Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Harry Potter Fanfiction -> Emma's Dark Secret 2. del

Harry Potter Fanfiction -> Emma's Dark Secret 2. del

5
2. DEL
New friend and new home

»Lahko prisedem?«
Zdrznila sem se. Peljanje na Bradavičarko me je razočaralo. Zdelo se mi je, da bo tako izvrstno in neverjetno, zdaj pa sem že po skoraj petnajstih minutah zaspala. Čeprav...Prva minuta je bila zame nekaj najbolj razburljivega....
»A? Ja seveda lahko! Nekaj družbe mi ne bo škodilo!« sem se zasmejala in pokazala na sedež pred sabo. Vsem sem se zdela nekoliko čudaška, zato so se me izogibali in sem v kupeju ostala sama.
»Sem Evanna Lynch!« (to je igralka Loone Lovegood, da veste) se je veselo predstavila in mi pomolila roko. Ponujeno prijateljstvo sem brez pomišljanja sprejela in rekla:
»Emma Watson, prvi letnik, imam brata v...Gryffindoru«
»Sigurno se dobro razumeta!« se je nasmehnila Evanna in porinila roko v največji žep ruzaka. Ven je privlekla v polivinil zavit kos kruha in ugriznila vanj. Tako je med nama zavladala tišina, če odštejemo Evannino cmokanje in goltanje.
»Torej...Hmpf...So tvoji starši čarovniki?« je pobudo za pogovor prevzela Lyncheva in me pričakujoče pogledala. »Uhmm...Moj...No, nimam staršev. Pri skrbnikih sem.« Evanna je utihnila in me žalostno pogledala: »Upam, da se bo razrešilo to s starši...« Zahvalila sem se ji za skrb, nato pa poskusila zamenjati temo in povedala: »Moja teta in stric nista čarovnika. Sta pa znana lastnika verige hotelov s tremi zvezdicami.« sem pohvalila svojo teto nato pa dodala: »Je pa sicer teta slaščičarka. S hoteli se bolj ukvarja stric.« sem vendarle končala in se zazrla skozi okno. Evanna me je občudujoče gledala in vprašala:
»Kako pa se imenujejo?«
»Imenujejo...Kdo?«
»Hoteli tvojega strica, kako je pač ime tej verigi hotelov.«
Dojela sem njeno vprašanje in se poskusila spomniti imena hotelov. Strmela sem v strop in nekaj časa pomišljala, ko sem nazadnje le našla odgovor: »Različna imena imajo, vem za dva: ”Eat Ate” in ”Leak land”. Verigi pa je ime: ”Uncel's Big Hotels”«
S temi imeni sem Evanno še bolj očarala, da je kar malo zardela, in se za nekaj časa popolnoma posvetila sendviču. Zaradi njenega občudovanja, mi je postalo nerodno. Morala sem zaviti s te, zame in zanjo kočljive teme. Strmela sem skozi okno, nakar sem se spomnila na začetek prvega dne na Bradavičarki. Razvrstitev. O njej mi je brat zelo nazorno razložil, da sem kar pred seboj videla tiste velike štiri mize, polne študentov, McGonnaglovo na podestu, zraven nje pa trinožni stol s govorečim klobukom...In zlati stol profesorja Dumbledorja!
»Kam misliš, da boš šla? V kateri dom?«
Evanna je nekoliko pomislila in povedala: »Večina mojih je v Drzznvranu. Ampak mogoče bom jaz črna ovca. Zelo se razlikujem od preostale družine!« Pokimala sem in se ji nasmehnila. Nekaj časa sem po glavi brskala za novim vprašanjem, medtem ko so mimo naju drvela polja....
»Radcliff, Daniel!« je vzkliknila McGonnaglova in črnolas deček je stopil iz vrste. V roki je držal palico, ki je ni izpustil vse od prihoda z vlaka. Občudovala sem njegovo vztrajnost. Zdelo se mi je, da bom prišla v ravno obraten dom od njega. Ampak kaj veš...
»GRYFFONDOM!«
Miza na skrajni desni je bruhnila v aplavz in sprejela črnolasca medse. Nasmehnila sem se mu in mu pokimala, češ, da mu čestitam. Ampak nisem imela veliko časa, saj je McGonagllova nadaljevala takoj, ko je Gryffondomski aplavz potihnil.
»Grint, Rupert!« je poklicala. Ven je stopil rdečelasec. Po obrazu je imel posutih nekaj pegic in bil je kar visok. Nerodno je prestopil stopnico do podesta in se ves tresoč od nervoze sedel na stolček. Klobuk je, čim se je dotaknil njegove glave, zavpil:
»GRYFFONDOM!«
Vse skupaj me je po Rupertovem odhodu za mizo začelo dolgočasiti. Vsi grejo v Gryffondom....Nihče ni nikjer drugje...V svojem dolgčasu sem se naslonila na ramo neke deklice, ki me je divje nadrla. Ni bilo dvoma kje bo pristala...
»Felton, Tom!«
»SPOLZGAD!«
Dvignila sem glavo iznad čevljev. Spolzgad? To je bil prvi Spolzgadovec do zdaj...Obrnila sem se k množici študentov oblečenih v zeleno in zmajala z glavo..Nekateri so se spakovali rdeče-oblečenim, poglede pa so jim vračali tudi mnogi drugi. Ne le Gryffondom. Šele tedaj sem se spomnila, da je v množici rdeče-črnih tudi moj brat. Poiskala sem ga s pogledom in se mu živčno nasmehnila. Njega očitno ni nič skrbelo. Dvignil mi je palce in se nasmehnil nazaj, potem pa se je obrnil k nekemu, ki je sedel zraven njega.
»Lynch, Evanna!« je rekla učiteljica in moja prijteljica je stekla do podesa. Ni izgledala živčno..Kljub temu, da je rekla, da je črna ovca v družini, se je motila glede doma.
»DRZZNVRAN!« je kriknil klobuk.
Mimogrede sem ji s pogledom čestitala.
Razvrstitev se je nadaljevala in ko je bilo že skoraj konec, smo ostali le še jaz in dve deklici.
»Watson, Emma!« je poklicala McGonnagl. S tresočimi rokami in potnim čelom sem stopila na podest in poskušala kar se da mirno sedeti. Profesorica mi je poveznila na glavo klobuk, da mi je zakril pogled na dvorano. Bil mi je krepko prevelik.
»Hmmmm....Še en Watson kaj?« se je oglasil klobuk. Zdrznila sem se, saj nisem slišala, da bi pri drugih govoril. Pričakovala sem tišino potem pa krik... »Tvoj brat je Jack Watson, kajne?« je vprašal klobuk in čakal na moj odgovor. Samo pokimala sem ko se je znova oglasil: »Nimam razloga za blebetanje....Vem kam greš...«
»GRYFFONDOM!« je kriknil, da mi je njegov krik še noč po razvrstitvi odmeval po ušesih.

