snofi
Naslednji Pil izide 5. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov forum: Izziv

Izziv

43
No Name nam je dala navdih, da vam pripravimo mini izziv. Predstavljajte si tole:

Na Pilovi spletni strani na klepetu spoznate zelo prijetno osebo z vzdevkom ŠnofiX1, ki trdi, da je 13 letni fant. Previdno se pogovarjate in ŠnofiX1 je res v redu - razume, spoštuje, sprašuje in prijazen je. Po 1 uri vas prosi za Snapchat in si rečete "saj noben ne gleda" in pošljete. ŠnofiX1 vas doda in pogovarjata se še cel dan.

Kako boste preverili, ali je ŠnofiX1 v resnici simpatičen fant, ali pa je to samo zelooooo prefrigan pedofil, ki vas želi zlorabiti?

Najboljšemu odgovoru bomo podelili 32gb USB ključek (če bo oseba želela - morda bo zmagovalec želel ostati anonimen in nam ne bo poslal naslova, nič hudega). V vsakem primeru pa odgovarjajte, tudi, če nazadnje ne boste želeli Pilu razkriti identitete.

Odgovore zbiramo do ponedeljka!
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Nevem. Sploh nevem če bi mi bilo to tako pomembno. Mogoče bi ga poskusila poiskati na Facebooku ali Instagramu (nič od tega nimam). Ampak še vedno mislim da mi to sploh ni tako zanimivo. Še bi se pogovarjala z njim in ko bi mislila da se že dobro poznava bi ga vprašala kako se počuti in to. Mogoče bi ga prosila če mi pošlje sliko obraza. Jaz bi naredila isto. AMPAK samo če bi vedela da je vredu. Vedno preverim če lahko ljudem zaupam. Če v to nisem prepričana prekinem stik z njim. Ali pa se jih izogibam.
Lp Plesalka
4
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Sama bi se prepričala tako, da bi ga prosila, da se dobiva na video klicu. Klic ne bi rabil trajati dolgo, le toliko, da preverim, če govori resnico. Glede na njegov odgovor bi dobila jasen vtis ali laže. Če bi me direktno zavrnil ali mogoče odlašal (v drugem primeru bi mu dala verjetno še drugo priložnost, saj se vsakemu zgodi, da mu kaj prekriža plane) vedno znova in znova bi vedela, da nekaj ni v redu. Vsekakor mu ne bi pošiljala svojih slik, razen morda kakšne take, s katero ne more nič razen, da jo ima tam (to se mi je že enkrat zgodilo in odgovorila sem mu samo, da ima tudi kdo drug mojo sliko in potem me je pustil pri miru). Prosila bi ga, da v primeru da se ne morem prepričati o njegovi identiteti, naj me pusti pri miru. Če me ne bi hotel, bi ga blokirala in prekinila vse stike z njim. V kolikor bi sprejel videoklic in bi se izkazalo, da je to za kar se izdaja bi si še vedno pisala z njim.
Takole, tole je moje mnenje. Res se mi zdi super, da ste organizirali tole saj je uporabno tudi za koga, ki bi se znašel v podobni situaciji.
ps. Jaz sem prava Sylwein sky samo, da sem neregistrirana.
8
 
