snofi
Naslednji Pil izide 1. marca
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Božični četverčki, 14. del

Božični četverčki, 14. del

7
Za lažjo orientacijo, so tukajle linki prejšnjih delov ...

1.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/ema-lena-azbe-in-anze-uvod

2.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvorcki-ema-lena-azbe-in-anze-skupna-zgodba

3.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvercki-3

4.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bizicni-cetverck-4-del

5.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvorcki

6.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvorcki-se-en-del

7.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvorcki-7-del

8.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvorcki-8-del

9.del:
https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvorcki-9-del

10. del: https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvercki-10-del

11. del: https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvercki-11-del

12. del: https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvercki-12-del

13. del: https://www.pil.si/pisalnica/objava/bozicni-cetvercki-13-del

14. del pa je tukaj ...

"Ne odpiraj vrat! Ta vrata so sveta. Če jih odpreš pred božičem boš imel celo življenje nesrečo. Lahko pa vam povem kaj je za vrati. Za vrati je naša vzletna steza." Stari jelen jim je pomignil v kot in tam so stale veličastne sani.

"Mimogrede," je rekel jelen medtem, ko so si otroci s spoštljive varnostne ogledovali sani. "Zakaj ste prišli sem?"

"Božičkov Dvor je napaden," so mu vsi štirje hkrati pojasnili. Potem so mu razložili, da je enega od učencev zgrabila velika kovinska roka. Ko so končali, je stari jelen pokimal, nekaj zamrmral sam pri sebi, nato pa dejal: "Mislim, da vem kdo je bil to." "Enako je rekel tudi naš oče. Bi nam lahko povedali kdo je to?" ga je vprašal Ažbe.

Jelen se je obotavljal. Očitno je nekaj tehtal. Hitro se je odločil in jim razložil: "Verjetno so vam že povedali za viline, najhujše sovražnike škratov. Potem, ko si je prvi Božiček za pomočnike izbral škrate, vilini tega niso bili pripravljeni kar tako požreti. Zbrali so vojsko, da bi se maščevali in na svojo stran dobili tudi ajde. To so nekakšni velikani, močni, a neumni. Hitro si jih lahko podrediš. Tista roka, ki ste jo videli, je bila adovska. V glavnem, napadli so Božičkovo Deželo, a izgubili. Škrati so nato to deželo zaščitili z njihovo magijo, da se to nebi ponovilo. Vojna je bila huda. Ovijala se je že zelo dolgo nazaj in vilini so se očitno okrepili, drugače nebi mogli priti sem. Vrnili so se, dragi moji, in močnejši so kot kdaj prej." Četve - pri Božičkovi volji DVOJČKI - so zazijali. Napadajo jih vilini IN velikani? Jelen je očitno prebral izraze na njihovih obrazih. "Bodite pozorni," jih je še posvaril. "Vilini znajo spreminjati obliko. Pred njimi vas lahko posvarijo le vaše živalce, ki jih lahko vohajo."

S pogledom so jih poiskali. Bili so pri jaslih enega od jelenov in renčali v vrata, ter jih poskušali preskočiti. "Verjetno se samo igrajo," je ne preveč prepričano rekel Ažbe. "Meni ne izgledajo dobre volje," je pripomnil jelen. "Veselko, je vse v redu tam notri?" Veselko se ni oglasil. Počasi so šli do vrat.

Tedaj, pa je iz jasli skočil jelen. Sredi skoka se je njegova oblika začela spreminjati. Postal je bolj človeški, oblečen v bojni oklep, z dolgimi srebrnimi lasmi spletenimi v kitke in modrikasto kožo. "AHH!" so zavpili dvojčki in skočili v stran.

Vilin se je zlobno zarežal. Dvignil je dlan, ta pa je zagorela. Ognjeno kroglo je spustil na tla in slama se je vnela. V hlevu je nastala panika. Ogenj se je hitro širil. Potem je še enkrat počilo. Poleg vilina se je pokazala še ena postava. "100 + 100 je Božičkova Dežela!" je završčala in takoj so vedeli, da to ni njihova babica, pač pa njena dvojčica. Ampak, kako je poznala geslo? "Vilini se znamo spremeniti v KARKOLI in v tem znamo biti ZELO prepričljivi," je revsknil tisti ognjeni vilin, kot bi jim bral misli in popljuval še nekaj isker.

S tem šokom se je najbolje spopadala Ema. Zagnala se je v babičino zlobno dvojčico, a jo je zaustavil zid plamenov. Z rokami si je prekrila obraz, zaradi česar ji je ogenj osmodil podlahti. "Vi, Božičkova sodrga, mi nič ne morete!" Babičina zlobna dvojčica je komaj prevpila bučanje plamenov. Nato se je zlobno zakrohotala in skupaj z vilinom sta izginila.

V hlevu je postajalo zadušljivo. Ognjeni jeziki niso dosegli le sredinskega prostora, saj na betonskih tleh ni bilo slame, in dela kjer so bile sani. Bili so ujeti. Kaj naj storijo?

"Nimamo druge izbire," je naposled rekel Ažbe. "Če hočemo ostati živi, moramo ven skozi tista vrata!" Pokazal je na vrata do vzletne steze. "Pretehtaj možnosti," mu je odgovorila Lena. "Če gremo skoznje bomo imeli vse življenje nesrečo. Poleg tega, zunaj napadajo vilini; kakšne so torej tam naše možnosti za preživetje?" "SIGURNO VEČJE KOT TUUUU!" je zavreščal Anže, ko ga je oplazil ogenj. "Ažbe ima prav," je neverjetno mirno rekel jelen. "Pobegniti moramo. Božični četverčki, imate legendarne moči, brez katerih ne moremo poraziti vilinov. Pobegniti moramo od tu in poiskati še nekoga s posebnimi močmi. Skupaj boste ..."

Stavka ni uspel dokončati, saj je močno zagrmelo. Od nikoder je zavel močan veter. Pihal je proti njihovem edinem izhodu. "Pojdite!" je zaklical jelen. "Ne skrbite za nas, samo vsedite se na sani in odjezdite na vetru stran od tu! A ne pozabite - eden od vas nadzoruje zrak, kar pomeni, da lahko nadzoruje vreme in prikliče celo orkan, če želi. Sami boste morali ugotoviti kdo od vas štirih je to, najti pa boste morali tudi druge svoje moči." Četverčki - oprostite, ampak navaditi se boste morali, da ste božični četverčki, ni kaj - so skočili na sani ter nanje povlekli še njihove živalice. "Pa še to je!" Jelen je močno sopel skozi vroč in zadušljiv zrak, poleg tega je bil že skoraj ves ožgan. Četverčkom je bilo strašno žal za jelene, katerih večina je že izgubila življenje v boju z ognjem. "Poiskati morate palčka - pol vilina in pol škrata - ki vam bo pomagal zmagati v tej vojni. Ime mu je Odin - ime je dobil po nordijskem bogu zmage. Najverjetneje ga boste našli na Veliki Ledeni Gori, na najsevernejšem delu te dežele, kamor nihče ne hodi rad. A glejte, da boste nazaj še pred božičnim večerom! Zdaj pa pojdite, ognjevaren premaz na saneh ni večen. Vso srečo!"

Sani je kot puščico odneslo in četverčki so le še za nekaj kratkih sekund uvideli starega jelena, ki so ga pogoltnili lakomni ognjeni jeziki. Vrata, ki so bila očitno zaklenjena so močno treščila in sani je z ogromno silo odneslo po vzletni stezi. Otroci si je sploh niso uspeli dobro ogledati, tako so drveli. Saj jih niti ni zanimalo. Bili so pretreseni ob nenadnem spoznanju o svoji pravi naravi in o preteklosti in usodi, ki jim je grozila, žalostni ob nenadni izgubi prijateljev, ki so jih poznali le nekaj pičlih minut in šokirani ob vsem kar se je zgodilo v tako kratkem času. Pred očmi so jim še vedno poplesavale podobe iz tega večera, pa tudi že starejše, recimo tista, ko je Lena na njihov tretji rostni dan vrga Ažbetu torto v obraz ali pa dan, ko so spoznali, da je njihov oče Božiček.

Še pred božičem so šli skozi tista vrata. Nesreča jim na njihovi nalogi ne bo niti najmanj v pomoč.

Nekaj časa so le nemo sedeli v saneh, poslušali zavijanje vetra, si meli od mraza otrple prste in opazovali jasno nočno nebo. Nenadoma so se sani nevarno zamajale. Vsi so skočili pokonci, pripravljeni, da morebitni nevarnosti v glavo zabrišejo francoski ključ ali pa navodila za uporabo sani (ki so, mimogrede, zelo debela in težka).

Sani so se spet umirile. Četverka si je oddahnila. "Zdaj pa zares," je hripavo zasopla Lena. "Ugotoviti moramo, kdo od nas nadzoruje tale veter."
______________________________________________________________________________
Evo, pa je mimo 14. del! Upam, da vam je bil všeč. Aja, pa še to je, ko sem napisala, da imajo četverčki legendarne moči nisem mislila nujno tiste štiri elemente. Morda kdo od njih vidi prihonost? Ali pa kaj takega. In nisem pozabila, da ima Anže sposobnost, da lahko pričara mehurčke za igrače. Morda to pomeni, da nadzoruje vodo? Ne vem, bomo videli, kako se bo razpletlo.

Ps.: Povejte, če so notri kake slovnične napake, da jih popravim :wink:.

Lep pozdrav,
muca Zajči
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super!!! imam idejo za še nekaj izrekov poleg "Pri božičkovi volji!" in sicer: pri ingverjevih možičkih!, pri zlatem ovijalnem papirju! in oh, ti polomljena lokomotiva! (kot nadomestek za oh, ti šment).
0
 
Hermiona Granger (nisem registrirana)
sem se registrirala.
 
Odlično! Tale Božičkova volja je bila prvo kar sem se spomnila, hah. Naslednji del je tvoj ane?
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
to je noro! Komaj čakam naslednji del!!!!
0
 
Jaz tudi!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUPER! ZELO DOMISLENO TER USTVARJALNO! SAMA ŠE NISEM ZASLEDILA ZGODBE O BOŽIČKU, IN ŠE TA S POLNO NAPETOSTI, DOMIŠLJIJE TER noro dobro pišeš! KOMAJ ČAKAM 15. DEL
0
 
Akhem, da ne bo pomote, ta zgodba je skupna in jo piše več ljudi hah ...
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Dnevnik Anne horse 15. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Čarobne palice 2. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Pesmi, pesmice 1. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Nočna šola 3. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Čarobne palice 1. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

Moje zgodbe iz otroštva

Ogledov: 40 Odgovorov: 2
 
4
Objava:

Apocalypse 38. del

Ogledov: 39 Odgovorov: 5
 
7
Objava:

Jaz piflarka 6. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
1
Olivia Rodrigo FANN potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

petje career

A je tle kdo k hoče bit pevec????????????????????????????????????????????????
Pač tko a ma kdo izkušnje s snemanjem v studiu??
Karkoliii mi bi pomagalooo
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako ti je všeč rubrika Glasba?
Zelo.
(112)
Mi je všeč, vendar se vsebine malo ponavljajo
(71)
Srednje.
(46)
Ni mi všeč.
(30)
Na sploh me glasba ne zanima preveč.
(18)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

omg kok Cuteeee! Im obsessed Lp Raven
 
Men je tvoja zgodba všeč sam neki se vs cajt ...
 
se strinjam. js sm sicer 12 kar je še kr ...
 
Tvoja zgodba je ful dobra, js pisem eno zgodbo ...
 
Kok zalostno, po moje je od Vivi teta Keithu ...
 
-Čarlijev svet, -Nesoglasje v modrem, -Igre ...
 
Komej čakam nadaljevanja. da jih preberem ...
 
Js kr neprijetn občutk na vratu dobim k berem, ...
 
Joj, ziher je teta kr dost zlobna, pa tko ...
 
ooo kokk lpoo, a bi bil lahko nasledn jack ...
 
Omg, upam da bo izvedla zgodbo.
 
Očitno bo ubila July
 
Fuuuuul mi j všeč tvoja zgodba. Js nvm kaj ...
 
Kok sm navdušena nad tvojo zgodbo!!!!!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
 
uredu sam tm si napisala dve minuti pa je ...