snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Ljubezenska zgodba: Polnočno požiganje pisem 6. del

Polnočno požiganje pisem 6. del

5
Napočil je dan poročne obletnice. Dve celi leti odkar sta bila Maeve ter Emrys mož in žena. Dve boleči leti za Maeve, dve čudoviti leti za njeno mater.
Že zjutraj pri zajtrku so jo ogovarjale Cereliine prazne čestitke in zajela jo je še poplava pisem, ki jih je bilo še več kot običajno. Vsa z lepimi željami in prošnjami, če lahko pridejo na večerni ples. Ob njihovem branju bi kraljica skoraj zajokala. Res je prišel ta dan. Ja, vedela je, da je njeno obnašanje pretirano. Po tolikem času bi se morala že navaditi na vse laži na prestolu.
Toda ni mogla. Res je hotela. Res si je želela doživeti nekaj resničnega. Res je hotela ljubiti kralja Emrysa. Skupaj bi bila srečna, razmišljanje o skupnih otrocih je ne bi spravljajo na bruhanje in mama bi bila ponosna. Mogoče bi si celo ustvarila družino. A ni mogla.
Samo opravila bo njen del pri slavju, nato pa se s slabostjo izgovorila in odpravila v posteljo. Čisto preprosto. Bo že preživela. Nekaj lažnih nasmehov je ne bo ubilo.
"Mama, kaj če bi se že kar zdaj odpravili v moje sobane, da se pripraviva?" Z zastavljenim vprašanjem je hotela poudariti njeno lažno navdušenje.
Mati je očitno ni spregledala, takoj se je nasmehnila ter ji z veseljem pokimala. Od nje se je vsaj naučila dobro lagati, če že nič drugega.
Ja, to je pomenilo, da se bo mogla v stiskajoči obleki nahajati še dalj časa kot je bilo potrebno, toda niti sekunde več ni mogla preživeti pod prodornimi očmi njenega moža. V nasprotju z Elywn, katere pogled je sprožil takojšnjo reakcijo smehljanja in delanja prevalov v svoji notranjosti, jo je kraljevo strmenje spravljalo v tako veliko živčnost, da bi se najraje skrila v najtemnejši kotiček sveta. Ni vedela, zakaj je kar naenkrat začela primerjati ti dve osebi. Rajši ni razmišljala o tem.
"Oprostite vaše visočanstvo, toda z mojo hčerko bova sedaj odšli. Komaj čakam na današnji večer." Cerelia Kavan je vstala ter se globoko priklonila vladarju. Ko je pokimala Maeve, je vstala še ona in storila enako. Čeprav sta bila mož ter žena, sta se še vedno morala obnašati vljudno, in to po pravici dekleta sploh ni motilo.
Ženski sta stopili iz dvorane ter se odpravili po zavitih hodnikih do Maevinih soban. Ko sta prispeli jih je tam že čakalo nekaj dvorjank, ki si so izborile privilegij pripravljanja kraljice ter par služabnic.
Ena od njih, verjetno glavna, saj je bila videti najbolj izkušena, se je nasmehnila: "V redu. Pa začnimo."Maeve se je zdelo, da se bo ravnokar onevestila. Priznati je morala, da so se spletične res potrudile in jo čudovito uredile, toda zdelo se ji je, da ji bo nekaj notranjih organov odpadlo. Eden izmed razlogov, zakaj je tako sovražila steznike.
Ko je v ogledalu opazovala svojo zeleno obleko z zlatim okrasom, je morala priznati, da se je počutila izjemno kraljevsko. Lase so ji spletli v dolgo kito, ki so jo nato ovili v figo, zato ji ti na žalost niso zastirali obraza. Spraševala se je, kako bodo na plesu reagirali, če bo od vse jeze ter žalosti, ki je ne more izraziti, začela pretakati solze kar pred vsemi. Dobra stvar na poroki je bila, da je imela tančico.
Okorno se je obrnila, da bi še ženske, ki so se v krogu nahajale okrog nje, povedale svoje mnenje. Nekaj ji je olajšano zavzdihnilo.
"Čudovita si!" se je nasmehnila mati ter jo previdno objela. Ni hotela uničiti toalete.
Ostale dame so se ji prav tako odobrajojče nasmehnile.
"Torej… Najprej bo sledil najboljši del. Ples, ki ga bosta otvorila skupaj z njegovim visočanstvom. Nato bo na vrsti večerja, ki ni obvezna, vendar zaželena," Ob tem jo je navdušeno prijela za ramena. Maeve je začelo postajati neprijetno. Se jo mora nenehno dotikati?
"Ja, razumem," je odgovorila ter čim bolj neopazno stopila korak nazaj.
Mati jo je nekaj sekund opazovala, nato pa pristavila: "Odlično! Do večera boš tukaj, kar bo kolikor vidim skozi okno, kar kmalu. Iskat te bo prišla Beth." Pokimala je služabnici s tem imenom, nato pa se obrnila proti vratom.
"Pojdimo dame. Urediti se moramo še same." Ob tem je zapustila sobo, ostale pa so ji pokorno sledile.
V sobi sta ostali samo še Maeve ter Elywn. Kraljica se je hotela od utrujenosti uležti v udobno posteljo, toda ni vedela ali bo to nekako poškodovalo njeno obleko. Ni hotela poizkusiti sreče in s tem materinega karanja.
Zato se je le previdno usedla na stol pred kaminom. Z očmi je začela iskati morilko. Ko jo je našla stoječo ob steni ob oknu, ni vedela kaj naj stori. Čeprav je bila edina oseba, ki ji je vsaj malo zaupala, je bilo z njo še vedno težko ustvarjati pogovore.
Tišino je prekinila stražarka. "Reči sem hotela le, da danes izgledaš še posebej lepo." Ko je to izgovorila, ni dolgo časa strmela v kraljičine oči kot ponavadi, ampak hitro odmaknila svoj sedaj zardel obraz.
Tudi Maeve je začela postajati rdečkasta. "Hvala," je zamomljala z nasmehom, ki se je kar naenkrat pojavil na obrazu.
"Ne, da nisi lepa vsak dan. Ker si," se je začela popravljati Elywn ob izgovorjenih besedah in ob tem opravičujoče prihajala bližje. Maeve ni še nikoli videla, da bi se ji besede tako zatikale.
"Ampak danes izgledaš res popolno." Ob teh besedah je obstala samo meter stran od kraljične. Njuni roki sta se skoraj nezavedno dotaknili.
Maeve se je zavedla, da sta obe z nekakšno nežnostjo strmeli druga v drugo. "Hvala," je odgovorila še enkrat. Elywn je zajela sapo in se pomaknila še milimeter bližje. Maeve je lahko vohala njeno srajco z vonjem po mošusu, ki jo je napolnjevala z varnostjo. Še močneje je stisnila morilkino roko.
Takrat pa so se odprla velika vrata dekletove sobe in iz njih je prišel mlad ženski glas. Bethin glas. "Vaše visočanstvo, slavje se je začelo."
Od presenečenja sta poskočil tako kraljica kot stražarka. Elywn se je v sekundi premaknila od dekleta na drugo stran sobe, Maeve pa se je tako nagnila s stolom, da se je skoraj prevrnila na hrbet.
"Prihajam!" je hitro spregovorila in vstala. Kot bi ji gorelo pod nogami je skoraj stekla do vrat. Tam je bila res služabnica, ki je rahlo presenečeno stala pred zadihano žensko. Zakaj se je kraljici tako mudilo?
Vladarka je vedela, kako nenavadno je izgledal prizor, toda ni odgovorila na vprašanje, ki se je pojavilo v Bethini glavi. Pa naj to sproži kakršnekoli trače na dvoru, tisti trenutek ji je bilo popolnoma vseeno.
Čakal jo je ples. Ki ga je morala otvoriti. S kraljem. Emrysom Iterumom.
In čeprav jo je čakalo to pomembno slavje, je bila edina stvar na katero je dekle lahko mislilo samo skorajšnji poljub z Elywn. Res je mislila, da se bosta poljubili. Toda kaj, če si je to samo predstavljala v svoji glavi in je stražarka sploh ni hotela poljubiti. Saj sta samo prijateljici, kajne. Sta sploh prijateljici? Maeve ni vedela. Tih glas v srcu ji je govoril, da hoče nekaj več. Ne samo biti prijateljica. Poskušala ga je preslišati. Misel se ji je zdela sebična. Kaj če Elywn tega ne želi? Saj je na nek način vendar njena služabnica! Pojavljajo se je čisto preveč zakajev in premalo odgovorov.
"Vaše veličanstvo, prispeli sva." Oglasila se je Beth. Nekaj sekund je čakala na kraljičin odgovor, nato pa se priklonila. Modre oči so spraševale ali lahko odidejo. Maeve je prikimala in služkinja jo je pustila samo s svojimi mislimi.
Kraljica je najprej čakala. Še sama ni bila prepričana kaj. Toda vedela je, da bo morala kmalu stopiti v polno dvorano. Dlan je naslonila na temen les. In porinila.
********
Upam, da ste uživali v tem delu. Čim hitreje jih bom poskusila objaviti čim več, ker se tekmovanje že vztrajno bliža koncu in si res želim dokončati zgodbo pred rokom. Vesela bom kakršnih koli mnenj in srčkov. :) <3
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
bolje zateee da js kmal preberm nov delll
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ne vem zakaj prej nisem prebrala. Meni je zelo všeč, ampak bi pa lahko upčorabila več različnih besed. Kot hodila je spremeniš v previdno je stopicala, ali kaj podobnega. Poskusi. Drugače pa je dobra zgodba in bom prebrala do konca!
0
 