Sylwein sky
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hm... Dober izziv.
Kot prvo, mu sploh ne bi dala Snapchata, kot drugo pa ga sploh nimam:stuck_out_tongue_winking_eye:
Če pa že pa bi ga vprašala kaj, kar ne vedo vsi odrasli. Recimo, kdo je TikTok-er z največ sledilci ali pa kaj podobnega.
Ena možnost je tudi klic, kot je predlagala Sywelin sky, vendar pa nikoli ne veš, mogoče ima aplikacijo sa spreminjanje glasu ali pa kaj podobnega.
Drugih idej nimam, zato pač ne verjamem, da bi dobila nagrado ampak splača se vsaj poskusiti.
Ampak res, previdno na spletu!!
LP Cat
4
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hehe, super izziv!
no jaz bi najprej:
ne bi mu dala pa PIKA! naj bo pravi ali ne v to moram biti res, res, res trdno prepričana! mogoče bi se zlagala, da ga nimam (kar je tudi res), da starši ne pustijo, morda bi hitro zamenjala temo, odšla dol iz interneta kao, da me mami kliče ipd.
postavljala bi zavejajoča vprašanja, recimo: Kako je možno, da ne svetu obstaja tako noro dober fant, otrok?:stuck_out_tongue_winking_eye: ali pa kaj vprašala o kaj trendonskem v svetu mladosti, otroštva. pa recimo: Ali se tebi tud dogaja, da (ena laž glede otroštva, da se ne prepozna) te ma učiteljica rada (ni dober vem ampak bi takrat dobro razmislila) on bi (če bi bil nepravi) verjetno odgovoril ja, zato bi tudi po tem sklepala. prav tako pa bi za dovoljenje glede izdaje osebnih podatkov ipd. vprašala starše kaj oni mislijo, poiskala še kakšna druga mnenje, mu rekla, da je to zame še prehitro.
če bi izvedela, da je ta oseba počela nekja res groznega bi pa seveda posegla po najnujnejših ukrepih. o smo se učitili tudi v šoli, dali so nam razne spletne strani kjer lahko najdemo pomoč ipd.
na raznih spletnih straneh bi poiskala kar narediti v tistem trenutku, ena od strani: https://safe.si/
Skratka ne bi tega zadržala zase, a bi poiskala še mnenje drugih. kakšnih fotografij mu res ne bi nikoli pošiljala, kot sem že prej omenila ne bi bila res prepričana.
Lep pozdrav,
bs:books::star2:
5
 
no, s tem hočem povedati, da bi se najprej prepričala o njemu, preden bi mu dala to. to pa tako kot sem že omenila z zavejojočimi vprašanji, odgovori, nekaj časa (vsaj kak mesec) bi vmes preteklo, da bi res vedela, da je ok, ko pa bi dala pa bi ga mogoče blokirala (če se da, ne vem) ali kaj v tem smislu. zagotovo pa ne bi šla z njim na kak videoklic ali pa še huje, srečanje v živo
 
pa z raznimi spletnimi stranmi bi si pomagala: https://www.logout.si/sl/projekti/rokout/, https://www.e-tom.si/,
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ko bi se z njim začela pogovarjati preko snapa bi zagotovo nekomu povedala. Nebi mu izdala osebnih informacij za katere mislim, da bi se lahko obrnile proti meni, vprašala pa bi tudi katerega od svojih prijateljev, če jih je v kratkem hotela kontaktirati katera oseba, ki so jo spoznali preko spleta. Zahtevala bi, da se srečava preko videoklica, ali v živo, če bi se srečala v živo bi s seboj verjetno pripeljala tudi svojo prijateljico. Mislim, da je to vse.
lp Bird lover
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Odličen izziv!
Tudi sama sem razmišljala o tem, in sem prišla do neke ideje, ki jo lahko uporabimo. Seveda bi bilo najbolj pravilno, da sploh ne devamo snapchata. Ampak vem eno stvar, ki je odrasli nikoli ne vejo (si ne zapomnejo) ko jih vprašaš. Ker je ta 'fant' star 13 let, in tudi jaz sem, torej sva isti razred, ga vprašam kaj se učijo v šoli (pri kateremkoli predmetu). To je ena stvar, ki jo kot starejši pozabiš. Torej, če mi takoj odgovori: "pri matematiki se učimo o enočlenikih in dvočlenikih in te fore", ali pa "pri kemiji imamo atome, pa te elektrone, protone, nevtrone,...". Tega odrasli nikoli ne vedo natančno. In razumem, da so na različnih šolah različni učni programi, ampak nikoli ne škodi, da pobrskaš malo po učbeniku naprej in nazaj. To je sicer najbolj 'zagotovljena' tehnika, seveda pa obstajajo tudi druge stvari, v glavnem nekaj kar odrasli ne vedo, mladi pa. Če pa je eno leto starejši, pa vprašaš starejšega sorojenca, bratranca, sestrično,... če je to res.
Aja in spraševala bi ga stvari, kot recimo: "Ej ali je tebi tudi pri zgodovini zelo težka snov o antiki? Mi smo se jo letos učili in NIČ ne razumem!" To je v bistvu snov šestega razreda, zato bi bilo navadnemu šolarju to malce čudno, odrasel moški pa bi enostavno rekel: "Ane, res je težko!" Ali kaj podobnega. Torej vzela bi nekaj kar ni res, ter uporabila kot da je res, da vidim kako bi odreagiral. Ena dobra je tudi (recimo da že ve da sem 8. razred: "Moj najljubši predmet je naravoslovje" (kdor je star 13 (torej 8. razred) bi dobro vedel da nimamo več naravoslovja, pač pa imamo fiziko, kemijo in biologijo). Eden najboljši pa je, da ti on reče: "osmi razred sem" in pol čez recimo deset minut ga vprašaš: "in, kaj se učite v 9. razredu?" In če začne neki nakladat, kaj se kao učijo, vem da ni dejansko moje starosti, ker je prej rekel da je 8. Če pa reče: "Amm osmi sem", potem je pa še v igri (če se lahko tako reče;)) Torej polno je takih malih trikov. Če bi 'odgovarjal pravilno', bi še naprej male zankice nastavljala, dokler ne bi bila popolnoma prepričana da je res star toliko, za kolikor se izdaja. Na koncu bi lahko prosila tudi za sliko (čeprav tisto kamot potegne iz interneta). Če pa bi 'odgovarjal napačno', bi pa povedala staršem, kolikor hitro lahko (lahko tudi katerikoli odrasli osebi, oziroma vsaj starejši od mene), mogoče bi prijavila kam (sama nimam družabnih omrežij, zato ne vem točno kako to deluje).

