in tako torej uporabiti malo več nespoštljivih besed ter privlačiti pozornost. Vstala sem - takoj zatem, ko je Kylie sedla - za večji učinek s svojim poker obrazom in načela spakino nitko potrpljenja.
"Jaz se borim proti spancu že celo uro. Daj no, ženska! Razloži mi vsaj kje se frdamane reči uporablja, ne pa da samo nakladaš o brezveznih formulah v tri krasne. Zdaj pride na vrsto pa še hujši del," sem sladko zinila in jo nedolžno pogledala preden sem nadaljevala "Po nekem hecnem naključju pričakuješ, da bomo kar magično znali vsako sestavino te formule. Ampak nismo še na koncu: za vsako sestavino posebaj moramo poznati definicijo in še dodatno vedeli kje se uporabljajo v vsaj treh primerih! Če je to zdravo za naše možgane, potem ne vem kaj ni."
Moj zanimiv in predrzen govor so pospremili žvižgi odobravanja in ponosno ploskanje. Drmatično sem se priklonila razredu, potem pa se obrnila k učiteljici, ki je sedaj bila v obraz rdeča kot kuhan rak (če bi se ji para začela valiti iz ušes me ne bi presenetilo).
"Kaia, takšnega obnašanja ne bom tolerirala! Pripor po kosilu do treh. Ker pa ostali ne morete mimo mene brez kazni za ploskanje ob takem nespoštovanju, dobite vsi dodatno nalogo!" je zakričala z njenim ostudno nadležnim in visokim glasom ter me hudobno pogledala, jaz pa sem ji nazaj podarila kisel obraz, podoben tistemu izrazu, ko poješ ekstremno kislo limono.
Preostanek ure je bilo njeno čebljanje o formulah in tokrat je celo dodala njihove uporabe, kot bi mi želela naravnost v obraz vreči torto ob besedah 'Vidiš, da razložim uporabo? Naslednjič bolje poslušaj!'. Osebno sem bila najsrečnejša, ko sem lahko zadušljivo učilnico zapustila med prvimi učenci, ki smo se takoj zakadili v jedilnico z bolečimi želodci.
S Kylie sva se z najinimi pladnji kot po navadi posedli za mizo v levem kotu, ki je bila najbolj oddaljena od mize pošasti oz. učitelji. Medtem ko sta vodena špinača in hladni pire krompir zdolgočaseno ležala v najinih krožnikih sva midve globoko razravljali o tem, kako sovraživa najino učiteljico biologije.
"In si videla kako besna je bila? Lahko si srečna, da te pravice ščitijo pred tem, da ti ni izpraskala oči!" je navdušeno in s široko razprtimi očmi povedala Kylie medtem pa podzavestno z žlico krožila po krožniku.
S prstom sem pokazala na vsebino, ki je bila sedaj lepo premešana in z zaskrbljenim izrazom na obrazu vprašala: "Boš to pojedla?"
"Ja," samozavestno je pokimala in z žlico zajela ter pogoltnila kot je volk zmazal šest kozličkov.
"Aha," moje začudenje se je še bolj razširilo, ko je z zadovoljnim obrazom maznila še eno žlico te pomešane hrane. Ta pogovor ni šel nikamor, ker sem vedela, da njej poskušati dopovedati nekaj, o čemer je že določila je bilo kot če bi mravljica poskušala premakniti skalo gor po hribu. Ne bi delovalo in se ne bi zgodilo in torej brezupno.
Ko mi je začela tišina med nama po parih sekundah presedati in nisem dobila nikakršne želje po jedi, sem se raje vrnila na prejšnjo varno temo in priznala: "Jaz sem mislila, da ji bo možgane razneslo zaradi pritiska."
Kylie je skomignila: "Nikoli nisem mislila, da jih ima kaj dosti, če sem iskrena."
"Kylie!"
"Kaj?"
"Lahko bi te slišala! Na drugem koncu jedilnice je!"
S kazalcem sem pokazala na drugo stran naše obljudene jedilnice, kjer je krastača s prašičjimi očmi mirno žvečila kosilo. Huh. Očitno ji je spet pregovrelo in je morala vzeti pomirjevala. Hvala bogu, da je hrup v prostoru utišal najino glasno razglabljanje, kajti če bi ga zlobnica slišala... recimo le, da ji niti dodatna doza pomirjeval ne bi pomagala. Ker pa naju že v osnovi ni marala, ji tudi tretja doza verjetno ne bi.
"Koga briga? Kaj je najhuje, kar lahko naredi? Mi da pripor? Dodatno nalogo? Jaz čez par minut sploh ne bom ve pod šolskim nadzorom, tako da si ta zverina lahko te ideje izbije iz glave," je skomignila. Grdo sem jo pogledala.
"Ja, ti mogoče, ampak jaz pa ne" Jaz pa IMAM pripor, se spomniš?"
"Oh, saj res. Ja tebi bi hudo zapredlo, če bi naju slišala," se je strinjala potem pa s prvzdignjeno brvjo vprašala: "Zakaj si se drugače sploh še bolj izpostavila? Poskusila sem ti kriti hrbet!"
"Jaz pa sem ga tebi. Se ne spomniš, da imaš danes ob osmih nastop? Vaditi moraš, da ne omenjam, da morate priti tja tri ure prej, da se preoblečete, uglasite inštrumente, imate generalko in potem vse še enkrat preverite? Pa vem da imaš še nalogo od petka za kemijo, ki je jutri. Bolj potrebuješ prosti čas kot jaz," stisnila sem jo za roko in je spustila. Saj veste, tista podpirajoča gesta?
"Hitro pojej. Saj veš kakšna je tvoja mama pred tvojimi koncerti," sem rekla, ko sem opazila uro.
"Ja, čisto histerična. Včasih se mi zdi, da je še bolj nervozna kot jaz," se je zasmejala Kylie, pogoltnila še zadnjih deset žlic, odnesla pladenj, mi pomahala potem pa izginila dol po pred kratko prenovljenem a kljub temu starem hodniku.
Zavzdihnila sem. Tudi jaz bom morala počasi odnesti pladenj. Vase sem prisilila pet naravnost ogabnih grižljajev, potem pa oponašala njeno gesto pri odnašanju pladnja. Le da sem jaz stran vrgla večino. Ura je čas, da grem počakati pred mojo najbolj osovraženo učiljnico za mučilni pripor. Z žalostnim pogledom sem zapustila jedilnico in si v glavi ponavljala stavek: 'Stvari, ki jih naredimo za svoje prijatelje.' okoli in okoli.


~~~~
Hojla vsem!
Naslednji del je v planih za naslednji teden, mogoče mi ga celo ta teden uspe stisniti v urnik. Komentirajte spodaj, stisnite glas na vrhu in zdaj vas zapuščam s košarico poljubčkov.
~Z ljubeznijo, Soamij


P. S.: Že v naslednjem delu se vse začne, tako da spremljajte, ker nasldnji del se konča na cliffhangerju, če bo šlo kot planirano ;) ;)
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
!!!! to je izjemno dobro! dejansko in dobesedno kot prava knjiga! js sem v Š.O.K.U. js bom jokala (idk zaka) am je res presneto dobro. že grem brat naslednji dellll:heart::heart::heart:

lp, Tani:tomato:
1
 
Awwwwwwwwww HVALA TI! Nimaš pojma kako sem ti hvaležna! <3 <3 <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
omg to je suprrrrrrrr:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
1
 
Hvala za branje!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Ljubezenska zgodba


Zaljubljena123
Objava:

Ko se zaljubiš

Ogledov: 45 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Rezultati

Ogledov: 876 Odgovorov: 14
 
24
Objava:

Konec sprejemanja novih del

Ogledov: 620 Odgovorov: 1
 
19
Car
Objava:

Tasa dobi najlepsega decka

Ogledov: 462 Odgovorov: 3
 
11
car
Objava:

TASA IMA VELIKO DECKOV

Ogledov: 479 Odgovorov: 4
 
9
car
Objava:

JAN in punce

Ogledov: 449 Odgovorov: 6
 
20
Objava:

Kače in lestve 8. del

Ogledov: 514 Odgovorov: 2
 
11
Objava:

Kače in lestve 7. del

Ogledov: 727 Odgovorov: 3
 
12
Ena s težavami 😔 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Debelost😔

Hoj!
Js imam nekaj problemov.
1. V zadnjem letu sem se zelo zredila. Okoli trebuščka imam špeh in ko se pripognem je še bolj izrazit. Enako je tudi z boki. Kar razširili so se, zato je tudi zadnjica debela in velika. Problem je v tem ker sem imela vaših raven trebuh in sem lahko nosila crop tope zdaj pa me je sram. Ima kdo idejo? A je to normalno da se tako hitro redim? Kako naj shujšam?
2. V zadnjem letu odkar se tako redim so mi zrasle tudi prsi. Je rast prsi povezana s redenjem? Ne nosim niti topka niti moderca. A je že čas da si ga kupim?
3. Kje je ščegetavček in kje je vagina? Pač vsi govorijo da je to nekakšena bunkica nekje tam dol ampak js ne najdem.
Hvala!



PS: stara sem 12 let. Visoka sem 154cm in težka 67kg. Prejšnje leto avgusta pa sem bila velika 153cm in 45kg. Je to normalno??
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(30)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(20)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(38)
Ne uporabljam Instagrama.
(214)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
cute:heart::heart::heart::heart:
 

helpie je odgovoril/a na
LAŽEŠ to je fulll ...
 

Nejka je odgovoril/a na
Ful lepo res:heartpulse:
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart
 

ems je odgovoril/a na
Lepo predvsem roka ti je super uspela
 

ems je odgovoril/a na
Čaki malo a ti si kr v pravljico skočila???:open_mouth::open_mouth::open_mouth:
 

ems je odgovoril/a na
Kr lepo. Vsak lahko vidi umetnost povsod ...
 

iMusic je odgovoril/a na
Woow, ta sončni zahod je tolk lep! Waw:heart_eyes:
 

iMusic je odgovoril/a na
Ful lepa slika, res je dobro slikana
 

ems je odgovoril/a na
ULALA!!! Kok krasen. Kje je to drgač?
 

ems je odgovoril/a na
Pač fil dobra pozicija, pa res krasna fotka. ...
 

Lily-James-fenica je odgovoril/a na
Ful je lepa!:heart_eyes:
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Ful cool!
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
LEPO!:heart:
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
FUL LEPO!:heart: