snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Ljubezenska zgodba: Lara 3. del

Lara 3. del

15
3. Poglavje – KATASTROFE

»LARA! Takoj vstani! Zaspali sva! Ura je pol devet!« zavpije mami.
»Kaj?!« Ne more verjeti. Prejšnji teden je bila res vesela, v šolo je prišla pravočasno. Celo par minut prej. In ta teden – pouk se je začel že pred pol ure. Groza. Hitro je skočila iz postelje in se pripravila za šolo. Uredila se je v rekordnih petnajstih minutah.
Ja, tako je. Za Laro je že cel teden novega življenja v mestu. Kako ji je všeč? Tako-tako. Razlog za njeno srečo sta samo Nina in… Peter!
Pred odhodom se je še poslovila od mame. »Adijo, ljubica. Lepo se imej v šoli. In oprosti zaradi zamude.«
»Saj je v redu,« zavzdihne Lara. »Bom že preživela. Ne bo prvič.«
Tekla je kolikor hitro je mogla. Do šole je prispela kmalu. Ob devetih. To je prva napaka. No, Lara temu ne bi rekla napaka, temveč katastrofa. Zamuja v šolo in to kar za eno uro.
Vstopi v šolo. Komaj najde svojo omarico. Zdaj pa je potrebno najti še razred! O, ne! Kako se že pride do tja. Hm… Najprej gre naravnost, nato zavije levo in še enkrat levo, potem gre po stopnicah in… Ojoj. Spet potrebuje pomoč.
In ravno prav – zazvoni zvonec! Super! Samo vprašati mora nekoga... »Hej, ti! Ali mi lahko poveš, kje je osmi A razred?«
»Itak. Prid kr z mano,« pove z neknjižnim in sproščenim glasom. Lara reče: »Prav,« in fant jo vodi do njenega razreda. Nato se mu zahvali.
Globoko vdihne, vstopi v razred in se opraviči: »Pozdravljeni, se opravičujem za zamudo.«
»V redu je. Naj mi tvoja mama napiše opravičilo pa boš imela opravičeno uro,« pove učitelj za angleščino. Lara pokima in sede v zadnjo klop. Na svoje mesto. Ker je ravno zvonilo za odmor je seveda Nina že takoj ob njej.
»Kako me je skrbelo! Eno uro si zamudila! Jaz sem mislila… Ojoj! Samo, da je vse dobro!« se vznemirja.
Lara odgovori: »Oh, lepo te prosim! Samo zamudila sem. Pa saj to ni konec sveta.«
»Imaš prav. Oprosti, včasih pretiram.«
»Saj nisem jezna!« mirno reče Lara in jo močno stisne k sebi.
Punci kramljata še cel odmor, dokler ne zazvoni. Dogovorita se, da se popoldan obiščeta. Nato se Nina hitro usede v prvo vrsto. Lara pogleda na urnik. Ponedeljek, druga ura… O, ne! Matematika! Če ni to najslabši predmet na celotnem svetu. Resno?! Zakaj?
Medtem, ko daje na mizo matematični zvezek jo preleti srh. Saj ne mora biti res? Danes je… Test pišejo! In sploh nima pojma, sploh se še ni učila. Postane ji slabo. Ima občutek, da bo bruhala. Kaj naj zdaj stori? Prepozno je za pobeg.
V razred vstopi učitelj: »Kot sem vam prejšnji teden povedal, danes imamo pisni preizkus znanja. Pospravite zvezke v torbo. Saj poznate pravila – če slučajno vidim, da kdorkoli plonka, takoj pišem ENKO!«
Groza in res ena velika groza. Ne, Lara nikoli ne plonka. Enko si bo pridobila na drug način. Nič ne zna! Nima pojma o matematiki! Želi si, da bi bila vse skupaj le nočna mora. Toda ni. To je kruta resničnost.
Učitelj jim razdeli teste. 10 strani?! Ta človek ni normalen! No, tu ni izhoda. Lara se odloči, da bo test poskusila rešiti po svojih najboljših močeh. Potrudila se bom maksimalno! Ja, saj bo šlo.

*

Čez dvajset minut nekdo vstane od mize. Kako je to sploh možno? Seveda, oseba, ki je sposobna rešiti 10-listni test v 20 minutah ni nihče drug kot Nina. Mislim, seveda ona! Že izgleda pametno.
Ima zelo, dolge svetlo rjave valovite kodraste lase. Nosi očala. Na sebi ima oblečeno majico in krilo. Kot bi nosila šolsko uniformo, katere je njihova šola v resnici sploh nima.
Lara se nato ozre k svojemu testu. Rešeni ima zgolj dve strani in zagotovo je vsaj polovica od tega narobe! Obupno, res zelo slabo.
Čez petindvajset minut zazvoni šolski zvonec. Rešila je šest strani od desetih. Ojoj! Uboga Lara res ne ve, kaj naj stori!
Med malico ne gre v jedilnico. Sploh ni lačna. Gre do stranišča, kjer joče. Res je žalostna. Dve katastrofi v enem dnevu! Kaj še sledi? Kaj bo rekla mama na takšno oceno. Oh, življenje je tako težko! Kaj naj stori?
Ni več časa za jok. Spet mora nazaj v mučilnico. Ja, mučilnica, tako bo od zdaj rekla učilnici. To jo še najbolje opiše!
Pogleda na urnik. Katero bedarijo ima zdaj na urniku? Likovno umetnost! In to kar dve uri! No, to pa res ni bedarija. To je najboljši predmet vseh časov. Vsaj sprostila se bo lahko. Jupi!
Učijo se risati avtoportret. Zelo je zabavno. Lara opazi, da gre Nini likovno ustvarjanje precej slabo. Ubožica še očesa ne zna narisati. Lara na skrivaj pokuka k Petru. Tudi on ni pretirano umetniško nadarjen, pa vseeno riše kar lepo. Veliko lepše od Nine.
Učiteljica se začne sprehajati po razredu, da vidi, kaj njeni učenci ustvarjajo.
»Anja! To je prečudovit izdelek! Že več let nisem imela tako nadarjene učenke. Zelo lepo!« jo pohvali učiteljica.
Lara se ob tem zdrzne. Ona je bila in vedno tudi bo najboljša umetnica v razredu! Kako si učiteljica drzne pohvaliti to zgubo. V tem trenutku se zave, da je dobila tekmico. In to kakšno!
Tako, temu bi lahko rekli kar tretja katastrofa. Dovolj je za danes. Ne prenese več ničesar.
Okoli dvanajstih se pouk konča. Lara steče iz učilnice. Teče kolikor hitro mora. Avč! Zaleti se v nekoga. »Oprosti, res mi je žal, jaz sem preveč hitela…«
»V redu je. Naj se ti predstavim. Jaz sem Peter! Ti pomagam pobrati knjige?«
Lara otrpne. Saj to ni res! Da se prepriča pogleda fanta naravnost v oči. Ja, nedvomno je to on. Kako sramotno! Oh, ne sme samo buljiti vanj. Hitro mora odgovoriti na vprašanje.
»Seveda! Hvala. Jaz sem Lara. Pa saj me že poznaš…« začne.
»Hja, ti si novinka,« doda.
»Pa sem res,« se nasmeji.
»Lepo. Od kot si?« vpraša.
»Em, iz bližnjega mesta. Starša sta se ločila…« pove.
»Iz katerega mesta pa?« še naprej vztraja.
Lara zardi. Ne ve, kaj bi rekla. Ne pozna bližnjih mest tukaj. »Ti bom jutri povedala. Mudi se mi domov. Adijo!»
»Adijo,« se poslovi še Peter.
Lara ponovno teče. Samo, da se čimprej oddalji od šole. Čisto pozabi na vse, celo na ubogo Nino, ki jo čaka pred šolo.
Doma se zapre v sobo. Za njo je grozen dan! Kako se je to lahko zgodilo? Od zdaj naprej si ne bo pustila narediti niti ene drobne napakice. Verjetno že veste, kaj sledi.
»Dragi dnevnik!
Današnji dan je bil čista katastrofa. Dobesedno. No, bom kar navedla razloge.
1.) Zaspala sem in zamudila v šolo. Kako sramotno!
2.) Pozabila sem, da pišemo test iz matematike. Mislim, matematika mi tako ali tako ne gre! Niti učila se še nisem. Verjetno bom dobila res slabo enko! Ojoj, kar slabo mi je!
3.) Imam novo konkurenco – sošolko Anjo. Učiteljica jo je zelo pohvalila, moje slike še opazila ni! Pa toliko sem dala v risanje. Res sem žalostna.
Ampak veš kaj? Ni vse tako slabo. Ko sem tekla iz šole sem se zaletela v Petra! O moj bog! Pomagal mi je pobrati knjige in celo pogovarjala sva se. To je edina lepa stvar danes.«
Dnevnik je nato pospravila v predal. Pogleda na uro. Pol ena. Dobro, zdaj ima še čas, da napiše nalogo in se nauči snov, potem pa je čas za popoldanske aktivnosti. Tako je, mama jo je prijavila v risarski klub. Zelo se že veseli! Nato pa se bo v parku dobila z Nino. Šli bosta do nje. Lara komaj čaka, da vidi, kje živi Nina! Pa saj ni vse tako slabo…Ola! To je bil tretji del. Nov del lahko pričakujete v sredo. By by! <3
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super! izjemno!!!!!!!!!!!! bravo! bravo! bravo! odlično je! nimam besed! ker kdo pa sploh ima lahko besede na fantastično mega dobro zgodbo?
LYSM!
0
 