Lp, No Name
13
 
zelo dobro No Name!
 
hvala!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla.
Super in kul izziv ste naredili.

Sploh mu ne bi dale. Saj ni varno. In sploh starsi ne bi dovolilo in tako ali tako ne bi hotele dati.
Ce bi pa dale ne bi objavlajle slik. In starse bi o tem obvestile. Ce bi kar koli zacel bi jim povedale in bi skupaj poskusili ugotoviti koliko je star, kdo je na drugi strani ekrana. Saj starsem zaupava. Tako ali tako pa se ne bi tega lotili sami ker ponavadi ce se vecjih projektov lotiva vse zašuštrava.:grin:
Lep pozdrav
3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omg. Jaz sem prebrala vse odgovore in mislim da nimam šans. A vredno je poiskusiti, kot je nekdo že omenil. Sicer je res da tudi jaz nimam snepa in tega, a če bi mu že dala "svoj" snep bi se z njim začela pogovarjati in pogovarjati, pa bi ga vprašala ali ima punco. Pač če bi bil najstnik bi najverjetneje (če je ne bi imel a bi mu vseeno bila katera všeč) rekel, ne ampak mi je všeč ena moja (npr.) sošolka. In bi začela razpravljat o tem in bi po tem ugotovila, ali govori resnico (glefe starosti in tega). Če bi rekel ja, bi ga vpeašala, kako sta se s punco spoznala. Če bi bil odrasel moški, bi mogoče "zablodil" (pa ne dobesedno) in rekel ufff, tam nekje davno, 9. razred mislim, da sem bil. Nevem, tam nekje. In bi avtomatsko vedela, da ni 13. Mislim: davno in potem še 9. r. No, če je 13 je najverjetneje 8 r. In BUM dobiš ga na laži. Potem bi povedala staršem, ki bi sigurno ukrepali.... Ali pa bi na sredi pogovora napisala sory na kosilo moram, itd. Nebi se dalje pogovarjala, blokirala bi ga, itd. Mogoče bi (tudi kot je že reklo nekaj PILovcev) bi ga prosila naj mi pošlje slikko obraza, ali pa za srečanje (ne v živo) in če bi rekel ja (takoj) potem bi se pač dobila naslednji dan z njim, če bi se obotavljal, bi itak vedela, da ni 13. Še na veliko možnih mačinov bi lahko to izpeljala, a grem zdaj spat saj sem že pošteno utrujena.......

Lp, Lučka 2708 (ki jo od tipkanja bolijo prsti :joy::joy:)
Ps: vem da je že nekdo omenil za srečanje, a se tufi meni to zdi fajn zamisel.
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super izziv!
Med pogovorom bi ga vprašala kako mu gre v šoli. Če bi rekel 'super' bi ga vprašala kateri predmet mu je najljubši. Odgovotil bi npr. 'slovenščina' in jaz bi ga vprašala če je že bil vprašan za oceno. Če bi odgovoril 'ja' bi ga vprašala kaj je bil vprašan, ker jaz še nisem bila. Rekel bi npr. 'pozabil sem' ali pa bi povedal neko snov slovenščine iz višjih razredov (8,9). Vprašala ga bi kateri delovni zvezek imajo in on bi odgovoril npr. 'nevem' ali pa 'pozabil sem'. Vprašala ga bi tudi če ima najboljšega prijatelja. Odgovoril bi 'ja'. Koliko časa se že poznata bi ga vprašala, on bi odgovotil 'poznava se že dolgo let, tam od 4. razreda'
Koliko let pa je to? 'Tam enih 25 let'. Jaz bi mu rekla super. Pogovor bi še nekaj minut zavlekla, da ne bi bilo sumljivo, da kar grem. Med zavlačevanjem pogovora bi oponašala ptico in se oglaša 'čiv čiv lalalalala...' Če bi me vprašal zakaj to počnem bi mu odgovorila 'utrujena sem' ali pa 'vadim za šolsko predstavo'. Potem pa bi si izmislila izgovor npr. Moram it na večerjo. Ali pa obisk imamo. Ali pa joj koliko je ura, preveč časa že sedim za ekranom moram se it razgibat. Zapustila bi klepetalnico in potem to povedala staršem oz. odrasli osebi kateri bi poskrbeli glede situacije in se to ne bi več ponovilo.
S tem, da pove, da se poznata že 25 let ugotoviš, da laže. Saj ne moreš nekoga poznati 25 let, če živiš komaj 13 let.
Lp, Cool Girl
5
 
WOW. Fantastično povedano!
 
Hvala
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super izziv!
Najprej bi pogledala njegov username na snapchatu da bi videla če je kaj sumljivega. Ponavadi je username sestavljen iz imena ali priimka in kaj številk. Pogledala bi tudi ali ima bitmoji (kot profilna slika) in ali je normalno (seveda to ne pove veliko, ampak zakaj pa ne). Pogledala bi tudi kdaj si je ustvaril profil in koliko sporočil je že izmenjal (to pove kar veliko). Verjetno bi vprašala pilovke ki jih poznam, če so ga že kdaj srečale na klepetalnici. V glavnem poskušala bi zbrati čim več podatkov o njem. No Name ima zelo dobro idejo da bi ga vprašala o šoli. Če bi bilo kakšen teden vse normalno, bi ga vprašala kako je izgledala njegova valeta. Po nekaj tednih bi 40 letni moški verjetno pozabil da je ˝star 13˝. Če bi mi povedal ne bi takoj mu začela govorit kakšen lažnivec je, ampak bi še kdaj naredila preiskus.
Srečanje na videoklicu se mi ne zdi ravno dobra ideja, ker nikoli ne veš mogoče snema zaslon. Če bi me prosil za sliko obraza, bi mu poslala sliko znane najstnice, ki je starejši ljudje ne poznajo, 13 letniki pa skoraj vsi.
Veliko komentarjev se nanaša na odgovor, ki bi pedofila takoj izdal. Mogoče pa je dober igralec, ima izkušnje ali pa pač srečo, in bi mislili, da ima res 13 let. Zato je treba narediti čim več prizkusov.
Npr. ali mislite, da bi 13 fant kar takoj sprejel videoklic? Jaz se ne bi kar dobila z nekom ki ga ne poznam na klicu, še posebej pa ne na videoklicu. In zaradu tega, ker ne bi hotel na videoklic ni nujno da je pedofil.
Treba je uporabit čim več različnih preizkusov.
Če bi izgledalo res sumljivo bi obvestila PIL, starše in profil prijavila snapchatu, da bi preveril in ga izbrisal.
5
 
nice povedano!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Torej...
Na snapchatu je tudi možnost da pogledaš njegovo lokacijo če ima tako vključeno. (Jaz sem si jo izključila in naredila privatno lokacijo da lahko vidijo mojo lokacijo samo prijatelji, ki vem zanje v realnem svetu.)
Vprašala bi ga če se lahko slika. Ko se slikaš in pošlješ se vidi slika, ki si jo ravno slikal in nebi mogel poiskati druge slike iz interneta. Razen če bi izrezal. Ampak če jo poveča se vidi da je bolj zamegljena.
Nato bi ga vprašala če lahko pošlje njegov glas na voice sms-ju. Čez čas klic ali pa video klic.
Spraševala ga bi pa tudi o šoli, čeprav mene šola ravno ne zanima:joy:
Bi ga pa tudi vprašala o prijateljih, družini,...
Je pa tudi zelo priročno če pogledaš njegov snapstreak! Če si veliko 'snepa' oz. pošilja za ognje se mu snepstreak nabira. Pedofil zagotovo ne bi pošijal za ognje slik narave ali pa živali itd itd.
Par stvari je tudi o tem če bi ga npr. vprašala kaj se učijo ali pa katere igre igra in če mi da username od njegovega profila na igri. Vprašala bi pa ga tudi za instagram ali druga družbena omrežja.
Opazovala bi tudi njegov story če se druži s prijatelji ali pa če je kaj posebnega objavil kaj objavljajo moje sošolke, sošolci...
Če bi se mi zdel malce sumljiv ali kar koli bi tudi vprašala svojo mamo ali očeta...
To se mi še ni zgodilo, ampak sem še vedno pazljiva.
Lp, Bad girl
5
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Mogoče ne bi ugotovila takoj kdo je ampak, če bi me dodal bi se pogovarjala in, če bi kar naenkrat začel spraševati zelooo osebna in neprimerna vprašanja bi ga blokirala. Poleg tega bi preden bi me dodal s profila zbrisala podatke kot so naslov in drugi osebni podatki za vsak slučaj!
lp p99
4
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živjo!
Zelo super izziv ste naredili! Zdaj pa k temi.
Prvo kot prvo bi vprašala starše če se lahko pogovarjam z njim. Oni so ta glavni in bodo že presodili.
Če bi dovolili ga bi dodala. Naprej bi pogledala njegov avatar če ga ima (da ni preveč sumljivo če ga nima). No kot so ostali rekli če bi me začel spraševati preveč osebne podatke in da bi od mene zahteval slike bi ga v hipu prijavila in blokirala.
Če se bi par dni kar vredu in ne sumljivo pogovarjal z mano bi ga začela spraševati vprašanja. Npr. kot so ostali rekli; o šoli.
Ja no to je to. Drugače če se bi začel grdo obnašati bi takoj obvestila starše, vas PIL.
Res, bodite previdni na spletu. Nikoli ne vemo kdo je na drugi strani.
Lp,
Pom1:unicorn::hamster:
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Uh, veliko odgovorov. Jaz bi naredila isto kot No name. Ker nimam družabnih omrežji, bi ga lahko tudi prosila za številko, in če bi bila kakšna čudna, bi prekinila vse stike z njim. Poklicala ga nebi, saj vem, da lahko na klicu jemlje moj denar. V sporočila bi mu napisala npr. ''Hej! Tu Hermiona 17.'' Če bi napisalo, da ta številka ne obstaja, bi vedela, da ni resničen, in prekinila stike z njim.
4
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kul, izziv.:grinning:

Jaz nimam družabnih omrežij. Ne bom mu izdajala osebnih podatkov. Vprašala ga bi kaj o šoli. In tako bi tudi preverila kaj ima za bregom oz., če je prijazen.
3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Svetoven izziv Pil. Jaz drugače nimam Snapchata, če bi ga pa imela bi pa ravnala takole:
Ko bi me dodal, bi najprej pisala pod drugim vzdevkom recimo Cookies ali Piškotek itd.
Malo bi ga spraševala, če bi me pa on kaj vprašal bi pa se mu zlagala. Vem da to ni prav, ampak vseeno je včasih potrebno zavajati.
Če bi me spraševal kakšna zelo osebna vprašanja bi ga takoj izbrisala.
Med pogovorom bi izklopila lokacijo, da me ne bi mogel najti.
Če bi me prosil za številko bi dala mamino. Ko bi jo poklical, bi obe spuščali čudne zvoke ali pa bili tiho. Že po glasu bi lahko določili starost. Vseeno bi pa najprej preverila številko, ter malo raziskala po spletu.
Prav tako ne bi pošiljala slik, preko katerih bi lahko izvedel kdo sem, kje živim itd.
Mogoče bi prosila za njegov YouTube kanal(če ga ima) in tam malo raziskala.
Seveda bi se tudi s starši pogovorila.
Sledila bi tudi njegovim storyjem. Redno bi pogledala kaj objavlja.
To je nekaj primerov kaj bi sama naredila.
Lp, Cookies
5
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
jaz bi tistemu rekla da se dobiva na video klicu še preden bi mu dala moj instagram profil in če bi se mi zdel vredu človek ga še nebi jemala resno zato ker ponavadi videz vara
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super izziv!
verjetno bi ga vprašala o kakšnih najstniških težavah in v bistvu sploh nebi dajala snapchata okoli... Tudi s starši bi se pogovorila in povprašala pilovce če so ga kdaj videli in se pogovarjali z njim ali kaj menijo o njem...Če pa bi mu že dala snapchat mu nebi izdala podatkov in ga vprašala kakšno zvito vprašanje (npr o šoli)... tudi spremenila bi si ime na snapchatu da ga ne izve... Če bi me vprašal npr. kje živim in če se kaj dobiva (ne v klepetalnica ampak zares) bi ga takoj izbrisala in objavla v smetišnici opozorilo tudi za druge pilovce...Pozorna bi bila tudi kaj on objavlja in kakšen slog pisanja ima... res je da lahk vsk piše tk ampk vseeno...
Drugi pilovci imajo tudi več idej zato bi verjetno v klepetalnici kakšnega prosla za nasvet.
potrudila sem se napisat čim daljše ker nimam ravno največ časa...
Lp, *Galaxy Ginny*:star_and_crescent::heartpulse:
4
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živjo:wave::wave::wave::wave:. Super izziv. Tole mislim jaz::blush:
Po uri pogovarjanja mu nebi dala snapa. Ampak (ne pretiravam) črz mesec dva ko se bolje spoznava. Potem bi mu dala snapchat. Če bi me začel sspraševati bolj osebne podatke bi ga blokirala. Drugače pa da bi se prepričala da je res 13 letni fant bi ga uprašala stvari ki jih ve samo 13 letni fant. Naprimer snov v šoli. Potem bi pogledala če se to res učimo v tistem razredu. Ali pa če bi bil kjerkoli kakšen podatek da naprimer rad igra kitaro ali nekaj bi mu napisala če igra kitaro. Če napiše da jo ne, ga blokiram. Mogoče spet (ne pretiravan) čez mesec dva ga vprašam lče bi šla klic. (Brez kamere) mogoče bi bil glas drugačen ali kaj. In še čez kakšen teden bi mogoče šla na video klic. Če bi rekel da mu kamera ne dela bi ga blokirala. Torej tako bi jaz delala.:heart::heart_eyes::joy::clap::stuck_out_tongue::heart::heart_eyes::joy:
Lp, PK:heart::heart_eyes::joy::wave::blush::heart::heart_eyes::joy:
3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OK... Zanimiv izziv. Jaz bi naredila takole: najprej bi ga malo "preizkusila". Pač začela bi ga spraševati kakšne stvari, ki jih 13 letniki res počnemo, ali pa bi ga vprašala kakšno težje vprašanje za starejše. Potem bi približno vedela a je res toliko star. Potem bi mogoče malo pogledala na taki posebni strani od googla, kdaj je bil njegov račun odprt. Potem bi ga o tem povprašala. Nato bi videla ali se vo zlagal ali je, če bi se zlagal bi ga še naprej preizkušala. Če bi se po času kaj zalomilo in bi mi prekipelo pa bi kaj zahteval od mene bi ga preprosto zavlokirala, če pa mu nebi prekipelo bi ga zapeljala v "zanko" oz. bi mu nastavila past. Najprej bi se o takih ljudeh malo pozanimala na safe.si da bi približno vedela kaj pa kako. Nekaj časa bi ga spraševala o stvareh, ki sem izvedela kaj počnejo taki ljudje. Če bi mi začel govoriti o njegovih potegavščinah, bi ga razkrinkala oz. bi to zadevo prijavila na safe.si če pa to vseeno ne bi delovalo bi še naprej take stvari govorili, če bi me zablokiral bi vedela da ni tak slab človek. Vseeno sem prepričana da ne bi naredil nič, saj ima najbrž izkušnje. Začela bi ga spraševati bolj osebne stvari. Če bi mi kaj res povedal bi se o tej osebi pozanimala in ga o njej kaj povprašala, sigurna sem, da se je tudi on pozanimal o tem, zato bi najbrž vedel odgovore. Potem mi nebi ostalo nič drugega kot, da ga zablokirm, ker se osebno ne bi počutila varno, če osebe ne bi poznala. To je moj odgovor, predvsem pa tega ne bi držala v skrivnosti, siguro bi kamu povedala, ker se bi počutila varneje, sploh, ker bi mi lahko tisti svetoval. Seveda bi bila to meni blizu oseba ali pa usposobljene osebe za take stvaro npr. na tomu telefonu.
Jany
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hmmmm bo pa treba razmislit.
kot prvo. ne bi dala snepa nikomur, razen ce se poznava ze dlje,...
pa se to ne vsakemu.
snepa jimam, ampak ce bi ga imela bi mu ga dala , mu ne bi posiljala podatkov o sebi. mogoce bom kaksne splosne stvari ne bi pa omenila zasebnih podatkov. z njim si ne bi pisala tako pogosto ko pa bi si pisala ze dlje casa bi verjetno malo popustila. nikoli in res mislim nikoli mu ne bu poslala slike. ce bi jo on meni in bi izgledal kot kak fant nebi se nasedla, saj je lahko sliko dobil na spletu. klicala ga raje ne bi. mohoce bi ga preixkusila s tem npr. ce mi lahko pomaga pri ucenju. ali pp ne vem. kaj dela v prostem casu. prepoznala pa bi lahko tudi po reakcijah, torej kako odreagira na kaksna custvena sporocila, lahko pa bi ga povorasala tudi o kaksni knjigi ali filmu. ce bi se na koncu izkazalo da je cisto vredu fant, bi se pogovarjala z njim, a se vedno zasebne stvaru ne. ce pa ne, bi takoj povedala mami, ta pa bi po mojem prijavila policiji in bi ga nasli(ni nujno)...
potem bi imela dostop do teh omrezij onempgocen in tudi do strani pil, zato tega nikoli ne bom naredila. ta izziv mi je dal misliti.
Enako je s telefonskimi stevilkami in gmailom!
upam da je vredu.
l.p. B
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zdravo, upam da nisem prepozna, imam veliko dela za šolo. Drugače pa bi z veseljem sodelovala v tem super izivu!
Torej jaz bi naredila takole:
1. Sploh mu ne bi dala mojega Snapchata, dala ga bi samo prijateljem ki jih poznam v živo in vem da ne bodo kar nekomu dali mojega naslova. Z njim se bi pogovarjala izključno preko klepetalnice in vaše spletne strani (Ki je mimogrede res zakon!!!).
2. Če bi res prišlo do take situacije ki ste jo navedli vi, torej da bi si z njim pisala preko Snapchata, mu nikakor ne bi poslala svoje slike!!! Ker, tudi če bi to bil čisto navaden, spodoben selfi, bi ga on lahko nekako predelal oz. spremenil! Od njega tudi jaz ne bi zahtevala slike, ker je če pomislimo tudi on lahko zares samo prijazen najstnik in nima pojma če sem jaz tisti "pedofil".
3. Med pisanjem oz. klepetanjem z njim bi bila pozorna na čudne znake npr.: namige naj se srečam z njim v živo, naj mu pošljem sliko sebe, ... Če teh ne bi odkrila mu vseeno ne bi povsem zaupala.
4. Povprašala bi prijatelje, sošolce, znance če ga poznajo, da bi ugotovila če ta oseba tudi zares obstaja. Na Snapchatu se vidi tudi ime (seveda nimajo vsi napisanega svojega pravega imena in priimka, tudi jaz ne).Ponavadi je njihovo "ime" neka kombinacija imena, priimka in številk. To ime ki ga bi razbrala bi poiskala na internetu, facebooku (ne mojem, ker ga nimam, na facebooku mojih staršev) na internetu bi poiskala tudi njegov vzdevek, na pilu itd.
5. Na koncu bi za nasvet vprašala še starše. Tudi če nebi nikjer našla nič sumljivega, ne bi presegla meje in bi vse skupaj ostalu pri pisanju prek Snapchata.

