snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 16. del

Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 16. del

9
Lice imam naslonjeno na mrzlo šipo avtomobila. Deževne kaplje drsijo navzdol in ustvarjajo zemljevid potokov in rek. Dahnem topel zrak in opazujem, kako meglen oblaček bledi. Peljemo se že eno uro in devetnajst minut in ta čas se nebotičniki spreminjajo v stolpnice, stolpnice v bloke in nenazadnje bloki v hiše. Z vsako minuto se mi zunanjost zdi manj znana. Še nikoli nisem bila izven NYC, zato so mi ti kraji popolnoma neznani. Walker po dolgem času sodelavcu poda smer in slednji ostro zavije desno. S kostjo nad očesom butnem v steklo. Potlačim tih 'auč' in se zazrem v staro zgradbo. Izgleda nevzdrževana in na večih mestih ima napisana neprimerna sporočila. Njena okolica je še bolj zanemarjena. Makedamska tla imajo polno lukenj v katerih nastajajo blatne luže, veter pa premetava raznorazne plastične vrečke. Kriminalist odpre vrata in istočasno razpre rdeč dežnik. Tess Walker ga posnema in trenutek za tem odpre vrata, na katera sem celo pot naslanjala ramo ter me pod dežnikom pospremi do nadstreška.
"Ne pozabi," mi reče resno, a s toplino v glasu "če boš opazila moška, ki sta udrla v stanovanja, nama to takoj povej."
"Nobenega ni v bližini," čez sekundo zaslišim McQueena in šele zdaj ugotovim, da ga prej ni bilo v bližini.
Policist z žepa potegne belo elektronsko kartico in jo prisloni ob zaznavnik. Zarjavela vrata se začnejo dvigovati. Dež ogluši njihov zvok, vendar sklepam, da je ta boleče škripajoč. Previdno vztopimo in se razgledamo. Stene morajo biti debele, saj je dež zdaj le oddaljeno trkanje. Na levi in desni so enaka sivo-bela dvižna vrata z na pogled novejšimi črnimi, kvadratnimi zaznavniki. Strop je visok in razpadajoč, na podbojih pa nekaj razmršenih golobov s stiskanjem v gručah poskuša ohraniti toploto. Zrak je mrzel in težek, v obledeli svetlobi utripajočih svetilk pa se vrtinči prah.
"Popoln kraj za umor ..." reče Walker z grenkobo v glasu.
"... v povprečni kriminalki," pristavi McQueen. "Gremo!" odsekano ukaže.
Naši koraki odmevajo, ko hodimo po plastičnih tleh. Nekaj golobov se vznemiri in odprhuta na drugo stran prostora. S pogledi iščemo vrata s številko 72. Walker jo prva zagleda in z levico pokaže nanjo. Z odmevajočim piskom se vrata glasno dvignejo in pred nami je parkiran avtomibil z iskano registersko tablico.
"771-THJ," prebere naglas Walker.
Kriminalist se obrne proti meni: "Ali je tako izgledal avtomobil, v katerega sta se usedla?"
Odkimam: "Ne, avtomibil je bil srebrn, to pa ..." Pomolčim in priprem oči. "To je temno moder kombi, ki ..." Ošinim McQueena, ki mi pokima naj nadaljujem. "... Ki je odpeljal s prizorišča ropa banke." Oba kriminalista pogledam v oči: "To je temno moder kombi KNR-815."

*

Vrata sobe 79 se odprejo s podobnim piskom kot prejšnja. To je Kellyjevo skladišče in za moje pojme je precej neurejeno. Ob stenah so zastarele omare in police, po tleh pa je veliko škatel in papirjev.
"Ne dotikaj se ničesar," mi reče McQueen med nadevanjem rokavic in jemanjem plastičnih vrečk iz torbe. Tess Walker s svetilko osvetljuje predmete, ki ležijo v notranjosti omar. Na vseh je veliko prahu iz stropa visijo nitke kosmate pajčevine. Pogled se mi ustavi na težkem sefu v desnem kotu. Približam se mu in ugotovim, da na njem ni niti sledu prahu. McQueen opazi moj pogled in se mi približa.
"Tu ni prahu," razložim.
Kriminalist poprime za ročaj in trdo povleče proti sebi. Na vsesplošno začudenje se sef odpre in razkrije svojo vsebino.
"Načrti banke," začudeno šepne Walker.
McQueen seže v notranjost in na plan potegne nekaj črnega in ukrivljenega. Okamenim.

*

"Povedal sem Vam že, da nimam sobe 79 ali katerekoli sobe v tistem skladišču."
Gledam v zaslon, ki prikazuje, kaj se dogaja v zasliševalnici. Blond policistka, ki sem jo videla pred 9-imi dnevi na policiski postaji, že nekaj časa sprašuje Jamesa Kellyja. Vse kar mu pove, zanika in trdi, da o tem nič ne ve.
"Kot lastnik sobe ste navedeni Vi."
"Poslušajte, ne vem, kako je to možno, vendar prisežem, da nisem."
Jessica Talley odpre modro mapo in zdolgočaseno prebere: "James Kelly ... soba 79 ... Lastnik ste od tega 4. maja ... Sobo ste najeli preko računalnika v knjižnici blizu Vašega stanovanja ..."

"Ničesar takega nisem naredil," jo z mešanico jeze in strahu prekine. "In ne bom več odgovarjal na Vaša vprašanja, dokler ne dobim odvetnika, kot se spodobi."
"V sefu smo našlinačrte banke in *i* pištolo *i*, na kateri so *i* Vaši prstni odtisi desne roke *i* ..." še kar vztraja Talley.
"Odgovarjal bom s svojim odvetnikom, ki mi po zakonu (kot menda veste) pripada."
Tako se je zasliševanje končalo.

*

Ležim v postelji in bulim v strop. Dež glasno in neenakomerno kaplja po oknu ter meče senco na belo odejo. Zavzdihnem. Se je primer končal? Ali je res to ... konec? Nemirno se premaknem. Slišala sem Tess Walker, ki je rekla, da je vse to malo preveč očitno. Vendar so jo zavrnili. Moška nista vedela, da si bom možna zapomniti registersko tablico in da bomo lahko tako našli skladišče. Zazeham in za trenutek se mi zamegli pogled. Še vedno moramo najti Kellyjeva sodelavca, ki sta vdrla v stanovanje in po vsej verjetnosti iskala mene. S pestjo nemirno butnem v jogi. Mislim, da sem nekaj spregledala. Nekaj ... nekaj kaj? Misli se mi vedno znova vračajo na prizorišče ropa banke in na Kellyjevo gradbišče. Nekaj je bilo v njegovi pisarni. Vendar kaj? Spet se me loteva čuden občutek, da nekaj ni prav. Prej se je izkazal kot pravilen, ali se bo tudi zdaj?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Živjo,
upam, da vam je bil del zanimiv in vsaj malo napet. Prvič preizkušam *i* Navodila za hitro oblikovanje *i* , zato upam, da je vse tako kot mora biti (drogače bom popravila).
Kot sem počela že prej, bi rada opozorila, da sta registrski tablici IZMIŠLJENI in da je morebitna podobnost z vam znano registersko naključje. Kakršna koli druga morebitna podobnost je nenamera in naknjučna.
To še ni konec zgodbe, vendar bom morala za precej časa prekiniti s pisanjem, ker grem na morje. Nov del lahko pričakujete šele avgusta. Ta čas pa lahko poskušate ugotoviti ali je James Kelly kriv ali nedolžen in zakaj. Da vidim, kdo ima v sebi detektivsko žilico :spy: (dokaz o tem ali je ali ni nedolžen je precej skrit, zato se ne sekirati, če ga ne najdete :smile:). Prosila bi vas edino, da če mislite, da veste rešitev, le napišete kriv / nedolžen, ne poveste pa argumenta / razloga, da ne boste drugim uničili ugibanja / zgodbe.
Lepo se imejte,
Clara :spider::spy:

Seznam oseb:
Clara Roger: glavna junakinja, lažno ime: Ella East
Jonny McQueen: kriminalist, lažno ime Sam Thomson
Tess Walker: temnopolta kriminalistka, pomaga pri razreševanju primera
***
James Kelly: odgovorni na gradbišču za veleblagovnico, ?lastnik sobe 79 v starem skladišču, sodeloval pri ropu banke?
Norman Clarke: župnik

Salvador McEfferty: bogat poslovnež elektronskih naprav
Samantha Goldengate: žena Salvadorja McEffertyja
Phoebe Halliwell: mlada novinarka
Johnathan Brooks: stari knjižničar
***
Pabrina Carpenter: starejša sestra Samanthe Goldengate, znanka Jamesa Kellya
Carpenter: prejšni mož Pabrine Carpenter, umrl v letalsi nesreči
Goldengate: prejšni mož Samanthe Goldengate
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
aaaaaa! Obsedena sem s to zgodbo! Občutek mam kot bi gledala kriminalstki film, pa berem knjigo najstnice! To je nekaj najboljšega kar sem kdaj prebrala! Clara, to bo izdana knjiga, ti povem! Ne morem verjet, da bom čakala do avgustaaaa! Ampak do takrat bom poskušala ugotoviti. Evo, zdej sem ti tole napisala, zdej pa grem iskat dokaz! Živim za to zgodbo! Noro talentirana si!:heart::heart::sparkles::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand::sparkles::heart::ok_hand: ZGODBA JE TOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::heart::ok_hand::heart::ok_hand::heart::sparkles::ok_hand::heart::sparkles::ok_hand::heart::sparkles:

Lp, Cole:sparkles::heart::ok_hand:
0
 
Okej, res ne vem...Vse kaže na Kelly-ja, kar sem tudi opazila je to, da je imel v svoji sobici vse predale zakljenjene, ne smem pa pozabit na Clarke-ka. Je samo bolezen, ali je hotel Claro ubit? Drugače pa, če sem se kaj naučila iz 'povprečnih' kriminalk je to, da je velikokrat krivec, tisti ki ga najmanj sumiš. Mogoče pa je Walker. Ali pa Talley. Ali pa....McQueen!

Bravo! Samo pravi pisatelj zna takole napisati, da ne vemo kdo je kivec!

Lp, The biggest fan 4 ever

~ With love,
Cole
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Kelly po moje ni, preveč bi bilo očitno.
0
 
Gogi

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Bonny fan

Skrivnostna koala 2. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
2
Golmanka

Forest Of Secret

Ogledov: 25 Odgovorov: 1
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
1
Gaja (Tara) Kruh

OČI TEME 1. del

Ogledov: 44 Odgovorov: 3
 
5
Doglover

Čudežen božič🎁 1. del

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
6
Sovražim svoje življenje

Zamegljena 2. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 3
 
4
ManonWhitethorn

Hči čarovnikov 3. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 2
 
4
lana909 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

help

kako nj povem fantu da mi je vseč ce me je strah pa sram. Aja pa js sm 7 on pa 8


hvala za odgovore
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

ColourMusic je odgovoril/a na
Hvala vsem za vaše predloge bom pisala o ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Lisa
 

Night girl je odgovoril/a na
Lisa
 

Horse girl je odgovoril/a na
Zdravo! Bi lahko jaz bila DELAVEC ZA RUBRIKO ...
 

Horse girl je odgovoril/a na
Hej! Ali lahko napišeš še tiste pasme, ki ...
 

Horse girl je odgovoril/a na
Haflinger. :horse: :racehorse: Lep pozdrav! Horse ...
 

zaskrbljena lanci je odgovoril/a na
fulll lepooo:heart_eyes::heart_eyes:kok sta ...
 

Horse girl je odgovoril/a na
Paint horse. :horse: :racehorse: Lep ...
 

Horse girl je odgovoril/a na
Appaloosa. :horse: :racehorse: Lep pozdrav! Horse ...
 

Horse girl je odgovoril/a na
Gypsy Vanner. :horse: :racehorse: Lep ...
 

niki je odgovoril/a na
lipa
 

Bego je odgovoril/a na
Lena
 

Muffin je odgovoril/a na
Like it :heartbeat::heartbeat:
 

Super girl je odgovoril/a na
Lisa
 

Ulala je odgovoril/a na
:ok_hand::v:🥳