kuhaj z boby
3
hej danes nimam nič za delati tako, da sem se odločila, da napišem nadaljevanje mojega bloga. napisala bom nekaj receptov, ki ni potrebe ravno kaj dosti kuhati in so res okusni.
tortica v kozarčku
6 maslenih keksov (75g)
10 jagod
100g svežega sira (mascarpone sir)
4 žlice sladkorja (60g)
Kekse grobo nadrobimo in stresemo v majhe, širok kozarec (jaz sem uporabila kar navaden kozarec). Jagode operemo, jim odstranimo cvetne čaše in drobno narežemo. Sveži sir zmešamo s sladkorjem in z njim napolnimo vreško za okraševanje (lahko uporabiš samo žličko). Jagode porazdelimo po nadrobljenih keksih in po vrhu nabrizgamo sirovo kremo. kozarček po vrhu lahko še okrasiš s mavričnimi mrvicami.
sendvič keksi z vaniljevo kremo
200g maslenih keksov (24 kosov)
300g vaniljevega pudinga
200g smetane
1 žlica sladkorja
Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj naložimo polovico keksov. Po njih porazdelimo že narejen puding (naj bo ohlajen) in ga poravnamo. Čvrsto stepeno smetano, med stepanjem počasi dodajamo sladkor. Stepeno smetano enakomerno namažemo po pudingu. pekač obložimo z drugo plastjo maslenihkeksov, tako da se prekrivajo s prvo plastjo, in jih rahlo potlačkamo. Sladico s pudingom postavimo za pribljižno 20 minut v zmrzovalnik. Nato jo narežemo.
Uam, da ti je moj blog všeč. Lahko kaj predlagaš v komentarjih o čem bi lahko pisala naslednjič.
lp boby
tortica v kozarčku
6 maslenih keksov (75g)
10 jagod
100g svežega sira (mascarpone sir)
4 žlice sladkorja (60g)
Kekse grobo nadrobimo in stresemo v majhe, širok kozarec (jaz sem uporabila kar navaden kozarec). Jagode operemo, jim odstranimo cvetne čaše in drobno narežemo. Sveži sir zmešamo s sladkorjem in z njim napolnimo vreško za okraševanje (lahko uporabiš samo žličko). Jagode porazdelimo po nadrobljenih keksih in po vrhu nabrizgamo sirovo kremo. kozarček po vrhu lahko še okrasiš s mavričnimi mrvicami.
sendvič keksi z vaniljevo kremo
200g maslenih keksov (24 kosov)
300g vaniljevega pudinga
200g smetane
1 žlica sladkorja
Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj naložimo polovico keksov. Po njih porazdelimo že narejen puding (naj bo ohlajen) in ga poravnamo. Čvrsto stepeno smetano, med stepanjem počasi dodajamo sladkor. Stepeno smetano enakomerno namažemo po pudingu. pekač obložimo z drugo plastjo maslenihkeksov, tako da se prekrivajo s prvo plastjo, in jih rahlo potlačkamo. Sladico s pudingom postavimo za pribljižno 20 minut v zmrzovalnik. Nato jo narežemo.
Uam, da ti je moj blog všeč. Lahko kaj predlagaš v komentarjih o čem bi lahko pisala naslednjič.
lp boby
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
dober blog
0
addison
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
skuhala bom ko bom imela sestavine saj se res zdijo super sladice:thumbsup::heart_eyes:
0
Moj odgovor:
Dorra
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Leče
koliko moraš biti star da lahko nosiš leče z dioptrijo?????????????????
hvala vam vsem ki boste odgovorili :two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
hvala vam vsem ki boste odgovorili :two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
Vprašanje
Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(27)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(165)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(29)