snofi
Naslednji Pil izide 3. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: # Zabaven blog 3. del

# Zabaven blog 3. del

8
Živjo Pilovci in Pilovke!
Današnja tema je KULINARIKA. Kaj vse nam pade na pamet, ko rečemo to besedo? Veliko stvari...Danes vam bom povedala nekaj o kulinariki po svetu saj je čisto drugačna kot naša.
Pa si poglejmo tradicionalne božične jeddi po nekaterih Evropskih državah. Zanimivo je, da imajo lahko tudi naše sosednje države tako drugačno kulinariko in običje od nas. :slight_smile: Vsaka ima svoje razloge in svoje legende ter tradicije...:star2:
POLJSKA: Poljska je prepoznavna po cmokih, polnjenih s pire krompirjem, s skuto in z zeljem. Sliši se slabo, a poglejte sliko, ob kateri se vam bojo začele cediti sline! :eye:
https://www.citylife.si/storage/image/201812/cmoki.jpg

ITALIJA: Kdo ne pozna slastne italijanske pizze in kdo še ni jedel testenin s paradižnikovo omako in s parmezanom? To je zagotovo specialiteta, ki ni zaželena le v Italiji, ampak po vsem svetu...:pizza:
Poleg tega pa najdemo v Italji še nekaj zanimivih jedi. Med njimi je tudi "Feast of the Seven Fishes''. To pomeni, da pripravijo sedem različnih rib, na sedem različnih načinov. Jedi so ocvrte, prekajene, postrežene s paradižnikovo omako, vse pa so postrežene skozi celoten večer. Mmm...že diši kajne? :yum:

Kaj pa diši iz nizozemske kuhinje? Poglejmo...:boom:
NIZOZEMSKA:Nizozemci se za Božič pogostijo z jedjo, ki se ji reče Gourmetten. To je jed, ki je podobna fondiju, le, da pri pripravi ne uporabljajo sira, ampak dodajo pečeno meso, zelenjavo in ribe. Nizozemci slovijo tudi po omletah ter po palačinkah, ki pa jih ne sladkajo, ampak jim dodajo kar različne omake in česnov kruh.
https://www.citylife.si/storage/image/201812/fondi.jpg


Zdaj, ko smo se nekaj novega naučili, pa preidimo nazaj domov. Slovenija je polna zanimivih običajev, tradicij ter seveda ZNAČILNIH JEDI. Med njih spadajo: KRALJICA-POTICA:yum:, seveda Kranjska klobasa, Prekmurska gibanica, Blejska kremšnita...
Zdaj pa recept za zelo okusno Blejsko kremno rezino. Naj vam tekne;
ZA 4 OSEBE:
1l mleka
2 vanilijeva pudinga
4 jajca
1 vrečka vanilinega sladkorja
22 dag sladkorja
2 žlici moke
0,5 l sladke smetane
2 vrečki kremfiksa
1 zavoj listnatega testa

0,7l mleka daš kuhat. 3dcl mleka, rumenjake, polovica jogurtovega lončka sladkorja, vanili sladkor, puding in moko zmešaš in vliješ v vrelo mleko in mešaš 10 minut.

Odložiš na hladno. Beljake in polovico jogurtovega lončka sladkorja stepi in naredi sneg. Na koncu daš sneg v kuhano maso in dobro zmešaš in vliješ v pekač.

Postaviš čez noč na hladno da se strdi. Namažeš s smetano in daš na vrh še testo ter posuješ s sladkorjem v prahu.

Potrebno je veliko vztrajnosti in volje, a če boste to imeli, vam bo uspelo!
Lep dan
Spring
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kul, bravo:relaxed:
1
 
Hvala ti! ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Res carski blog! Super si! Se prav vidi, da si nadarjena za pisanje! :wink:
2
 
Malinca
Hvala lepa Malinca!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pilov blog


Objava:

FILMI 3. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

poklici

Ogledov: 46 Odgovorov: 3
 
8
KužA! 351
Objava:

KNJIGE 1. DEL

Ogledov: 24 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

🌷ENRICHISSEMENT 🌷

Ogledov: 33 Odgovorov: 0
 
5
Objava:

Če bi znala pisat pesmi, bi bila to slednja

Ogledov: 34 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

My "new" life 20. del

Ogledov: 51 Odgovorov: 4
 
10
Objava:

PILOVCI+ 2. del

Ogledov: 38 Odgovorov: 0
 
5
sportt potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

ŠPORTANJE 2

Hej,
torej razmišljati sem začela, da bi zacela trenirati kolesarstvo. Btw stara sem 14. Ali sem prestara?
Trenirala bi cestno. Ali mogoce kdo trenera oz. pozna koga da bi mi dal nasvete. Ali bi lahko tremirala tekmovalno?
hvala
lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(99)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(223)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(52)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Zelo lepo! VAV IN VAV! spremljam! :blush:lp, Ravy:bird:
 
Hej, ne spoznam se ravno na igrice ampak ...
 
Jst sm sam vesela, da je cover moder, ker ...
 
Omgg kak je leppp:heart::heart:. Lovam barve, ...
 
waw kje se dobla tok različnih barv? res ...
 
haha kk nice!! zelo cute je narisano (also ...
 
lepo napisano. res se bi morali bolj zavedati, ...
 
Prijave zbiram do konca aprila
 
Pa nehi nakladat, da je mal dougočasn deu. ...
 
koncno nov dell ful dobr upam da je jutri ...
 
fullll lepoooooo!!!! :heart::heart::heart::heart: