snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Ljubezenska zgodba: Polnočno požiganje pisem 4. del

Polnočno požiganje pisem 4. del

8
Maeve se je ob glasu zdrznila ter se obrnila. Je lahko enkrat v življenju uničila bedno pismo, brez da bi jo kdo prekinil? Zanjo je stala Elywn in jo opazovala. V vsem stresu je čisto pozabila na osebno stražarko.
"Vaše veličanstvo, prosim izročite mi pismo." To je izgovorila z nenavadno mirnostjo. Toda Maeve ni vedela zakaj naj ji sploh ustreže. Pisma so bila njena zasebna last, ne bo ji jih izročila.
"Zakaj?" je iz nje ušel tih glas. Ni pričakovala odgovora.
"Vaša stražarka sem že nekaj tednov. Moja naloga je, da vas opazujem, zato sem videla, da ste imeli ob branju pisma zelo zaskrbljujočo reakcijo. Možno bi bilo, da je bilo prebrano grozilno pismo in vi poskušate uničiti vse dokaze. Ne vem ravno zakaj, toda moram potrditi ali ovržti sume." Maeve je ugotovila, kako podrobno jo je morala opazovati morilka, da je lahko videla skozi obraz, ki je zakril vsa njena čustva. Ja, njen govor je bil prepričljiv, toda kraljica je ostala neomajna. Ni hotela pokazati, da jo je v jok skoraj spravilo pismo lastne matere. Je bila res tako občutljiva?
"Ne." Spet je spregovorila, le da je tokrat bolj povzdignila glas. V oči so ji privrele solze. Prekleto.
"Oprostite za to kar se bo ravnokar zgodilo, veličanstvo." Maeve je bila za trenutek zmedena, kaj je Elywn mislila s tem? Naslednjo sekundo je to ugotovila. Preden je lahko pomežiknila, jo je stražarka prijela zapestje ter ga zvila, da je izpustila pismo. Iz Maevinih ust je prišel boleč stok, nato pa se je ozrla v dekle nasproti nje, ki je že prebirala list papirja.
Po nekaj trenutkih jo je Elywn spet pogledala, tokrat z drugačnim žarom v očeh. Pismo je položila pred Maeve ter odšla iz sobe. Kraljica je samo zmedeno ostala v svojem položaju.
Ja, osebna stražarka je prebrala materino pismo, zaradi katerega je imela cel čustveni izpad, toda nato… Samo odšla? Ni vedela kaj naj stori, zato je samo ostala v svojem položaju ter čakala. Še sama ni vedela kaj.
Takrat je na njeno presenečenje zaslišala korake. Pred njo je spet stala Elywn, le da je sedaj v rokah držala kos rjavkastega papirja. Brez besed ga je morilka z roko postavila proti njej in čakala, da ga vzame. Želela je, da ga odpre ter prebere. Kot neko povračilo za tisto prej.
Maeve je podrobno pogledovala pismo, na katerem je opazila z majhna črna srca ter ime neznanega kraja. Je bilo sporočilo ljubezensko? Že ga je hotela vzeti v roke ter prebrati, toda nato se je spomnila, da ravno tega ni hotela ona, ko ji je ženska, ki je sedaj stala ob njej iz dlani izpulila pismo. Ni hotela vdreti v Elywno zasebno življenje.
Počasi je odkimala. Dekletu je zbrano, prvič po vseh tednih, ko je prišla na dvor, pogledala v oči.
"Zaradi moje mame, obsedene z nadzorom." Te besede je izgovorila in svoje pismo vrgla proti kaminu. Kot bi ga nesel veter, je poletelo proti ognju in izginilo v vročini. Lahko je opazovala, kako so plameni razžirali fin papir ter ustvarjali sence. Ko je od papirja ostal samo še pepel, se je Maeve počutila rahlo osvobojeno. Požiganje je bilo nekakšna osebna terapija. Sporočila zažgeš in jih tako za vedno odstraniš iz svojega življenja. Pisma, ki jih sovražiš in jih najraje nikoli ne bi prejel. Tako je imela vsaj nad nečem nadzor.
Pismo, ki ji ni pripadalo, je podala nazaj Elywn in pomignila z glavo. Je dekle razumelo, kaj je ravnokar storila?
"Zaradi osebe, ki je ne morem pozabiti," je spregovorila še morilka ter zagnala sporočilo v ognjene zublje. Glas se ji je rahlo zatresel, nato pa je pogledala stran. Skupaj z Maeve je opazovala plesoče žarke, dokler ni ostal samo še pepel.
