Evy's blog - BFFs

1. Ali imate kakšnega prijatelja:boy::girl:, ki rad imitira ljudi:man::woman::older_man::older_woman:? Kako mu gre imitacija? Ali vas ob tem nasmeje:grin::smile::sweat_smile::laughing::joy:?
2. Kaj ponavadi počnete ob nedeljah?
3. Ali včasih sestavljate sestavljanke? Če da, kaj ponavadi še počnete ob sestavljanju sestavljank?
4. Koliko kosov imajo ponavadi sestavljanke, ki jih sestavljate (če jih sestavljate)?
5. Kateri je vaš najljubši film:projector::movie_camera::film_frames:?
6. Ali imate mlajšega brata:boy:? Če ja, ali je večji od vas?
7. Če imate brata:boy:, ali ste ga že kdaj naličili:nail_care::lipstick:?
8. RECEPT:page_with_curl:!!!!!! Na vrsti je... nutellina torta s pomarančo:cake:!
Biskvit:
5 jajc
200 g sladkorja
1 zvrhana žlica Nutelle
220 g bele pšenične moke
2 žlici kakava v prahu
2 žlički pecilnega praška
100 ml olja
100 ml mleka
Pomarančna krema:
200 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
250 g maskarpone sira
250 ml sladke smetane za stepanje
1 vrečka pomarančnega sladkorja
1 žlica sladkorja v prahu
4 listi želatine
Nutellina krema:
200 g Nutelle
250 g sladke smetane za stepanje
250 g maskarpone sira
3 listi želatine
Za namakanje:
1 žlica Nutelle
150 ml mleka
Preliv:
100 g temne čokolade
120 ml sladke smetane
Biskvit:
Jajca in sladkor stepaj z mikserjem toliko časa, da popenijo in se njihova prostornina podvoji.
Primešaj olje, mleko in Nutello.
V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek in kakav.
Suhe sestavine stresi k mokrim, vse skupaj pa temeljito premešaj.
Na dno tortnega pekača namesti papir za peko in vanj vlij biskvitno maso.
Biskvit se peče 45-50 minut v pečici, vnaprej ogreti na 180 °C.
Pečenost biskvita preveri z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati čist.
Biskvit naj se ohladi v pekaču, nato ga nareži na tri enako debele dele. To najlažje storiš tako, da najprej na štirih mestih ob strani z nožem označiš, kje je potrebno odrezati. Nato pograbi močnejši sukanec, ga namesti v štiri utore in močno zategni, da prerežeš biskvit.
V kolikor se med peko na biskvitu naredi hribček, ga odreži in nemudoma pojej.
Pomarančna krema:
V kozico zlij sok, sladkor in pomarančni sladkor, nato nad srednjim ognjem segrevaj, da se zmes zgosti.
Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico z vročo pomarančno osnovo.
Segrevaj in mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
Kozico odstavi in jo pusti, da se ohladi do mlačnega.
Sladko smetano stepi do čvrstega – ko posodo obrneš na glavo, ne sme zlesti ven.
Z električnim mikserjem primešaj maskarpone sir k pomarančni osnovi.
Povsem na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
Nutellina krema:
Zmešaj maskarpone in Nutello, pri tem pa se upri skušnjavi, da kar z žlico počiš dol celo Nutello.
Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
Kozico pristavi na nizek ogenj in mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
Stopljeno želatino električno vmiksaj v Nutellino zmes. Sladko smetano stepi do stepene smetane, nato jo s spatulo primešaj k Nutellini kremi.
Tortogradnja:
1 žlico Nutelle in 150 ml mleka zmešaj v Nutellino mleko za namakanje biskvita.
Prvi biskvit postavi na kartonast podstavek, okoli njega pa zategni nastavljiv tortni obroč.
Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo, ki bo poskrbela za lep rob torte. Za silo bo v redu tudi papir za peko.
Biskvit izdatno namoči z Nutellinim mlekom.
Po biskvitu razporedi pomarančno kremo in jo poravnaj s spatulo.
Na kremo postavi drug biskvit, ki ga rahlo potisneš in poravnaš ter namočiš z Nutellinim mlekom.
Na vrsti je slastna Nutellina krema, ki jo razmažeš po biskvitu in poravnaš.
Na vrh povezni zadnji biskvit, ki ga prav tako poravnaš in namočiš.
Torto postavi v hladilnik in pozabi nanjo vsaj za 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Okrasitev:
V kozico nalomi temno čokolado in zlij sladko smetano. Nad srednjim ognjem ju segrevaj, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi.
Če želiš doseči efekt čokolade, ki polzi z vrha torte, moraš po robu zliti vsako kapljo posebej. Tega se lahko lotiš z žličko, ampak bo lažje, če uporabiš slaščičarsko votlo pisalo ali brizgalko.
Preostalo čokolado zlij na vrh torte in jo poravnaj s slaščičarskim nožem ali spatulo.
To je vse za danes! Upam, da ni preveč. Se slišimo jutri! Lepo se imejte.
Odgovori:

1. ja imam zelo dobro imitira pol se pa cev razred zasmeje
2. grem na pohod, berem knjige, poslušsm glasbo..
3. ja včasih tudi sestavljam sestavljanke. ko sestavljam sestavljanke poslušam glasbo
4. 500-1000
5. nvm raje mam nadaljevanke kot filme nimam kakšnega posebnega filma ki mi je res zelo všeč
6. ne nimam mlajšega mam pa starejšega
7. nisem ga še 9 in 8 razred sta pač moja brata in ju še nisem naličla enkrat samo sm jima nalakirala nohte
8. recept se mi zdi zelo dober komi čakam da ga naredim

res sem počasčena da si upoštevala moje nasvete in komi čakam da naredim torto bye

Moj odgovor:


Svetovalnica
pliss
TELEBAJSKKKK
Obvestila
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE
Naročniki revije Pil, pozor!
Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.
Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.
Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.
Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija.