snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pisalnica - DIVJE SANJE 3. del

DIVJE SANJE 3. del

5
3. POGLAVJE: Pobeg
Stopili smo iz moje sobe, fantje v strganih hlačah pri kolenih, punce v strganih oblekah, razen Lucy si je ni želela odrezati. Hitro smo začeli korakati po stopnicah navzdol. »Vsi razumemo plan, kajne?« Sem vprašala. Vsi so prikimali ter hodili naprej. Končno si nisem rabila več držati dolge obleke med hojo po stopnicah. Med hojo smo srečali nekaj ljudi, ki so nas čudno gledali. »Pa je ta plan res dober? Najbrž nas bo ogromno ljudi iskalo.« Se je pritožila Lucy. Naskrivaj sem zavila z očmi ter se obrnila proti njej. »Nihče te ne sili, še vedno lahko odideš.« Nekaj nas je nosilo nahrbtnike, drugi pa bodo morali počakati, da pridejo do svojega doma ter na skrivaj pripravijo vse potrebno. Spet sem stala pred zlatimi vrati, pred katerimi sem stala pred dvema dnevoma. »Odprita, saj vesta, da bosta dobila denar.« Začela sta odpirati vrata. Takoj, ko smo prišli do stražarjev sem jima v roko porinila nekaj kovancev. »Hvala!« Sem zakričala in že smo hiteli naprej. Tekli smo po travniku ter bili svobodni. »To je noro!« Je zavpila Emma. Preskočili smo ograjo ter odšli do skednja. Od tam smo že slišali konje. Natanko smo vedeli kaj moramo storiti. Odprli smo ogromna vrata skednja. Zopet sem videla sliko, ki me je šokirala, povedala resnico in me spoprijateljila z Bello. »Jaz grem na Bello, saj imam izkušnje s konji. Zaupajte mi.« Je rekla Isabella in vzela sedlo, ki je viselo. »Emma z mano greš.« Emma se je stresla od strahu ter počasi začela hoditi proti Belli. »Se vidimo tam!« Sem zavpila Isabelli in Emmi ter tekla naprej. »Kako se bomo izmuznili mimo stražarjev? Jih boš spet podkupila?« Se je spraševal William.
»Lahko poskusim.« Sem živčno odgovorila. Prišli smo do stražarjev, ter se ustavili. »Prosim odprite, nam in dvema dekletoma na konju, ki bosta prišli mimo? Dala vam bom denar!« Sem zadihano govorila. Stražarja sta se resno spogledala ter si prikimala. »Žal mi je mala, ne smeva.« Liamov obraz se je obarval rdeče. Postajal je zmeraj bolj jezen. »Sama sta izbrala!« Je zavpil Liam ter enega od stražarjev močno brcnil v trebuh. Liam je pogledal še drugemu v oči. »Prav, prav odprl bom, ampak ne pozabite na plačilo!« Je rekel drugi stražar in res je počasi začel odpirati vrata. Medtem, ko je odpiral sta Emma in Isabella spustile Bello na zunanji travnik ter sedle na njo. Začeli sta drveti proti nam. »Konjev pa res ne smete krasti!« Je glasno zavpil stražar, ko so bila vrata že skoraj v celoti odprla. Zbežali smo skozi njih ter tekli kolikor se je dalo. Za nami sem slišala kopita kako so udarjala ob tla. Seveda so bila Bellina. Nekaj metrov naprej sem zagledala kočijo, ki nas je že čakala. Hitro smo jaz, William, Lucy in Nick skočili v leseno kočijo, Liam pa na konja pred njo. »Držite se!« Nam je zavpil nazaj. Za nami sem lahko videla Isabello ter Emmo na Belli, kako sta drveli za nami. Bellina bela griva je plapola v vetru. Živela sem svoje divje sanje, končno. Po vseh teh letih jih zdaj lahko uresničim. Sedeli smo v tišini ter se držali močno za prvo stvar, ki smo jo videli. Še kakšnih petnajstih minut smo divjali, nato pa se umirili. »Mislim, da smo jim ušli.« Je naposled le rekel Liam. Za nami sta še zmeraj drveli punci na belem konju. Na usta se mi je narisal nasmešek. »Uspelo nam je! Zares nam je uspelo!« Sem se razveselila.
»Zdaj bomo morali iti po bližnjici do moje hiške s skednjem. Malo bomo morali iti tudi v gozd, saj bo tam veliko manjša možnost, da nas najdejo.« Je pojasnjeval. Nisem morala verjeti, da sem na kočiji, z mojim bivšim fantom, s sestro, ki jezdi za nami ter z novimi prijatelji. »Naše divje sanje se začenjajo.« Sem rekla ter si ogledovala pokrajino, vendar še zmeraj opazila, da je Lucy zavila z očmi. Je res bila tu le zaradi Nicka. »Alice, nekaj ti morem povedati.« Sem zadaj zaslišala od Isabelle glas. »To so moji prijatelji, odkar živim sama. Bili so edini, ki so bili tam, ko sem jih potrebovala, zato sem jih povabila na ples, ter želela, da pridejo zraven...«
»Lepo... Iskreno, sprva mi ni bilo všeč, a zdaj mi je zelo všeč... Vsi skupaj smo močnejši.« Preplavil me je val pozitive. Končno nisem več zaprta v gradu. »Je pa slaba novica... Najti si bomo morali službe, saj niti jaz nimam dovolj za preživljanje sebe, kaj šele vseh nas.« Sem žalostno odvrnila ko sem pogledala v svojo malo denarnico v kateri sem imela dobrih deset kovancev. »Ne rabimo se obremenjevati s tem, bomo že ugotovili kako in kaj...« Nas je spodbujal Liam. Preplavil me je velik šok. »Kaj sem naredila?!« Sem si zašepetala ter začela rahlo jokati. Uničila sem edin mamin spomin, ki je bil moj. Ogrlica. Njena bleščeča svetlo modra ogrlica zdaj leži tam daleč stran v moji sobi. Takrat sem ugotovila, da svoje mame sploh nisem poznala. Nisem vedela nič o njej, še da je imela konja nisem vedela. Zavrtela sem si v glavi čas nazaj.
PRED DESETIMI LETI:
----
Mami: »Hčerka, si za družabno igro? Lahko se greva karte ena...«
Jaz: »Ne mami. Raje bi vadila za avdicijo... Komaj čakam, da bom postala igralka.
Mami: »Oh ljubica glede avdicije... Tvoj oče noče, da greš. On je kralj. Oprosti.«
Jaz »Ampak... Obljubila si mi!«
----
Z roko sem si pokrila usta ter si skušala obrisati solze. Nisem morala opisati svoje žalosti. Vedno je ona bila tam za mene, ampak jaz sem mislila, da ni bila. Očeta je skušala prepričati, da bi šla na avdicijo, a mi ni pustil. »Alice? Je vse v redu?« Me je vprašal William ter me opazoval kako si brišem solze. Prikimala sem ter se kislo nasmejala. Po kakšni uri smo končno le prispeli do Liamove hiške s skednjem ter travnikom za konje. Namesto, da bi se razveselila sem padla po tleh od žalosti. Brigalo me je, da sem padla v blato ter si umazala obleko. Morala sem se zjokati, pa četudi v blatu. Začela sem si trgati obleko, vendar je bilo zares težko. Vsi so le strmeli v mene, le Isabella je prišla do mene. »Alice, je vse v redu?«
»Ne, ni. Ugotovila sem, da me je mami vedno podpirala v vsem kar sem si želela... Ampak oče je bil kralj in ni morala nič. Mislila sem, da je ista kot oče, nesramna... Ampak ni bila! Sploh je nisem poznala...« Isabella me je rahlo objela za ramo. Obema so se nabrale solze v očeh, nato pa sem pogledala predse, ter zagledala majhno hiško, zraven pa lesen skedenj, kozolec in velik travnik. Pogledala sem nazaj k Liamu ter se cela blatna vstala. Obleko sem imela rahlo razparano, vendar še vedno ne uničeno. Naredila sem nekaj korakov do njega ter ga objela. »Hvala, samo zaradi tebe bomo imeli streho nad glavo. Sem rekla ter si obrisala še zadnje solze.
----
Heeeeej! Nov del je tukaj.
Samo nekaj novic:
1. V prejšnem delu sem pozabila napisati ime poglavja: Na plesu je bil naslov.
2. Mogoče mi do petka ne bo uspelo napisati novega dela, oprostite...
3. Imam svoje tri najljubše zgodbe tukaj, katere si zaslužijo več pozornosti zato jih prosim preberite: Lost in thoughst - GinnyCat, Božična luč - Glasbenica, Mračna sirotišnica - dance girl
Hvalaaaaaaaaaa za vse!:blush::grinning::wink:
Lp, Blank
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Odlična je!!!!!!!!!!!! :heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::kissing_heart:
Razumem, da ne boš morala napisati do petka, ampak sem vseeno sad:cry:
Zgodba bom šla takoj pogledat.:wink:
Lysm, Annie #1:blue_heart:
0
 
Hvalaaaaaaaaaaaaa 😊😊😊
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super nov del!:heart::relieved:
Me veseli, da sem spoznala tako nadarjeno pisateljico, kot si ti:revolving_hearts:zelo si prijazna & iskrena, ljubeča oseba:sparkling_heart:
Hvala za omembo moje zgodbe, veliko mi pomeni, da je ena izmed tvojih najljubših:revolving_hearts:res cenim, da si prebrala <3 zlata si <3:heartbeat:
Nimam pripomb & nasvetov, ker je to tako neverjetno dobra zgodba, da nimam besed...:heartpulse::revolving_hearts:
Sem tudi stisnila všeček, tvoja zgodba je krasna, zato si to več kot zasluži <3 in tudi ti si:heartbeat::sparkling_heart:
Lyy <3
GinnyCat:heart:
0
 
Ohhhh hvalaaaaaaa 🥺🥺🤗
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.
Pisalnica

Tajdicas
 
1
Golmanka

Varuhi Gozda 6. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 1
 
3
Daenerys

Zven zmage 5. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 3
 
3
ColourMusic

Lenina družina 4. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
1
Booky

PREKLETSTVO 1. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
2
Ginny Weasley

VAMPIRE LIFE 7. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 3
 
4
Iskrena

Polnočni ugriz 1. del

Ogledov: 43 Odgovorov: 3
 
5
ColourMusic

Lenina družina 3. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 1
 
4
čolniček potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Hej!

Ok vesela bi bila če klikneš tole objavico. Mi smo bli v šoli v naravi decembra v Bohinju in smo z čolnom pluli preko jezera in zdi se mi da sem spoznala svoj novi strah. Pogosto me ponoči tlačijo more, da smo šli z nekim čolničkom po reki in da smo nekje obtičali ali kaj podobnega. Torej imam čuden strah če se bojim k katerim koli vodnim sredsvtom pluti po vodi? Tudi z ladjo? Ker prejšno poletje smo bli na morju in sta me starša silila da gremo na ladjo in sem se začela jokat ker me je blo strah. Ne vem kako jim naj dokažem da se bojim teh stvari kaj če me bodo meli za luzera v šoli:worried:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(191)
Večkrat na teden.
(124)
1-krat na teden.
(57)
Samo občasno.
(132)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Ginny Aneja Horses je odgovoril/a na
ful lepo
 

hermiona granger je odgovoril/a na
Good 4 u to je ful dobra pesem!
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
Ful dobro
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
Ful dobro coool nadaljuj:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
 

Gdč. HP fan je odgovoril/a na
Super! Seveda dobiš +! Za dod nalogo imaš ...
 

Gdč. HP fan je odgovoril/a na
Seveda! Dobiš 5t!
 

LoveGinnyPotter je odgovoril/a na
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcomicvine.gamespot.com%2Fa%2Fuploads%2F
 

Kally je odgovoril/a na
https://puntomarinero.com/images/irish-red-setter-breed-description_4.jpg OMG!!!!!!!! ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
AAAAAAAAA:fearful::fearful::fearful::fearful:nikoli ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
Dragon, to je mega!:heart: Zelo napeto in ...
 

HP fan je odgovoril/a na
good 4 you
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Eno vprašanje imaš, tam pod idejami za blog ...
 

no hate je odgovoril/a na
zakaj fejkaš pravo hermiono granger, ki je ...