snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 1. del

Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 1. del

26
Na licu začutim jutranje sonce. Počasi zamežikam in pustim očem, da se privadijo jutranjih sončnih žarkov. Slednji so navkljub julijskem vremenu presramežljivi, da bi me vzeli v topel objem. Stresem se. Zakaj so jutra na vrhu strehe vedno tako mrzla? Lenobno potegnem zguljeno karirasto odejo s sebe ter se pretegnem. Pri tem moram paziti, da z glavo ne udarim v zarjavelo cev. Ozrem se naokoli. Sonce je še nizko, verjetno je manj kot 6.00. Super, preden si poiščem kakšno staro babico, da ji peljem psa na sprehod, se bom lahko malo sprehodila po mestu. Počasi se obrnem na desno. Suha južina je že zdavnaj pokonci in vztrajno pripravlja mrežo za jutranjo malico. Tudi jaz sem lačna. Že spet. Kot večino svojega časa. Previdno dvignem ukrivljeno pločevino in iz hrapave pokvarjene cevi počasi izbezam plastično vrečko s tremi rezinami toasta. Ti toasti, ki jih prodajajo na bencinjski, se mi že počasi gnusijo, vendar je to najcenejša hrana od katere se tudi nasitim. $1,56. Številka od katere sem kar naprej odvisna.


Eno rezino posušenega kruha si stlačim v usta. Bljak. Presneto, bodi vesela, da imaš sploh kaj za jest! si zaukažem. Še predobro sem vedela, kako bedno je lahko življenje takega kot sem jaz. Tridesetletniki izgledajo pet desetletji starejši. Koža jim visi z obraza, rok ne ločijo od nog, pogled je moten, brez cilja, brez življenja in upanja. Upanje ... Verjetno je to ta stvar, ki me drži pokonci. Pred starčki sem v veliki prednosti - imam le štirinajst let in (kar je najpomembnejše) ne izgledam kot brezdomka. Brezdomka. Joj kako mi gre ta beseda na živce! Vendar si ne morem zatiskati oči, to sem jaz ... Ko sem pobegnila iz sirotišnice, sem to postala. Vendar mi na mojo veliko srečo to ne piše na čelu. V tisti smotani sirotišnici sem imela nekaj lepih oblek, ki sem jih vzela seboj. Tako zdaj izgledam kot nekoliko revnejše dekle, ki se potika po NYC in oprevlja počitniško delo. Ugotovila sem nekaj trikov, ki se jih je treba držati, če nočeš propasti.
1. pravilo: Izgledaj običajno, zlij se z okolico, ne sili v oči. Si le še eden od 8,2 milijona prebivalcev na območju 830 km².
2. pravilo: Bodi odločen. Če si v knjižnici dopoldan, ko bi moral biti v šoli, se pretvarjaj, da imaš prosto uro in delaš seminarsko nalogo.
3. pravilo: Izogibaj se policistom, vendar ne preveč očitno. Ne veš, kaj vse vedo o tebi, morda te je sirotišnica prijavila kot pogrešano (kar je sicer malo verjetno, ker se sirotišnica boji za svoj beden ugled).
4. pravilo: Vedno se predstavi z istim imenom, vendar ne s svojim pravim. Babice, ki ti plačajo za sprehod njihovega psa, te bodo tako priporočile ostalim, vendar tvoje pravo ime ne bo znano.
5. pravilo: Pazi kako porabiš denar! Lahko ga imaš v nekem trenutku veliko, vendar ti bo krvavo prav prišel, ko bo mraz. Ko ga porabljaš, pazi, da ni preveč očitno, kako se ti cedijo sline za $2,89 drag čokoladni rogljiček (s tem denarjem si lahko skoraj kupim toaste za 10 dni).
6. pravilo: Ne kradi. Jaz sem verjetno edina brezdomka v NYC, ki ne krade. Enostavno nimam živcev. Ne morem. Gnusi se mi že sama misel, da bi kaj takega naredila. Verjetno sem tudi najbogatejša brezdomka, vendar navkljub temu sem brezdomka.

S takimi misli si z raztegnjeno gumico spnem rjave lase in se s priprtimi očmi zazrem v razmajano pločevino. Vidim le svoj moten odsev, vendar to je najbližje ogledalo. Še zadnjič pogledam svojo suho južino Jacka (vem, kako neizvirno) in se skobacam iz svojega brloga na strehi. Jutro je še sveže. Hitro poberem svojo modro jopico, ki se mi je ravno včeraj strgala na levem rokavu in se po razmajanam žlebu spustim s strehe. Zdaj jo moram samo še hitro pobrisati iz smrdeče stranske ulice in se pretvarjati, da sem le navaden mestni otrok, ki uživa v jutranjem pohajkovanju. Po eni strani mi je to pretvarjanje razburljivo in mi nudi neskončno svobodo, vendar po drugi strani, sem že malo naveličana maske, ki jo moram nositi. Pa saj je ta maska z vsako uporabo bolj obrabljena, zguljena in nasploh nepristna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opravičujem se za slovnične napake. Nadaljevanje pride kmalu. Obljubim, da se bom potrudila, da bo čim bolj zanimivo (mimogrede: to bo kriminalka). :spy::spider:
Imam nekaj problemov za (angleška) imena likov, ki bodo nastopili v nadaljevanju (ime + priimek). Če ima kdo kakšno dobro idejo za ime, naj mi prosim napiše, vsakega predloga bom vesela :grinning: Ideje potrebujem predvsem za moške in ženke (25 - 45 let), ki dobivajo visoko plačo, otroški vzdevki pa bodo tudi super.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super je!:heart::thumbsup::blush:A, na žalost nimam prav posebnih idej za imena.LP mucek
4
 
mucek
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super zacetek, obeta se zanimiva kriminalka. Komaj cakam na 2. del! :smiley::thumbsup::spy:
2
 
Sherlock H.
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super zgodba, komaj čakam na nadaljevanje! :muscle::thumbsup:
3
 
Mike
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
začetek je fajn- a koga ubijejo? lahko uporabiš imena Jonny McQueen, Patrick O'Donell, Samantha Goldengate, Barbara Walker, al pa za kkšno mlajšo Tailor Swift haha
2
 
blondi
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo zanimiv začetek. Spremljam:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::clap::clap::clap::clap::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::ok_hand::thumbsup::thumbsup::clap::ok_hand:
3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hoj, zelo mi je všeč zgodba! Videla sem, da si že napisala OGROMNO delov, ki jih nujno moram prebrati!
PS: tukaj sem nova in bi rada pisala teke zgodbe kot ti. Ali imaš kakšen nasvet? :blush::heart_eyes::fire::heart:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

sisters or what?... 14. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Sprememba

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Olivia Taylor 3. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Življenje brez fotofiltra 1. del

Ogledov: 68 Odgovorov: 4
 
8
Objava:

Olivia Taylor 2. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

POV: You can see who loves you 5. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 3
 
3
Objava:

POV: You can see who loves you 4. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
3
Bellatrix Lestrange potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

crush?!

Hej!
Hm torej, še nikoli se mi niso dogajale ljubezenske zadeve, morda sem imela simpatijo v vrtcu ali pa se je zgodila romanca za kako sekundo, vendar ne da bi govorila o simpatijah.
Trenutno sem 12 let in skoraj vse moje sošolke imajo simpatijo, katera tudi fanta. Jaz ob taki starosti ne mislim in tudi ne potrebujem fanta (če bi me kateri lepi dečko vprašal, bi pomojem rekla ja hahah) ampak se sama sebi zdim čudna, ker nimam simpatije (oz. je nisem imela)
V bistvu je problem v tem, da nevem, ali je to simpatija ali samo dober prijatelj. Niti ni tako lep, če pogledaš, pa vendar je kar v redu....
V zadnjem mesecu sem se zaradi drame s sošolkami (izločanje, žalost itd.) začela družiti bolj s sošolci (seveda se tudi ZELO družim s sošolkami, v bistvu se družim s CELOTNIM RAZREDOM) Učiteljice govorijo, da je za šesti razred druženje z nasprotnim spolom ne tako pogosto in da se to prične tam pri okoli osmem razredu. Jaz pa sem šesti (grem v 7.) in so mi moji sošolci zabavni. Imam par sošolcev, ki so prišli z drugih držav (Kosovo, Bosna) ampak le 1 ali 2 ne znata slovensko (pogovarjamo se v angleščini ali pa malo v slovenščini) Trenutno se veliko smejim in zabavam s fanti, potem pa sem si poškodovala prst na nogi in sem morala okoli šole danes hoditi celotno uro športa, zraven mene pa sta bila N in L (en sošolec iz prejšnjih let in sošolec, ki ne razume slovensko). Pravzaprav mi gre L na žice, saj me kliče po mojem "zajebancijskem" vzdevkom -Maci paci-. Sošolec N pa je smešen, zabaven, imava podoben humor, pogovarjava se itd. in moram reč, da je ress res v redu:sweat_smile: Res sva dobra prijatelja (z moje strani) in nevem, kaj naj naredim, ker nevem ali mi je všeč ali ne. Ljudje govorijo tudi, da je on vame (v 3. razredu je bil, saj je z mize skočil na kolena zame) in nekateri govorijo, da je v sošolko. Imam še enega sošolca A, ki je v redu, ampak govori vsem puncam fuj, edino za kaj smešnega se ful pogovarjamo. Potem pa je tam še sošolec F iz kosove (zna slovensko) in je razredni kloven, zelo zabaven, skupaj smo enkrat skoraj špricali matematiko in ima NAJBOLJŠE lase v razredu (rjavkaste kodre omg) in nevem, ali mi je všeč ali ne in ali on misli da sem lepa ali ne.
Torej imam 3 fante na vidiku, N, A in F. Nevem ali so to simpatije (oz. ali je eden izmed njih) ali so to samo prijatelji.
Sori za dolg spis, res sem mogla dati vse iz sebe:see_no_evil:
Prosim odgovorte:pray::crying_cat_face:
Ajdii
BL:taurus:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(190)
Klepetalnica.
(104)
Svetovalnica.
(151)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(152)
Branje člankov.
(30)
Razvedrilo.
(57)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

@mica635 je odgovoril/a na
a ni to ODPRTA KUHNA?
 

@mica635 je odgovoril/a na
Ohla, jaz bi se prijavila
 

Pilovka 1 je odgovoril/a na
TAYLOR SWIFTTT :ok_hand::joy:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Lush Life - Zara Larsson Who is my life?
 

@mica635 je odgovoril/a na
@mica635 Ja, seveda, zato sem pa Mica!:heart: 11 ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Oj, super je. Ocena 5. Moraš pa oddati ...
 

Čilli (neprijavljena) je odgovoril/a na
Hello! Jaz sem Nika Weasley (ime si bom ...
 

Kally je odgovoril/a na
Kally ja, itak! :heart_eyes: 11 myb Gloria ...
 

robloxmanca je odgovoril/a na
zajček :rabbit::rabbit:
 

Doglover je odgovoril/a na
Js sm rekla mami da imajo vse moje sošolke ...
 

67455 je odgovoril/a na
oooo lepo imas talent
 

Book girl 📚 je odgovoril/a na
Živjo, zelo lepo rišeš. Velik talent imaš. ...
 

Lizika 1# je odgovoril/a na
Zdravo! Jaz bi rada, ampak imam le 11 let ...
 

🥞PALAČINKA🥞 je odgovoril/a na
Ouuu, lepo. :blush: Naj uganem, jabolko ...