Lp. Limonca :lemon:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Vrjetno bi mu poslala kviz kako se obnaša simpatični fant :joy: no mogoče bi tako izvedela (mogoče za pomoč prosila starše) drugače pa nimam snapchata. In tudi jaz upam da nisem prepozna!

Lp Gajč
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
MOJ ODGOVOR:
Torej jaz mu sploh nebi dala snepchata.
LP emma watson:turtle:
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Rezultatiiiiii :)
https://www.pil.si/pilov-forum/objava/rezultat-izziva
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pilov forum


kr_ena_punca1
Objava:

A GRE KDO NA NO EXCUSE TABOR LETOS?

Ogledov: 34 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Plizzzzzz

Ogledov: 80 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

Plizzzzzz

Ogledov: 85 Odgovorov: 4
 
1
emonka
Objava:

Emonci

Ogledov: 35 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivni nabiralnik

Ogledov: 78 Odgovorov: 2
 
1
Lovegirl❤️
Objava:

Hej

Ogledov: 59 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

kaj je ta skrivni nabiralnik?

Ogledov: 79 Odgovorov: 1
 
1
Thatlilb potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Masturbacija

mam par vprasanj.
1. a ti to kej zmanjsa plodnost
2. kaksn je res dobr nacin za to
3. a si je ze kera tja not dala prste jz bi probala pa me je strah
4. a je res prvic pr sej vste cemu kri pr punci
5 a je kri tud tkrt k das not prste
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali bi te motilo, če veselošolske priloge ne bilo več v tiskani izdaji, ampak samo na spletu?
Da, zelo bi me motilo.
(58)
Ne bi me motilo.
(41)
Ne vem. / Nimam mnenja.
(18)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

oj, se še lahko prijavim, glede na to da ...
 
TO JE TK LEPOOOO
 
A zdej že poezijo pišeš?!?! O moj bog sedmošolka ...
 
Men je dejansko všeč:smirk: Sicer lahko še ...
 
Myb Babymonster sam one so 3.6. debut mele ...
 
Hah nalogo pričakuješ do dneva ko mam jst ...
 
...pojutrišnjem bo tam celo klanje... ...
 
omg ful dobr:heart::heart::heart::heart::heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart: ...
 
Smash:heart_eyes::heart_eyes::heart::heart: P.S. ...
 
Kr ena pisalka zgodb
Wow ful dobr... Res maš dobro domišlijo... Lovam. ...
 
v kateri številki pa