Aww! Hvala IBFF! <3 <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Superrr!
Zelo odlična zgodba!
<3
0
 
<3 <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
Perfect!!!
0
 
Hvala!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth:(brez besed):no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::wink::wink::wink::wink::kissing_heart::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Ljubezenska zgodba


Zaljubljena123
Objava:

Ko se zaljubiš

Ogledov: 32 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Rezultati

Ogledov: 861 Odgovorov: 14
 
24
Objava:

Konec sprejemanja novih del

Ogledov: 603 Odgovorov: 1
 
19
Car
Objava:

Tasa dobi najlepsega decka

Ogledov: 455 Odgovorov: 3
 
11
car
Objava:

TASA IMA VELIKO DECKOV

Ogledov: 474 Odgovorov: 4
 
9
car
Objava:

JAN in punce

Ogledov: 443 Odgovorov: 6
 
20
Objava:

Kače in lestve 8. del

Ogledov: 510 Odgovorov: 2
 
11
Objava:

Kače in lestve 7. del

Ogledov: 723 Odgovorov: 3
 
12
Zaspanček11 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Sanje

Oj!
Jas mam problem ker se mi usako noc nekaj groznega sanja. in se vedno zbudim in nevem hodim, se usedem na pojsteljo, nekaj nerazumljivega govorim, brcam.... In me starsi zjutraj uprasajo kaj sem sanjala pa jim povem kdaj pa tud ne al pa se sploh ne spomnim. Pac sem stara 11 in tud ko sem na taborih me je vedno strah spat ane da ne bom pac kej hodila al pa kej. Ali ima se kdo take tezave??? Kaj naj naredim?Ali moram kaj pred spanjem naredit???


Hvala za vse vaše odgovore! Ker mi je res grozno!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(20)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(14)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(24)
Ne uporabljam Instagrama.
(133)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
cute:heart::heart::heart::heart:
 

helpie je odgovoril/a na
LAŽEŠ to je fulll ...
 

Nejka je odgovoril/a na
Ful lepo res:heartpulse:
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart
 

ems je odgovoril/a na
Lepo predvsem roka ti je super uspela
 

ems je odgovoril/a na
Čaki malo a ti si kr v pravljico skočila???:open_mouth::open_mouth::open_mouth:
 

ems je odgovoril/a na
Kr lepo. Vsak lahko vidi umetnost povsod ...
 

iMusic je odgovoril/a na
Woow, ta sončni zahod je tolk lep! Waw:heart_eyes:
 

iMusic je odgovoril/a na
Ful lepa slika, res je dobro slikana
 

ems je odgovoril/a na
ULALA!!! Kok krasen. Kje je to drgač?
 

ems je odgovoril/a na
Pač fil dobra pozicija, pa res krasna fotka. ...
 

Lily-James-fenica je odgovoril/a na
Ful je lepa!:heart_eyes:
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Ful cool!
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
LEPO!:heart:
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
FUL LEPO!:heart: