snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: MESEČNI WRAP-UP 8. del

MESEČNI WRAP-UP 8. del

6
*b*APRIL*b*

:sparkles:*b*M E S E Č N I W R A P - U P*b*:sparkles:
Hej hoj!
Se opravičujem, ker nisem objavila prej, AMPAK imam dobre razloge kot: nisem imela računalnika s seboj, nisem bila doma, veliko se imam za učit, ker je zadnji ocenjevalni mesec. In bila sem mentally exhausted, kar je zelo vplivalo name. Upam, da vam šola ne kopiči preveč dela, ker meni ga and it sucks. Skratka, tukaj sem z novim wrap upom z zamudo! Oprostite, ker ste čakali!

*b*TW: Malo preklinjanja (kot navadno do zdaj), obsessing in pa slovnične napake*b*
⌈⟦⟬⟫‸`¸¨‛⟩⟨‡⁎⁍°⁁~⁍⁑․♪•‣⁕⁎⁑⁜※⁂⁞

*b**roza*KNJIGE, NAD KATERIMI SEM ZAPRAVILA DENAR:*roza**b*

- Cemetery boys ~ Aiden Thomas (trda vezava)

OK, ampak a mi lahko nekdo čestita, da nisem nič knjig ta mesec kupila? To je kupila moja mami in GOD sem srečna! Literally sem zakričala ko sem jo dobila. Čakala sem jo dva tedna in potem sem se 22. aprila hecala kao, ja bo dans pršlo ko pride ven Heartstopper serija, za katero sem odštevala dneve in skakala po stanovanju v pričakovanju te perfekcije. In uganite kaj: iT WAS FREAKING WORTH IT! OK ne ampak res, zdaj govorimo o Cemetery boys, Raven spravi se skupaj.
Se pravi jst pridem domov in pogledam na mojo pisalno mizo iN TAM SEDI ZAVITA V KARTON (od book depository) MOJA PRECIOUS CEMETERY BOYS in ko rečem da sem *i*zakričala*i*, se ne hecam. Oprosti bratec, ko si me mogel poslušati. Bom plačala tvoje preglede bobenčkov, obljubim *insert :innocent:*
Tako je lepa, resno, da sem skoraj počila od sreče. Da ne omenjam da je vključno z petkom ta vikend bil popolen in eden mojih najljubših celega življenja. 1. Cemetery boys 2. Heartstopper 3. Birma 4. NEDELJA
Vem, da ne razumete vsi vseh pojmov tu gor tko da basically 3=neka katoliška zadeva kjer prejmeš tretji zakrament in to je sveti duh. Kok je to dope. 4=šla sem z mojo botrico in mami na en dan posebi in smo se TOK dobr imele, istg
Gremo zdaj naprej...

*b**zelena*KNJIGE, KI SEM JIH PREBRALA TA MESEC:*zelena**b*
(get ready to overload še bolj kot zadnjič v prebranem zaporedju)

- Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald: Original screenplay ~ J. K. Rowling (ta ženska je en velik joke)
- Ruin and rising ~ Leigh Bardugo
- SOLITAIRE ~ ALICE OSEMAN (imma just leave this here in caps lock)
- I WAS BORN FOR THIS ~ ALICE OSEMAN
- Heartstopper volume 3 ~ Alice Oseman
- Heartstopper volume 4 ~ Alice Oseman
- Nick and Charlie ~ Alice Oseman (novela)
:sparkles:Alice Oseman:sparkles: kratke zgodbice/mini stripi:
• Meeting Lister
• Party girls
• I was born to bake
-The falling in love montage ~ Ciara Smyth
- A quick & easy guide to queer & trans identities ~ Mady G.
- Sheets ~ Brenna Thummler

Za tiste, ki do zdaj niste ugotovili: ALICE JE NAJBOLJŠA FREAKING PISATELJICA YOU CANNOT CHANGE MY MIND also moja najljubša. Tako sem ponosna, ker sem do zdaj prebrala vse njene knjige in imam samo še dve-tri manjše stvari si pogledat oz prebrat od nje.
Fantstic beasts 2 mi je prijateljica posodila knjigo in sem jo dosti hitro prebrala (se spomne, da še ni označila, da jo je prebrala v Pilovi knjižnici... Gre označit in pride nazaj) SE PRAVI ekhm: Dosti v redu jhe bila, v bistvu. Credence you deserve better, Queeny... it's called manipulation, Tina and Newt a bo, you smol lovebirds? (love them dw), Leeta, do not blame yourself. Nisi kriva, da je napačnega vzela tista ženska.
Ruin and rising je bil super zaključek seriji. Raje jo imam kot drugi dve knjigi pač resno 1. Nikolai, 2. Zoya, 3. GENYA IN DAVID 4. Nadia in Tamar :smirk: 5. Alina, kraljica 6. vsi ostali Ne ampak zares: Knjiga super povzame njihovo rast, epilog sploh poroka je tok sweet i want that. Veliko akcije je in ni tako počasna kot prejšnji knjigi res je krasna *chief's kiss*
Zdaj pa ABSOLUTE PERFECTION STRIKES AGAIN in s strani Alice Oseman, sevedaaaaaaaaa: Solitaire. Naredite si uslugo in preberite. Trigger warnings za knjigo: anoreksija (moj precious otrok Charlie), self harm, self-hate... poskus samomora...
I'm not commenting on that last one razen enega stavka, ki ga je rekel Charlie v epilogu, zaradi, katerega sem padla v solzah in se držala za srce *there go the tears, ko se spomnim*
Tori I simply adore you. Ti si moj najljubši introvert na tem goddamned svetu *še vedno joka* Michael ti si pa sweet af in HVALA BOGU da si bil tam zanjo. She needs you. And you need her. In vsi to vidmo, ker nismo slepi.
Oliver, Charlie pa Nick edino eno stvar vam imam za reč: pogrešala sem vas in vaša srca, ki so preveč pure za ta svet (Tori in Michael included)
Potem pa sem prebrala na Alicini spletni strani Meeting Lister in I was born to bake, ki sta kratki zgodbici za I was born for this, ki me je zagrabila z njenimi srčnimi karakterji in njihovimi problemi. Jimmy ti si zdaj moj otrok also yes, I understand your anxiety disorder in tbh si zaslužiš en ogromnen objem. Lister ti tudi rabiš enega. Just saying. Ker pač si moj njaljubši odvisnik. In si zaslužiš boljše kot stereotipe. In si preveč lonely za tvoje dobro. Rowan, the mother of the group. Angel ti si QUITE LITERALLY AN ANGEL pač ti ne veš kok te imam rada. Bliss enako zate. Juliet srce moje, tudi tebe ljubim. Mac spelji se mi v smeti lepo prosim. Ne bom povedala več o tem kot: basically vse od Alice morate prebrati.
Tista kratka zgodbica o Raine in Becky mi je blazno všeč in kljub temu, da sem jo shipala s Carys ko sem brala Radio Silence, se lepo opravičujem, ker vidim svojo napako in JA BODI Z BECKY ZASLUŽITA SI ENA DRUGO!
Heartstopper sem prebrala še zadnja dva voluma še enkrat ker pač hočemo jokat in se smejat in obsesirat čez še en Alicin perfection. Druga sezona me bo ubila ampak me ne briga, ker je volume 3 moj naj in je show zdaj moj comfort. Da ne omenjam da soundtrack totalno zažiga, ker ga zadnji teden poslušam na loop, da ne omenjam I want to be with you... Jst sm vzkliknila ko se je predvajalo notri, ker pač volume 4... If you know you know. Novela mi ni bila ne vem kako všeč ampak sem definitvno z velikim veseljem dlje časa prebila z vama.
To ni edini strip, ki sem ga prebrala zadnje čase... V bistvu so mi zdaj stripi blazno všeč in jih vse več prebiram tudi na Webtoonu. Ampak to ni o njih marveč o A quick & easy guide to queer & trans identities in pa Sheets. Prvi že naslov pove o čem se gre in je res prikupno! Polžek razloži veliko boljše kot vam bo mogoče znala v tisti sekundi oseba, ki se vam odpre glede takega področja o sebi. Pa še tok je adorable z vsemi malimi živalicami T-T Pač preberite si, če bi radi vedeli več o tem, si razjasnili par stvari ali pa samo dobili tisti občutek sprejetosti. Tale strip has it all.
Sheets se gre o dekletu, ki ji je pred kratkim umrla mama, oče še vedno žaluje, mlajši bratec ne ve kaj se dogaja, ona pa mora sama delati v pralnici, ki jo je mama ustanovila. Z naravnost creepy sosedom za vratom, ki bi njihovo hišo rad odkupil, ker 'je oni ne bodo kmalu mogli vzdrževati' medtem ko je bila to ena mamičinih naj stvari, ki jih je pustila za sabo. Če že to ni dovolj slabo, pa jo obišče vsako noč mali duhec, ki ji slučajno povzroča samo preglavice... ali pač? Skratka zelo je luštkano, pa hitro branje in ima tudi nadaljevanje, ki ga ne morem še dobiti :upside_down:
The falling in love montage me je pa malo razočarala. Imela je super plot ampak karakterje, ki so delovali živi, ampak niso imeli tiste kemistrije s tem, da bi raje videla, če bi se to dogajalo čez Rubyin pogled, ker bi dobili plot twiste, njene misli in vse stvari, ki jih je videla pa ni omenila. No ja. Je kar je. Dosti prikupno ampak celotno je za 3.5 zvezdice. Eh.

*i**b*MOJI NOVI NAJLJUBŠI KARAKTERJI IN PARČKI:*b**i*
(tam kjer je 'in', pomeni, da govorim o paru)

*b*Ruin and rising ~ Leigh Bardugo*b*
- Alina in
- Mal (presenečenje, vem, zelo se je poboljšal)
- Nadia in
- Tamar
- Genya in
- David
- Zoya
- NIKOLAI
*b*Grindelwaldova hudodelstva*b*
- Newt ...in...
- Tina
- Jacob in
- Queenie
- Leeta
*b*Solitaire ~ Alice Oseman*b*
*i*- (Vic)Tori(a) Spring in*i*
*i*- Michael Holden*i*
- Oliver
*b**i*- CHARLIE SPRING in*b**i*
*b**i*- NICK NELSON*b**i* (v velikih črkah sta, ker ni novo in ne bom posebej šla v Heartstopperja, čeprav vsi vemo za Taro in DArcy in pa Tao in Elle)
*b*I was born for this ~ Alice Oseman*b*
*i*- Jimmy Kaga-Ricci in*i*
*i*- (Al)Lister Bird*i*
- Rowan
- Bliss
- Angel
- Juliet
*b*Sheets ~ Brenna Thummler*b*
- Marjorie
*i*- Wendell*i*
*b*The falling in love montage ~ Ciara Smyth*b*
- Ruby
- Beth

*b**modra*KNJIGE, KI JIH TRENUTNO BEREM:*modra**b*

(še enkrat):
- Stealing Phoenix ~ Joss Stirling (gruntam če je vredno nadaljevat, glede na... nek dogodek, ki me je blazno potrl)
- Radio silence ~ Alice Oseman
(novo):
- Fantastic beasts and where to find them ~ Newt Scamander (o čudežnih bitjih, tista, ki jo je uporabljal Harry pri predmetu)
- Trials of Apollo 4: The tyrant's tomb ~ Rick Riordan (jup, še vedno)
- All the young dudes ~ MsKingBean89
- Mooncakes ~ Suzanne Walker, Wendy Xu

Počasi moram nehati upoštevati Stealing Phoenix sem not ker ne vem, če jo bom prebrala do konca še enkrat, pa počasi moram zakljkučiti 4. knjige ToA ampak lejte kje sem: upoštevam sem fanfiction o ravbarjih iz Harry Potterja, ker ima 1700 strani in je boljši kot vse HP knjige combined. Also Wolfstar je canon *cries of happiness*. Drugače pa me prav ni sram glede te zadnje.
Fantastic beasts and where to find them je tista učna knjiga, ki jo uporabljajo pri lekcijah in je dejansko zelo zanimiva, pa še harryjevi zapiski so notri, tako da je naravnost za crknit. Mooncakes sem začela včeraj ampak God, nič ne obžalujem, ta strip je naravnost heartwarming. Mi nonbinary Tam y Nova the witch (Moji nonbinary Tam in čarovnica Nova) kok so adorable moj srček ne more-

*b*KNJIGE, KI JIH NAMERAVAM PREBRATI V MAJU (ali pa sem jih že):*b*

- Sarah's Scribbles1: Adulthood Is a Myth ~ Sarah Andersen
- Loveless ~ Alice Oseman
- Radio Silence ~ Alice Oseman
- Fantastic beasts and where to find them ~ Newt Scamander
- Trials of Apollo 4: The tyrant's tomb ~ Rick Riordan
- All the young dudes ~ MsKingBean89
- Mooncakes ~ Suzanne Walker, Wendy Xu

... Pretty sure da sem rekla že vse, brez da vam kaj za naslednjič ne zinem ...

⌈⟦⟬⟫‸`¸¨‛⟩⟨‡⁎⁍°⁁~⁍⁑․♪•‣⁕⁎⁑⁜※⁂⁞
Ello sweethearts!
Še enkrat hvala za čakanje! Danes imam še nekaj pomembnega za dodat k drugačnemu zaključku...
Jaz, absoluten genij, sem pozabila povedati, da imam Spotify in tam gor playliste za knjige, ki jih pišem in ki jih preberem tukaj: https://open.spotify.com/user/ppn5s12rq6k7hwq7up1kc9y27 hkrati pa bi vam rada priporočila, da poslušate soundtrack Heartstopper serije tukaj: https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX5KARSfd7WcM?uid=3233&uri=spotify%3Atrack%3A3Maqlu2aPlU8NluW19O8JD Obrestovalo se vam bo haha :)
Drugače imam povezave do mojih socialnih omrežij n mojem profilu, pa lahko tam pogledate za stvari kot je WAttpad, ao3 (kjer še vendo ne počnem nič konkretnega), Spotify...
OK, dovolj promocije: HVALA KER STE SE PREKOPALI DO SEM, VSE VAS IMAM NEIZMERNO RADA!!! ČE kdaj rabite pogovor, mi lahko pišete v kotiček ali pa v private na Wattpadu in Goodreads, sem vedno tu za vas <3 Pošiljam vam ogromno poljubčkov in objemčkov v košarici pa se vidimo kdaj drugič!

~Z ljubeznijo, Raven <3
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej,
bogi tvoj bratec... si pa pridna, da boš plačala XD
Preden sem začela brati, sem si pripravila kemik in list, da si zapišem knjige XD.
Jutri bom odšla v knjižnjico in si sposodila vse knjige Alice Osterman. Iskreno nisem prebrala še nobene njene knjige. Ne vem kako to, da je nisem zasledila. Ups...
Newt in Tina res pašeta <3333
Wattpad pa si bom naredila, zdaj že en mesec razmišljam o imenu ;)
Ti pa čestitam... sama sem kupila štiri knjige, čeprav se šparam...
Greetings
springirl
1
 
Oj!
A ne, božček more prenašat moje faze obsesije
Lepo, haha. Ammm, Alice OSEMAN sam popravljam, da ne boš napačnih knjig si izposodila :)
Se strinjam :)
Sporoči katero ime imaš, da te lahko followam!
Haha hvala!

~Z ljubeznijo, Raven
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jojj vedno ko berem si že mislim "ooo super objava ampak a ne bom mela nič za komentirat al kaj? Ne vem kaj bi?" VEDNO. pa se *zadnje case* vseeno VEDNO komentiram. Ker vedno se nekaj zabavnega napises al pa neki na kar lahko relatam.(ignore my horrible spelling. Tk je ko poskusas poslovenit angleske besede brez da bi jih napisal po slovensko)
Uglavnem.
1)Jaaa super da mas spotifyyyy defff bom poglddalaaaa.
2) ful ne padam na comic books ampak okj skos povsod vidm heartstopper da DOBRO bom tudi jaz prebrala. :relieved::relieved::relieved::relieved:
3) tretja točka je posvečena tvoji mami. Ali pa staršem. Kdorkoli v tvoji družini pač tako lepo podpira tvoj book addiction (će mu lahko tako recem. Upam da lahko- s tem ne mislim nic slabega seveda, da se razumemo. Tudi jaz ga imam) ker moji starsi ress ne:joy::sob: pac pravijo da si lahka sposodim v knjižnjici in po nakupu ni potrebe. Jadejade. Kako naj preberem my fav bookie ki jo sploh se nisem prebrala ker ni ne v knjiznjici ne na spletu ne v knjigarnah da bi si jo sama skrivaj kupila? Edino kar shipa v slovenijo in ima *to* knjigo je amazon. In ja, sem ze skrivaj kupovala. Zadnjic pred mojim rd-jem kar dva knjigi. ( imam malo drugačen taste in books se mi zdi, ali pa sem samo tk broooooke da se nism prebrala skoraj nobeno od tistih ki si jih ti. Ampak ce te slučajno zanima sta bili to Beach read in It ends with us.)
4.) malo unrelated ampak zadnjic sem videla eno iz sosednjega klasa ki drugace res ne bere veliko, vsaj ne toliko kot jaz da bi to opazila, kako je imela eno res heartbreaking knjigo z veliko trigger warnings. Te spet toliko, ampak nekaj pa ze. Iskreno me je strah zanjo lool:sob:js sm sla v knjigo nz da bi vedla kej dost o njej and ups me je backstabala. Res naslednjic googlam trigger warnings:sob::sob:


5) okj zdj bom koncala nevem zakaj se tale sporocila tebi vedno spremenijo v eno ful zasebno terapijo? Upam da te ne moti... No ja, to bo to. Pa upam da si bolje, da mas več časa zase in vse. Lepo bodi :)
1
 
lmao yup, se tudi meni včasih kaj takega zgodi haha
1) Če me followaš lah še jaz tvojega?
2) THANK GOD YOU ARE DOING YOURSELF A FAVOR MA'AM
3) Sej niso tri mesce, pol so se vdal XD. Btw počekiraj book depository, ker je zastonj shipping pa imajo večino knjig!
4) Ufff, take sm tud jst že vidla. Dangerous species
5) Idk either, ampak mi je všeč moj efekt na ljudeh haha
Ti tudi!

~Z ljubeznijo, Raven <3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pilov blog


Objava:

Ne pomeni ne 2. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 5
 
10
Objava:

Čudeži 5. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 3
 
4
Objava:

Čudeži 4. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

Čudeži 3. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 3
 
6
Objava:

Ne pomeni ne 1. del

Ogledov: 81 Odgovorov: 3
 
24
Objava:

Igra prestolov 10. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 0
 
2
Gabi potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Ovitek za fon

hejla
a mi lahko nekdo pove k mi nikol ni blo jasn zakaj prozorni ovitki ta fon ratajo rjavi tut če jih od zacetka umivaš pac why
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(124)
Starši so proti.
(37)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(44)
Nimam časa za branje.
(44)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(102)
Sem naročen/a na Pil.
(198)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Amy Raven je odgovoril/a na
Enako kot Coraline lol
 

Lichy je odgovoril/a na
Zelo mi je všeč! Lp Lichy:watermelon:
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
Pomeranec, zlati prinašalec!
 

springirl je odgovoril/a na
Hejla, zgodba je res zanimiva. Pač začela ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Pomeranec :D
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Ja mal je začetek podoben tudi začetku od ...
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Zelo dobra zgodba, tako rudi nadaljuj;)
 

puppy lover je odgovoril/a na
oo, nisem si misla da boš mene narisala.:heart_eyes::joy::clap:Res ...
 

I love book je odgovoril/a na
Wolf cut je supr usj men pa tut velik dela ...
 

I love book je odgovoril/a na
Hejj poljanje so baje supr tko ljudje gor ...
 

Night girl je odgovoril/a na
1. ATLETSKI ŠPORTI:sweat_smile::runner: 2.- ...
 

Night girl je odgovoril/a na
1,Nič ker je rumenjak rumen 2. Krsta 3. ...
 

Broken bird je odgovoril/a na
Ful lepo pisavo maš:grin:
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Fulll dobr clovek obvesci me NuJnO
 

Happy Girl je odgovoril/a na
super, si zelo smo ponosni nate in ti si ...