"Hvala za tole," je izgovorila po dolgi, toda prijetni tišini in pogledala Maeve.
Ta se ji je nasmehnila. "Seveda, pa še kdaj," je odvrnila in se dotaknila svojih skoraj snežno belih las. Razumela je. Razumela je, da ji je požiganje dajajo vsaj nekaj malega občutka moči.
Zdelo se je, kot da bi Elywn hotela še nekaj dodati, toda nato je samo pokimala in spet izginila v svoje sobane. Ni se vrnila nazaj.Redko kdo bi to opazil, toda debel zid med Maeve ter Elywn se je po tistem dogodku počasi začel tanjšati. Še vedno nista skoraj nič govorili, če nisi štel nekaj izrazov, ki sta si jih izmenjali med dnevom. Toda nekako sta si zaupali.
Skoraj vsako noč, kot bi se dogovorili, sta spet prišli pred kamin in vanj vrgli pismo. Včasih eno, včasih se je število povečalo. Toda vedno sta ob njem povedali še razlog. Ponavadi je bil ta enak - Maevina mati in Elywna skrivnostna oseba. Občasno se je vzrok zamenjal. "Zaradi kralja Emrysa, ker mi ni pustil na prekleti sprehod po gozdu." "Zaradi poveljnika straže, ker mi je rekel, da ne smem vaditi sabljanja z ostalimi moškimi, ker sem ženska." "Zaradi dolgočasnih čajank, ker me osebe tam samo izkoriščajo." In tako v neskončnost.
Vsake toliko časa, je katera od žensk v ogenj vrgla samo naključne koščke papirja, če ni prejela nobenega pisma, ki bi jo razjezilo oziroma potrlo. "Važen je namen," je nekoč spregovorila Maeve, ko je plamene nahranila samo s kosom lista, ki ga je iztrgala iz knjige. Elywn se je takrat zasmejala in pokimala. Še ona je iz iste bukve odtrgala kos papirja ter se ob tem kraljice ponesreči nerodno dotaknila s prsti. Na veliko dekletovo presenečenje, se je morilkin obraz takrat obarval nežno rdeče, da skoraj nisi opazil v žaru ognja in roka se je hitro odmaknila. Spet sta strmeli v temno noč, dokler je ni vzpodrinil sončni vzhod.
Lepo bi bilo, če bi stvari ostale take za zmeraj. Toda čas teče naprej in bližala se je Maevina obletnica poroke. Dekle je poskusilo odmisliti vse negativne misli, ki so se ji pletle po glavi kot nadležen pajek. Vendar jih ni mogla odgnati. Samo še dva tedna. Mati bo vsak čas prispela, vprašanje je bilo le, kdaj.
Priprave za neumno proslavo, so bile dovolj zapletene že brez nje. Maeve je s pomočjo spletičen urejala vse zadeve v zvezi z njo. Želela si je lepo, elegantno večerjo, s samo najožjimi člani družine. Da pritegne čim manj pozornosti. Seveda je vedela, da ji bo mama nasprotovala, toda nekaj v njej je upalo, da se bo strinjala. Mogoče bo vsaj enkrat za spremembo upoštevala njeno željo?
Med razmišljanjem jo je zmotil služabnik, ki je potrkal na njena vrata. Stopila je iz udobnega položaja postelje in odprla. "Vaše visočanstvo, prispela je vaša mater, Cerelia Kavan. Gospa vas že pričakuje," ji je sporočil olikan glas.
Maevin pogled je postal steklen. Zakaj ji mama ni sporočila svojega prihoda? Res ni hotela poslušati vljudnega ukazovanja, ki se ga sploh ne zavedaš, dokler celih ur ne analiziraš pogovorov.
"Sprejela jo bom čez pol ure," se je zahvalila slugi ter jo že hotela odsloviti, ko je na hodniku zaslišala še predobro poznan glas. Glavo je pomolila skozi priprta vrata in od presenečenja obstala.
Pred sabo je videla visoko žensko, ki je imela svoje dolge pšenične lase spete v tesno figo. Z velikimi koraki je hodila proti njej, da je njena rdeča obleka kar valovala po hodniku. Ko jo je uzrla, se ji je dama široko nasmehnila ter začela stopati še hitreje. "Tukaj si, ljubica. Tako zelo sem te pogrešala!" Je spregovorila tako glasno, da je trznil še služabnik zraven nje. Maeve se je prisilno nasmehnila in pokimala.
To je bila Cerelia Kavan, njena mati.
**********
In smo že pri koncu 4. dela! Upam, da vam je všeč! :D
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
TO JE TOK DOBR
0
 
