KAKO PRIPRAVITI FRITULE oz. MIŠKE?
6
HEJJJ, kako smo kaj? Danes vam bom predstavila recept za FRITULE oz. MIŠKE.:grin::mouse::joy:
TEŽAVNOST:
:heart::heart::heart: od :heart::heart::heart::heart::heart:
SESTAVINE:
-2 jajci
-60 do 70 gramov sladkorja
-8 gramov vanilijevega sladkorja
-300 gramov navadnega čvrstega jogurta
-pol čajne žličke soli
-limonina lupinica (1 čajna žlička)
-330 gramov mehke moke (tip 500)
-8 do 10 gramov pecilnega praška
-olje za cvrtje
-sladkor v prahu
POSTOPEK:
1.) V veliki posodi z metlico zmešajte jajci, vanilijev sladkor in sladkor. Nato dodajte jogurt in naribano limonino lupino. Zmes dobro premešajte.
2.) V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
3.) V zmes postopoma dodajajte moko z dodatki in vse sestavine dobro premešajte z metlico, da dobite gladko testo.
4.) V globoki posodi segrejte olje. Olje segrevajte na 9. stopnji (indukcija). Ko olje doseže ustrezno temperaturo, zmanjšate na 5. ali 6. stopnjo. Temperaturo olja preverimo s kuhalnico.
5.) Z dvema čajnima žličkama oblikujte majhne kroglice iz testa in jih previdno polagajte v vroče olje. Žlici občasno pomočite v mlačno vodo, da se bo masa lažje ločila od žlice. Cvrite jih do zlato-rjave barve, pri čemer jih občasno obrnite za enakomerno pečenje.
6.) Ocvrte FRITULE oz. MIŠKE položite na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje. Še tople FRITULE oz. MIŠKE posujte z sladkorjem v prahu in postrezite. DOBER TEK.
Aja, pa želela sem dodat sliko, samo nwm kak se doda:slight_frown:
VSE ZA DANES, ČE BOSTE FRITULE oz. MIŠKE NAREDILI DOMA NAPIŠITE V ODGOVOR ALI KOMENTAR.:grin::yum::heart:
TEŽAVNOST:
:heart::heart::heart: od :heart::heart::heart::heart::heart:
SESTAVINE:
-2 jajci
-60 do 70 gramov sladkorja
-8 gramov vanilijevega sladkorja
-300 gramov navadnega čvrstega jogurta
-pol čajne žličke soli
-limonina lupinica (1 čajna žlička)
-330 gramov mehke moke (tip 500)
-8 do 10 gramov pecilnega praška
-olje za cvrtje
-sladkor v prahu
POSTOPEK:
1.) V veliki posodi z metlico zmešajte jajci, vanilijev sladkor in sladkor. Nato dodajte jogurt in naribano limonino lupino. Zmes dobro premešajte.
2.) V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
3.) V zmes postopoma dodajajte moko z dodatki in vse sestavine dobro premešajte z metlico, da dobite gladko testo.
4.) V globoki posodi segrejte olje. Olje segrevajte na 9. stopnji (indukcija). Ko olje doseže ustrezno temperaturo, zmanjšate na 5. ali 6. stopnjo. Temperaturo olja preverimo s kuhalnico.
5.) Z dvema čajnima žličkama oblikujte majhne kroglice iz testa in jih previdno polagajte v vroče olje. Žlici občasno pomočite v mlačno vodo, da se bo masa lažje ločila od žlice. Cvrite jih do zlato-rjave barve, pri čemer jih občasno obrnite za enakomerno pečenje.
6.) Ocvrte FRITULE oz. MIŠKE položite na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje. Še tople FRITULE oz. MIŠKE posujte z sladkorjem v prahu in postrezite. DOBER TEK.
Aja, pa želela sem dodat sliko, samo nwm kak se doda:slight_frown:
VSE ZA DANES, ČE BOSTE FRITULE oz. MIŠKE NAREDILI DOMA NAPIŠITE V ODGOVOR ALI KOMENTAR.:grin::yum::heart:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uuu njamm js jih lovamm <3
1
Moj odgovor:
Oli
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
NPZ NAPOMOCCC
hejjj
Mene zanima kk se vi prpravlate na NPZ pac kdan se zacnete pol kk iz kje kolk casa kake vaje.... sama mam matematiko ze vsa leta 2 zato se bom mogla potrudit sam ne delam domacih nalog ja vem da bi jih mogla pol hodim na priprave sam zdj ze neki casa nism bla ker al so odpadle al mene al uciteljice ni blo tk da ja
Mene zanima kk se vi prpravlate na NPZ pac kdan se zacnete pol kk iz kje kolk casa kake vaje.... sama mam matematiko ze vsa leta 2 zato se bom mogla potrudit sam ne delam domacih nalog ja vem da bi jih mogla pol hodim na priprave sam zdj ze neki casa nism bla ker al so odpadle al mene al uciteljice ni blo tk da ja
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(133)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(59)
Šport me na sploh ne zanima.
(88)






Pilov blog