Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Iz oči zveri - prolog 7. del

Iz oči zveri - prolog 7. del

8
Med plavanjem ne govoriva. Čutim, kako se mi blato v močvirju lepi na kožuh. Ovijalke se mi ovijajo okoli tac, a se jih otresem in se ne zmenim za bolečino v hrbtu, ki postaja vedno hujša od težkega brata, ki ga nosim. Trudim se premikati čim bolj mirno, saj ne želim, da bi padel v vodo. Res bi ga bilo težko izvleči in to bi spravilo Rhea v nevarnost. Govori mi, če se moram čemu izogniti. Sploh ne veva, kam greva, le upava na konec te smrdljive vode, ki je imava že čez glavo.

»Sploh ni videti, da bo kdaj konec,« tiho reče Rheo, a ne odgovorim. Ne morem se otresti njegovega vprašanja. Takoj, ko ga je izrekel, sem začutil, da so bili vsi moji dvomi resnični. Ne morem biti del te družine. Star sem leto in pol, pa velik kot lasten *i* vamlazar. *i* To ni mogoče. Moja dlaka je črna kot od nikogar v družini. Na nek način pa vseeno upam, da sem le starejši kot bi naj bil in mi tega starša ne priznata. Kaj če sem v resnici star več kot moja brata? Mislim … to bi bilo še preveč mogoče. Ampak, da sem večji od *i* vamlazyre? *i* To mi ni prav, enostavno mi ni. Vedno so mi govorili, da je volk večji od matere šele, ko odraste. Jaz nisem odrasel. Eno leto in pol stari volk ni še niti blizu odraslosti.

»Hej.« Rheo zaplava bliže k meni in se me oplazi s telesom. Kot bi vedel, o čem premišljujem, reče: »Oprosti za vprašanje. Moral bi vedeti, da te bo to samo peljalo v dvome.« V njegovem glasu slišim iskrenost in to me veseli. Vedno ko sta bila z Willhemom skupaj, se ni obnašal tako. Morda si ni niti upal biti, kdor v resnici je. Willhem je bil močnejši.

»Tudi sam sem že razmišljal o tem,« priznam in zavzdihnem. »Ampak zakaj bi starša lagala?«

»To mi ni jasno.« Zdi se, kot da je hoče še nekaj reči, a se ustavi.

»Ampak če res nisem del te družine…« počasi rečem.

»Eliaan…« me poskusi prekiniti, a nadaljujem.

»…kako sem se potem znašel med vami?«

Lahko le čakam, da bo odgovoril, a med nama je le tišina.

***

Postajam nekoliko utrujen, a se poskušam obdržati. Pot v vodi traja že dobro uro. Čas se vleče in zdi se, kot da plavava že kakšen dan ali dva. Nikoli še nisem plaval tako dolgo, saj nisem imel potrebe po tem. Občutek vode med kožuhom mi je na splošno všeč, a močvirska voda je gostejša in zelo lepljiva. V njej plavajo ostudne zelene alge, ki oddajajo vonj, ki se ga še dolgo ne bom znebil. Ob njem mi gre na kihanje.

Rheo že nekaj minut zelo hitro diha in lahko prav čutim, da mu pohajajo moči. Kljub temu, da nima dodatnega tovora na hrbtu, je postal zelo utrujen. Skrbi me zanj, a vem, da se bo obdržal do zadnjega trenutka. »Gre?« vprašam.

»Ja. Tebi?«

»Upam, da se to kaj kmalu konča. Ne bom več dolgo zdržal tukaj.«

Malo še plavava v tišini, potem pa zaslišim, kako se Rheovo dihanje oddalji. Še vedno ga slišim, a je oddaljeno in ne vem, kje in zakaj. »Rheo?« ga pokličem.

Zasliši se glasno udarjanje tac ob vodo. Voda začne škropiti naokoli in zvok prihaja nekaj metrov stran od mene. »Rheo, kje si?« zakličem.

»Nekaj me je prijelo!« zaslišim njegov glas za mano. Obrnem se nazaj in zaplavam proti njemu. Ko sem čisto pri njem, začutim, da se začenja počasi utapljati. V hitrem sopihanju slišim strah in v paniki zacvilim. S telesoma se dotakneva in njegova glava je vedno niže. »Eliaan!« zakriči in brca z močnimi udarci. »Vleče me v globino!«

»Poskusi se jih otresti! Taco potegni iz rastline!« mu zakličem.

»P-poskušam…« zakriči, a nenadoma umolkne. Zavem se, da se je potopil. Od strahu zanj zajamem sapo. Ne vem, kaj naj naredim. Ne morem se potopiti, saj bom izgubil Willhema. Ne morem le čakati, saj vem, kako močne so ovijalke v močvirju. Sam sem se jih komaj otresel. Pa še takrat sem oslepel.

Voda pljuskne in zaslišim njegovo dihanje. Oddahnem si. »Eliaan!« zakriči na ves glas s takšno paniko, da me prav prestraši.

»Si se znebil rastline?« prestrašeno vprašam.

»Eliaan!« spet zakriči in tokrat prav nič tišje. »Ne vidim!«

Srce se mi ustavi za trenutek. Skoraj pozabim plavati. Čutim udarce v prsih, ki so glasnejše od močvirja, pa čeprav je le-to prav nadležno. Ne vem, kaj bi rekel. Je to naša usoda? Da umremo v tej vodi brez konca? Če noben od nas ni sposoben voditi, ne vemo, kam gremo in se ne moremo rešiti.

»Aja, čakaj.«

»Kaj?« Res sem zmeden.

»Samo zaprte oči sem imel. Vse je v najlepšem redu.«

»Rheo!« kriknem. Tako sem se zbal, da me je skoraj pobralo, a on je le imel zaprte oči. Končno si lahko pošteno oddahnem. Celo nasmejim se. Po tem šoku si lahko privoščim malo dobre volje.

»Kaj? Zdaj lahko nadaljujeva p…« Zaslišim, kako se ponovno potopi. Tokrat udarja s tacami tako močno, da lahko vem, da se bori za življenje. Čutim tok vode pod mano, ki se vrtinči nekam v globino. Ni možnosti, da se izvleče.

*i* Eliaan, *i* zaslišim glas v mislih. Skoraj poskočim v vodi, saj me prestraši. Kaj je to? Sem res slišal nekaj reči? *i* Reši ga. Zdaj. *i*

Ne sanja se mi, od kod prihajajo glasovi, a jih brez razmisleka upoštevam. Globoko vdihnem. Pljuča se mi zapolnijo z zadostno količino zraka. Potopim se v močvirje in ne da bi na karkoli pomislil zaplavam nekam v globino. Drsim skozi vodo navpično navzdol. Ne vem, kam. Sploh nimam časa za načrtovanje. Tako ne morem videti. Če bom imel srečo, bom našel brata in ga rešil. Ne vem, kako. Poskusil bom. On je moja edina možnost za preživetje tukaj, zato se bom potrudil.

*i* Desno. *i*

*i* Še nekaj metrov. *i*

*i* Desno. *i*

Po zaslugi glasov trčim v brata, ki lebdi v vodi povsem nepremičen. Z zobmi ga zgrabim za dlako na vratu. Začutim, da se ne bo premaknil, saj ga drži ovijalka. Pregriznem jo, nato pa skupaj z Rheom plavam navzgor.

Moči mi zmanjkuje. Zraka nimam več na zalogi in v pljučih čutim bolečino. S tacami udarjam tako močno, kot lahko, a zaradi tega ne plujem prav nič hitreje. Začne se mi vrteti, a se ne zmenim. Mora mi uspeti. Mora. Mo-

Glavo dvignem iz vode. Oh, kako prijeten je zrak, pa čeprav ima zelo nagnusen vonj. Globoko zadiham, a hkrati močno držim brata z zobmi. Nič manj ne udarjam s tacami, saj me je strah, da bi sprostil energijo, če bi ponehal in ne bi mogel nadaljevati. Plavam stran, stran in čim dlje. Po že tako mokrih licih mi tečejo solze. Celotno telo me boli, a največjo bolečino čutim v srcu. Zdaj sva sama. Končno sva sama. Vem, da ga nisem mogel rešiti, a krivda je le moja. Svet se mi podira pred očmi, skozi katera vidim le črnino. To je zdaj moje življenje; črnina, v kateri ni luči, ki bi svetila in me držala nad tlemi.

Končno trčim v breg in se brez moči zgrudim.hej :)
tukaj je nov del in tudi konec 2. poglavja. v naslednjem delu bom pisala že 3. poglavje. hvala vsem, ki me spodbujate, še posebej lovebooks<3. hvala tudi Nice girl, LL iz HP in ugh res se opravičujem, pozabla sem vzdevek :/ Hridi? Hreidi? res res sori ker si nisem zapomnila ampak ti hvala ker si komentirala na skoraj vsaki del :)) tudi drugi bralci, hvala vam.
uživajte <3
~dany
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
joj, Hermi res sori, da sem pozabla tvoj vzdevek. se ne bo ponovilo :)
0
 
haha nc hudga xD
 
hah me veseli da razumes
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej :)
Kot vidiš, se me še dolgo ne boš znebila, dejansko pokomentiram vsako tvojo objavo xD
Vse pohvale sm že napisala, ampak: to je P E R F E K T N A zgodba! Ni slovničnih napak (to zelo cenim pri zgodbah, saj se potem počutim kot da berem pravo knjigo), potegne te vase, zelo je zanimiva, imena so taka, kot bi si jih izmislil Rick Riordan (moj naj pisatelj)... Lahko bi naštevala še 100 let.
Tk da MORŠ postat pisateljica.
No ja, razveselilo bi me, če bo novi del kmalu prišel (pa ne pozabit na blog!).
Počitnice so, uživi na polno!
lovebooks<3
1
 
