Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: Let’s cook 👩🏻‍🍳 *ੈ✩‧ 1. del

Let’s cook 👩🏻‍🍳 *ੈ✩‧ 1. del

4
Hi guyssss!!
Dans sm si zamisnla blogec, v katermu bi napisala recept za kosilo, ki sem ga tisti dan jedla.
DISCLAIMER: Ne ponavljam za Kavico, pls raje berte njenega ko pa mojega ko je njen boljši prisežm!!
DISCLAMER 2: Mogoče ne bom ravno vsak dan objavljala!

Danes pripravljamo...

*roza* *ੈ✩‧ Mineštro *ੈ✩‧ *roza*


Za pripravo mineštre potrebujemo:

- 4 rezine dimljene slanine, narezane na koščke (lahko tudi navadna slanina ali panceta) (po želji)
- olivno olje
- strok česna
- 2 manjši čebuli
- 2 lovorova lista
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- šop svežih zelenih listov (kodrolistni ohrovt, brokolijevi listi, blitva, ohrovt ipd.)
- zelenjavno jušno kocko (ali zelenjavno jušno osnovo)
- pločevinko pelatov (400 g)
- 2 pločevinki belega fižola (cannellini ali masleni fižol)
- 100 g drobnih testenin
- sol in mleti poper
- parmezan za serviranje (po želji)


Zelenjavo očistimo, operemo in osušimo. Korenje in stebelno zeleno narežemo na centimetrske koščke. Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno nasekljamo. Iz listov po potrebi odstranimo trdo steblo in ga narežemo na drobne koščke.

Na kuhalnik pristavimo večji lonec in ga segrejemo na srednji temperaturi. Vanj vlijemo žlico olja in na njem popražimo slanino. V brezmesni različici lahko izpustimo dodatek slanine in v lonec vlijemo malo več olja.

Ko se slanina rahlo zapeče, v lonec dodamo čebulo in jo med mešanjem pražimo, da postekleni. Primešamo še česen in vso narezano zelenjavo, razen zelenih listov, ki smo jim odstranili trda stebla. Zelenjavo med občasnim mešanjem pražimo 10–15 minut, da se zmehča in karamelizira.

Če uporabljamo jušno kocko, jo nadrobimo na zelenjavo, nato pa v lonec dodamo paradižnike. S kuhalnico jih razdrobimo, da razpadejo na kose. Prilijemo pločevinko vode ter v lonec dodamo še lovorova lista in ves fižol iz pločevinke (skupaj s tekočino). Dobro premešamo ter po okusu začinimo s soljo in mletim poprom.

Preostanek listov narežemo na trakove in jih dodamo v lonec. Prilijemo še 600 ml vroče vode in počakamo, da juha zavre. Dodamo testenine, lonec pokrijemo in pustimo, da se mineštra kuha še 10–15 minut oziroma toliko časa, da so testenine povsem kuhane, enolončnica pa se primerno zgosti.

Mineštro po potrebi dodatno začinimo s poprom in/ali soljo. Serviramo jo v globoke krožnike ali jušne skledice ter po vrhu naribamo malo parmezana. Kot priporoča slavni kuhar, lahko v pripravljeno jed za piko na i dodamo še žličko pesta, namesto testenin pa lahko uporabimo tudi riž.

No ja to je to, recept pa je iz Okusno.je zato kr če bi jz napisala svoj recept bi se usi zastrupli pa tut jz si pomagam z Okusno.je kr je ress top spletna stran in priporočam!

Love u guys in en kuharski pozdravček od Anchie :woman_tone1:‍:cooking: *ੈ✩‧

 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pilov blog


Objava:

CHRISTMAS SONGS 9. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

CHRISTMAS SONGS 8. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

CHRISTMAS SONGS 7. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

CHRISTMAS SONGS 6. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Za moje SUPER pilovke! 2. del

Ogledov: 42 Odgovorov: 4
 
1
Objava:

Za moje SUPER pilovke! 1. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Book (ne šolske😝😝) 1. del

Ogledov: 77 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Miklavž

Ogledov: 67 Odgovorov: 0
 
0
PunCaa3322 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Menstra

gajss nocm zdj kej tko k vem da je ful cudn al ja.Mam ze 2 mesc menstro in se nism nc rekla svoji mami k me je strah (vlozke sm si sla sama kupt).3 dni nazaj sm jo dubla pc za ta mesc...no zdle zvecer sm pa ugotovila d mam sam se 1 vlozk in vem d morm zdj mami nujn rect zto da jih greva kupt kr zjutri jih bom rabla za v solo in ne morm it pred solo kupt ker se trgovina pr ns sele ob 10:00 odpre...Tko da kko naj povem mami d sm dubla menstro kr me je res strah.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(53)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(21)
Šport me na sploh ne zanima.
(31)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

noooooo dont you dare leave me here!!!!! ...
 
Lepo, lepo
 
OMGGGGGG ful dobrrrrrr
 
cmonn to je najlazji loll sj boo
 
Ne
 
Kako ti to rata!?:open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::
 
ahhh girlieee to je tolk tolk tolk zanimivv ...
 
eh grl to je izi, lajk nauč se latinska ...
 
tajno društvo pgc:laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::smile:
 
dedek gre na jug:older_man::older_man::older_man::older_man::older_man::older_man::older_m
 
ahhh, mas to pikica, drgac pa i feel u, kemija ...
 
kajjj??? omgggg, kok dobr. girl kako si to ...
 
Yana10 (neprijavljena)
lovamm
 
hhhhhhhhhhej gilr!!!!!!!!!! ful dobra ideja. ...