Hvala za tale komentar, bom poskusila čim manj ponavljati besede, drugače se pa že sedaj zelo ubadam s tem. Še sreča, da imamo na internetu tisti slovar s sopomenkami, ker me res rešuje. :,D Me veseli, da ti je zgodba všeč!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
omg to je suprrrrrrrr:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Ljubezenska zgodba


Objava:

Rezultati

Ogledov: 750 Odgovorov: 14
 
23
Objava:

Konec sprejemanja novih del

Ogledov: 449 Odgovorov: 1
 
19
Car
Objava:

Tasa dobi najlepsega decka

Ogledov: 408 Odgovorov: 3
 
10
car
Objava:

TASA IMA VELIKO DECKOV

Ogledov: 422 Odgovorov: 4
 
9
car
Objava:

JAN in punce

Ogledov: 396 Odgovorov: 6
 
19
Objava:

Kače in lestve 8. del

Ogledov: 460 Odgovorov: 2
 
11
Objava:

Kače in lestve 7. del

Ogledov: 610 Odgovorov: 3
 
12
Objava:

VSE ZA LJUBEZEN❤ 2. del

Ogledov: 285 Odgovorov: 0
 
3

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(165)
Klepetalnica.
(87)
Svetovalnica.
(133)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(126)
Branje člankov.
(25)
Razvedrilo.
(52)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Franem je odgovoril/a na
Mogoce bi se lahko malo bol potrudila, ker ...
 

eyes je odgovoril/a na
Huda zgodba, težka ampak si res lepo napisala, ...
 

Didi je odgovoril/a na
o hudo.......
 

Harry je odgovoril/a na
Kolko časa si pa pissla to reč? Vredna je ...
 

idontnogirl je odgovoril/a na
Hej! Tudi jaz imam doma ribe take mini. Tudi ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Bravo vsem. Ponosna sem na vas
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
ćestitam vsem
 

Clara je odgovoril/a na
Čestitke! Vsi ste si res zaslužili zmago! ...
 

CIK CAK girl je odgovoril/a na
Čestitke vsem:heart_exclamation::heart:
 

LunaLovegood je odgovoril/a na
Jeejjj! Zmagala! res nisem pričakovala ...
 

Ruby_UwU je odgovoril/a na
 

Happy life je odgovoril/a na
Bravo, vsi ste si zaslužili
 

Daenerys je odgovoril/a na
Čestitam vsem. :) Seveda prvič sodelujem, ...
 

Hogiiii je odgovoril/a na
JEJJJJJ:heart_eyes::heart_eyes::weary::weary: Bravo ...
 

ni fer 3 je odgovoril/a na
edino se mi zdi da slika skrivnostnega čarovnika ...