Vsakega lajka/kritike/komentarja bom NORO vesela!
Hvala za branje!
Lp,
P1
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omg noro, nepopisno noro. Tako sem vesela da si vljučila Loono( nevem njenega pravge imena). Ona je moja najljubša oseba iz Herry Potterja. To je najboljša zgodba kar sem jih brala
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Ognjeni plamen 33. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
1
hi!
Objava:

PESEM #1

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Pesem 5. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
4
Objava:

Annin šolski dnevnik 6. del

Ogledov: 32 Odgovorov: 2
 
7
Objava:

Otroci razlik, 5. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 4
 
2
hi!
Objava:

MALO DALJŠA PESEM

Ogledov: 28 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

Heather 4. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 3
 
4
Objava:

Peklensko srce 6. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 3
 
1

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali imate svoj e-poštni naslov? (e-mail)
Ja.
(191)
Ne.
(30)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Avatar Coraline je odgovoril/a na
mačka tiger koala žirafa konj delfin ...
 

hi! je odgovoril/a na
Wow! Všeč so mi barve! Dobiš 9 točk!:grinning: ...
 

hi! je odgovoril/a na
Wow! Ful mi je všeč! :smile::heart_eyes::kissing_heart:
 

hi! je odgovoril/a na
Meni je všeč!:grinning:
 

Avatar Lily-James-fenica je odgovoril/a na
omg ne morm vrjet da se ljudje to grejo plis ...
 

Avatar Nani je odgovoril/a na
WOW!! FULLL lepo:heart::heart_eyes:🤩 Lp ...
 

Avatar Loti123 je odgovoril/a na
hej dober blog samo je zelo podoben mojemu ...
 

Avatar Loti123 je odgovoril/a na
Heej, dober blog samo se mi zdi da je podoben ...
 

Avatar #love je odgovoril/a na
moja naj skupina iz Exatlona je... TRIGLAV!!!!!!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_
 

Avatar #love je odgovoril/a na
ful je dobra:gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart:
 

Avatar #love je odgovoril/a na
ful je dobra:gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart:
 

Avatar Loona_Lovegod je odgovoril/a na
koza konj pes svizec panda sova zajec
 

Avatar Levček je odgovoril/a na
Nevem če si fuzbal fan ampak ker je koza ...
 

Avatar Lexi7 je odgovoril/a na
Če verjameš ali ne, to je svetovno! Tak zjokaš ...
 

Avatar DogLover11 je odgovoril/a na
ful dober blog! me lahko obveščaš? :dog:Lover11