Me veseli, da ti je všeč!! <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
to je ena najboljsihh zgodbbb
0
 
❤❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
omg to je suprrrrrrrr:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Ljubezenska zgodba


Objava:

Rezultati

Ogledov: 756 Odgovorov: 14
 
23
Objava:

Konec sprejemanja novih del

Ogledov: 464 Odgovorov: 1
 
19
Car
Objava:

Tasa dobi najlepsega decka

Ogledov: 412 Odgovorov: 3
 
10
car
Objava:

TASA IMA VELIKO DECKOV

Ogledov: 428 Odgovorov: 4
 
9
car
Objava:

JAN in punce

Ogledov: 402 Odgovorov: 6
 
19
Objava:

Kače in lestve 8. del

Ogledov: 462 Odgovorov: 2
 
11
Objava:

Kače in lestve 7. del

Ogledov: 624 Odgovorov: 3
 
12
Objava:

VSE ZA LJUBEZEN❤ 2. del

Ogledov: 293 Odgovorov: 0
 
3
cool punca😎 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

london

hejj hojj pilovci in pilovke

kako ste? upam da uredu
in sicer zdaj se 7 klas in za naslednje leto je mami dobila obvestilo da
ce hoces gres lahko v london in sicer 8 in 9 klas

1. stane veliko insicer 654evrov in sta mi rekla da ce res hocem iti moram našparat polovico
tega denarja in me zanima ce imate kasno idejo kako zasluziti malo denarja

2. tko moja simpa bo takrat 9 klas in bo sou tut z nami in sm ful happy
sam me je pa strah da se bo tko kej zgodil ker k so bli letos na taboru
je meu sabo kondome

3. meni je velikokrat med vožnjo slabo in nevem kaj naj naredim

4. gremo naslednje leto meseca junija in do takrat bi rada shujšala
vsaj malo v trebuh in v noge kako?

ČE KOGA ZANIMA sli bomo iz nase sole do dunaja z busom in iz dunaja do londona z letalomhvala vam z vse odgovore lyms:heart::heart:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(202)
Klepetalnica.
(116)
Svetovalnica.
(162)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(158)
Branje člankov.
(32)
Razvedrilo.
(62)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Ful cool!
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
LEPO!:heart:
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
FUL LEPO!:heart:
 

Franem je odgovoril/a na
Mogoce bi se lahko malo bol potrudila, ker ...
 

eyes je odgovoril/a na
Huda zgodba, težka ampak si res lepo napisala, ...
 

Didi je odgovoril/a na
o hudo.......
 

Harry je odgovoril/a na
Kolko časa si pa pissla to reč? Vredna je ...
 

idontnogirl je odgovoril/a na
Hej! Tudi jaz imam doma ribe take mini. Tudi ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Bravo vsem. Ponosna sem na vas
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
ćestitam vsem
 

Clara je odgovoril/a na
Čestitke! Vsi ste si res zaslužili zmago! ...
 

CIK CAK girl je odgovoril/a na
Čestitke vsem:heart_exclamation::heart:
 

LunaLovegood je odgovoril/a na
Jeejjj! Zmagala! res nisem pričakovala ...
 

Ruby_UwU je odgovoril/a na
 

Happy life je odgovoril/a na
Bravo, vsi ste si zaslužili