lovebooks<3
omg xD nočem se te znebit lol. dbest si ti pa tvoji komentarji <3
joj hvala ti za vse. pa to glede ricka riordana hahahah js ga tudi obožujem, resno. tak njegove knjige so dbest. pač percy jackson mmmm ne morem verjet kak lahko človek tak dobro piše.
hahahah sej hočm. in bom um probala. bruh. jah xD
uživej tudi ti pa ne skrbi, blog bo prišu <33
 
lovebooks<3
Nizakaj pa še kdaj <3
Pa hvala tut ti si dbest :)
In jaaa #percyjackson4ever <3333
Super, komaj čakam na blog.
 
lovebooks<3
Aja zdle sm vidla da si me omenla v svojem profilu ress ti hvalaaaaa<33 to mi ful pomeni <3
 
lovebooks<3
Vem da ti že težim ampak sm gledala tvoj profil pa raje mam morje. Ti?
 
ooohhh ni problema, dbest si. ne morem čakat, da se registriraš. <3
in js mam raje gore lol. ampak morje je tudi kul
 
lovebooks<3
:))
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hejjj končno nou del :D
waw res dbest zgodba in se tud strinjam z usm kar je napisala lovebooks<3
upam da pride nasledni deu čim prej<33
1
 
hvala tiiii <3
bom probala čim prej napisat če bo čas
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omg končn nov dell:))
Nvm zakaj ampak mene o njem obvesti šele ene pou dneva kasnej ka mi tista obvestila ful čudn delajo. Ampak nebom zdej o tem, pač ta zgodba je dbest!
Pač nevem kk ti rata narest vse skupi tok zanimiv, pa da je dogajanje tak napeto. In res mi je ful všeč tvoj podroben opis dogajanja, ker si ga tak lahk še bolj nazorno predstavlam in je vse skupi še realno (k jje Rheo padu u vodo me je dejansko zaskrbel ._.) tak da komi čakam nou del, ubistvu novo poglavje:))
Uživi v počitnicah,
Nice girl<3
0
 
hahahah vem meni tut obvestila ful ne delajo. tko dejansko me skor 10 ur kasneje obvesti xD
jojjj hvala ti, res mi dosti pomeni. ful se pokušam trudit glede opisovanja, pa še kr mislim da preveč hitim xD oziroma da premal opisujem. ma oke ful ti hvala <33
jajajaj nov del bo kaj kmalu ker mam dosti idej
 
Ah usaj nism edina, drugač pa me veseli glede opisovanja, in ne skrbi, ne hitiš preveč, opisovanja je usaj zame lih prou:) jaa pa zdele bom cekirala pil usak dan da nam spet vidla 2 dni kasnej ._. da si objavla nov del xD
 
haha oke lol
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Čas brez sonca 7. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 3
 
6
Objava:

December presenečenj ☃️ 1. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

My love, my life 24. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
4
Objava:

Čarovniški dnevnik, 42. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Med Živim in Neživim 5. del

Ogledov: 99 Odgovorov: 7
 
8
Hazel Levesque
Objava:

Ples na mostu

Ogledov: 27 Odgovorov: 5
 
3
Objava:

Grozljivsko srhljivo, 41. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 0
 
1
dizzy? potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Helpp

torej danes sem hodla dol po stopnicah pa sem po pomoti stopla tak cisto na rob ta zadnje stopnice pa sem padla na kolk. malo me je bolelo samo zdaj me ne boli vec. ampak po tem ko sem padla sem nenadoma zacela malo izgubljati sluh (vse se je slisalo tako zaduseno) pa take staticne zvoke. pa tak sem se pocutla neresnicno nevem kak naj razlozim. ali je zato ker sem se prehitro vstala? zdaj je boljse btw
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Bi si v Pilu želeli več ilustracij?
Ja, ilustracij je premalo.
(37)
Tako, kot je zdaj, je OK!
(76)
Raje imam fotografije kot ilustracije!
(32)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

mercator (vem da ful ljudi hod u njega sam ...
 
o waw fuuul lepo:heart::heart:
 
ok sori če pa to ni talent za risanje pa ...
 
veseli me da vam je igra vsec saj sem jo ...
 
hvala vsem nardila ga bom jutri3.12.
 
:blush:ress super blog:) lepo je videti, ...
 
Kok je cute!!!:heart::heart::heart:
 
Mogoče Gajin svet
 
Kok luxury ej lovam ga :sunglasses:
 
CharlieWeasley2013n
o škoda :worried::frowning2:
 
CharlieWeasley2013n
jst mam 2 lol